Jump to content

PALČICA1

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Odlično, hvala puno.. Nisam bila sigurna dal se ubrajaju vikendi tj sub i ned u to il ne.
  2. Krivo se izrazio.. Suprugu je jučer, dakle u srijedu stiglo rješenje,u njegovu korist. Molba osnovana. Pravo žalbe je u roku 3 dana od dostave rješenja. Naravno, on se neće žaliti, no rješenje kada postaje pravomoćno (ako se dorh neće žaliti) odnosno kad će bit pušten? Da li se računaju subote i nedjelje ili..? Zatvor automatizmom otpušta ili se opet čeka suca izvršenja? To me malo zbunjuje.. A svaki dan mi je bitan. Dali bi to bilo u subotu ili sljedeći tj.? Da li zatvor uopće otpušta vikendom? Puno hvala i oprostite što opet gnjavim..
  3. Takvu informaciju sam dobila od odvjetnika, kao laiku mi nažalost nisu poznati zakoni, pa stoga ne mogu reći da li je nešto drugo. No koliko čitam po ZIKZ-a vidim, tako stoji doista kako kažete. Sad ne znam, U praksi, odvjetnik kaže, da se u pravilu odmah pristupa po nalogu suca s obzirom na kratki rok prekida, kratku kaznu i dugog čekanja na odluku suca izvršitelja.
  4. Zahvaljujem na odgovorima i isprike ako sam Vas za gnjavila. Dobre vijesti;Odluka je u našu korist, sutkinja je danas krajem dana poslala rješenje. Odvjetnik kaže da se otpustu pristupa bez obzira na žalbu, ono ne odgađa odluku tj postupanje po odluci suca (tako mi je danas rekao).,odnosno zatvor po primitku odluke suca izvršenja putem faksa pristupa otpustu (dan, dva max., uobičajena praksa kaže, je navodno par sati od primitka faxa, papirologija, polog i ino.. ). Eto, nadam se da je suprug uskoro s nama. Ne ponovilo se..
  5. Hvala na odgovorima. Tek sutra će navodno donijeti odluku, s obzirom na moje stanje, sutkinja je zatražila i da dostavim moj povijest bolesti o postporođajnoj depresiji a između ostalog tu je i šifra depresije, anksioznosti, civilni ptsp i napadaji panike od strane psihijatra. DORH ima pravo žalbe ukoliko je molba pozitivno rješena? Uvjetni otpust, se može zatražiti bez obzira na odluku koliko sam čitala druge postove? Tipa, smanjenje kazne zbog rođenja djeteta? To se piše nakon polovice kazne ili možemo poslati već sada? Sad je prošlo 2 mj izvršenja kazne (a 6 mj je kazna zatvora + uvjet na presudi drugostupanjskom suda od 8 mj.) I ako nije problem da pitam, isprike što zamaram, moram bit spremna na sve,; Za vikende se piše molba upravitelju zatvora ili isto sucu izvršenja i nakon koliko se to može zatražiti?
  6. G-man pozz, isprike opet ja. U međuvremenu se dešava sljedeće;supruga su htjeli prošli tj vodit u bolnicu na neurološki pregled (u zatvoru zg bio kod tamošnje dr..), kako su samo rekli da ide, on je odbio jer nije znao gdje i šta se, dešava i tražio da nazove odvjetnika. Referentica je momentalno napisala da je odbio pregled i zvala sam je da vidim dal je izvještaj poslan sucu izvršitelje da zovem za požurnicu jer predugo traje to s izvještajem, i rekla je da je, al na to šta je odbio ne zna kako će sud reagirati.. Zvala sam izvršnu sutkinju u pon,taman je došla s GO i rekla mi je da zovem za 2 dana, dakle sutra(objasnila sam da nemrem s malim djetetom do nje direktno..), bila je ljubazna i rekla da će izvaditi spis i da zovem. 1.Dakle sutra je po tome donošenje odluke ako sam dobro shvatila? 2.I.. S obzirom na odgovor referentice tj zatvora da je taj pregled odbijen, dal ipak postoji šansa da molba za izvanredni prekid na 3 mj bude odobren? 3.ukoliko molba bude odobrena, u kojem roku je puštanje kući iz zatvora (tj ide li isti dan van ili to opet traje)? 3.u slučaju da bude odbijeno, koliki je rok žalbe i dal se isplati žaliti ili jednostavno čekati još mjesec dana do molbe za uvjeti otpust? Samo da napomenem da je odvjetnik naveo u molbi zbog zdravstvenog stanja, uza sve ostalo, će suprug rješavati na slobodi,ako je bitno zbog toga što je odbio taj neurološki pregled. Ocjena općenito je zadovoljava i nema sankcija. Puno hvala.. Lp
