Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

damian13

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rad trudnica u ustanovama 24h

  Hvala vam!
 2. Poštovani, dakle pitanje se odnosi na prava trudnica koje rade u ustanovama koje rade 24 sata. Prvo pitanje i trenutačno najrelevantnije je - da li su dužne raditi vikende, ili im se može omogućiti da 40h uvijek odrade od pon. do petka?
 3. Riječ je o pitanju iz ove teme: http://legalis.hr/topic/97250-radni%C4%8Dka-prava-pri-ugovoru-o-djelu/
 4. Radnička prava pri ugovoru o djelu

  Zahvaljujem od srca na, nadam se, vrlo korisnom odgovoru. Zadovoljam sve navedene uvjete osim božićnica i sl. naknada, što je pravdano da nemam pravo jer sam na ugovoru o djelu. I još ste dodali neke dodatne korisne stvari koje mi idu u prilog u ovom slučaju. Sad, ako mogu, bih zamolio konkretno pravno zastupanje po ovom pitanju, da pobliže pogleda slučaj i ugovore, uputi me u zahtjeve, potrebnu mi dokumentaciju i sl., kako ne bi bilo otkaz čim stupim u pravnu službu s ovim informacijama. Ne znam kakva je praksa na ovom forumu, no od ogromnog bi mi značaja bilo kad bi se neko upućen i voljan javio u privatne poruke. Hvala još jednom.
 5. Poštovanje, Zanima me kako se definiraju prava radnika pri ugovoru o djelu. Slučaj je: radim godinama na ugovoru o djelu, na projektu koji se ugovara na godinu dana. Po ugovoru mi je plaća fiksna i ugovor definira samo rad na projektu. Međutim, priroda posla je takva da zahtjeva i rad na poslovima van samog projekta, odgovara radu zaposlenika na istom odjelu koji rade na ugovoru o radu, uključuje i smjenski rad, radno vrijeme 8h itd., posebne uvjete rada itd. što nije definirano ugovorom. Ako sam dobro shvatila, po članku 10 točka 2 zakona o radu, u tom slučaju ugovor o djelu se tretira kao ugovor o radu. Budući da potpisujem ugovor na iznos plaće, tu pretpostavljam da nemam izbora (plaća je cca 25% manja od plaće zaposlenika koji rade na ugovor o radu). Isto tako budući da je trajanje projekta definirano na godinu dana, pretpostavljam i da ne podliježem odredbi o 3 godine rada u kontinuitetu? Ono što me zanima da li, s obzirom na navedene okolnosti, imam prava po zakonu o radu u smislu - godišnji odmor, bolovanje, porodiljni, slobodan dan za vađenje krvi npr. i slično. Ako da, na što? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
×