  7. Je je, navedeno je, isto tako i ugovor o najmu preslika, preslika zavoda za zapošljavanje i preslika da su dvoje djece iz prethodnog braka kod nas. Isto tako, navedeno je i njegovo narušeno zdravstveno stanje (završio je na hitnoj, bila je potrebna daljnja obrada ali kako nema zdravstvenu nisu mu htjeli bez pologa napraviti MR mozga) uz popratnu dokumentaciju. To nisam navela, bitno je, vodit će ga iz zatvora na neurološki pregled u bolnicu preparatom da može referentica izvještaj napisati. Imaju tzv. dječje posjete, ali ni on ni ja zbog malog djeteta ne želimo da vodim tako malu bebu tamo.. Reći ću neka pita referenticu za vikend al istog sam mišljenja da mora biti bar 2/3 kazne Ak se ne varam.. Hvala puno na odgovorima, ja znam da se 6mj čini malo, sad će već bit 4 mj, al u ovim okolnostima meni je svaki dan kao godina. A da ne velim kolko mi je žao što je beba tu, a on to sve propušta. Sve se tako poklopilo da nemam riječi. Još su i godišnji bili i sve se odužilo. Prestrašno, ne znam uopće što ću ako mu odbiju molbu. Isprike što vas gnjavim, više čovjek ne zna što napraviti, nadam se da ćete me razumijeti
  8. Ide molba sudu i isti proces je ili se šalje na drugostupanjski sud viši gdje mu je izrečena viša kazna? Postoji li možda kakva špranca ako je šalje suprug? Tih 3 dana je doista kratak rok za žalbu.. Znači, kad si u raljama "pravosuđa", pravde zapravo nema. Ne branim ga, ali u pitanju je novorođenče i ja sama totalno izgubljena,nije ih briga kako ću ja plaćati najam stana, hraniti djecu sama tih 6 mj.. Još da Vas pitam, ako znate, dal postoji u Remetincu mogućnost puštanja zatvorenika na vikend ukoliko nam sve padne u vodu? Dijete je vidio nakon 20 dana na 10 min u matičnom uredu s preparatom i lisicama na rukama.. ?
  9. Prije svega, zahvaljujem na odgovoru. Da, suprug je već na izvršavanju kazne a u međuvremenu se rodila beba. Probacija je navela u izvješću ( gđa iz probacijskog mi je rekla da suci izvršenja donose odluke doista individualno spram situacije te da smatra da će odluka biti pozitivna) s obzirom da nemam nikog doslovno nikog tko bi mi pomogao i fizički i materijalno, osim supruga kao jasan činjenični razlog. Zar nema u ZIKZ-u naveden čl. o maloljetnom djetetu? Prestrašno. Bojim se uopće pomisliti da će bit odbijeno. Osim neprave kaz. Postupka, koju doista kako kažete nema smisla tražiti jer nam je sustav katastrofično spor, što se još može poduzeti? Smanjenje kazne zbog bebe i ako da, kad se to može zatražiti? Što se tiče žalbe sucu izvršenja, da li to predaje suprug iz zatvora il odvjetnik i kome se podnosi-Vrhovnom sudu ili istom županijskom? Ja sam pala u post porođajnu depresiju i iznimno mi je teško, odvjetnik samo traži novac za svaki savjet a ja ne znam otkud. Da li Vam je poznato iz prakse Hrv. Pravosuđa da je netko ipak dobio prekid na određeni broj mjeseci kao u našem slučaju? Moram se nadati jer ne znam trenutno kako da uopće to prihvati kao opciju..
  10. Pozdrav.. Molila bi konkretan odgovor, savjet i pomoć;pokušat ću skratiti koliko mogu. Dakle vanbračni partner je na drugostupanjskom višem sudu zbog žalbe DO dobio 6 mj zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Došao je poziv, 2 puta nije preuzeo jer nije mogao, izdana je tjeralica(nismo znali), s policijom iz heinzlova se telefonski čuo, dogovorili da se tamo javi, kad smo došli odma su ga priveli na izdržavanje kazne u remetinec To se desilo u 7 mj ove godine, meni 15dana prije termina poroda zajedničkog djeteta. 23.7. 2018.predana molba na žup. Sud u zg osobno od strane odvjetnika za odgodu zbog rođenja našeg djeteta, ja nezaposlena, još 2 djece iz mog prvog braka živi s nama, podstanari.. 9.8.dolazi probacija, ja taman došla iz rodilišta, 11.8.czss obavljen(svi iznimno ljubazni i susretljivi zbog male bebe i od njih strane sve već poslano sudu). Međutim, Zatvor šteka papire i izvješće. Još uvijek ništa nije poslano sudu.. Sutkinja se vraća 10.09.sa godišnjeg i rečeno mi je da zovem il dođem da uzme predmet a nadam se ovaj tj da će zatvor poslat papire. Nema stegovnih, nije prethodno kažnjavan.. Molba za odgodu je na 3 mjeseca. Luda sam više jer sam na izmaku snaga zbog svega, mala beba, financije, muž mi fali.. Sve. Neizvjesnost i trganje živaca već punih mjesec i pol. Da li mogu očekivati da će molba bit pozitivno rješenja, odnosno po praksi, da li mogu očekivati da će dobiti odgodu i doć kući na ta tri mjeseca? Ako slučajno bude odbijeno, što dalje, što ima pravo s obzirom da nam je beba mjesec dana? Puno hvala unaprijed, Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija