Jump to content

Tonx

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Želim vidjet nećakinju

  Hvala puno na odgovoru, nažalost onda nemam pravo zatražiti viđanje, ali mislim da ću pokušati pa makar me odbili, nešto se treba napraviti... A razgovor s majkom je nemoguća misija.
 2. Želim vidjet nećakinju

  Hvala svima, iskreno gotovo je identična priča Znate li možda da li ja kao teta mogu tražiti pravo viđanja, znam da to nije praksa ali pokušala bih sve za njenu dobrobit.
 3. Pozdrav, molim pomoć. Imam nećakinju koja je stara 7. godina. Naime moj brat se je rastao i prema zakonu majka je dobila skrbništvo nad njihovom kćeri. On ne živi u blizini djeteta te kada dođe doma, prijavi centru da je stigao i majci u želji da vidi kćer, no majka u tom trenu pobjegne i neda mu viđati kćer. Ta situacija traje već 4 godine i ne poduzima se ništa od strane centra. Da budem jasna ima pravo viđanja svoje kćeri no majka se oglušuje na sudsku odluku. U međuvremenu moji roditelji su sudski dobili, kao djed i baka, pravo viđanja svoje unuke dva puta mjesečno na 8 sati. Naime to viđanje je trajalo možda godinu dana da bi majka opet prekršila sudsko rješenje te smo izgubili kontakt s curicom. Molili smo centar za pomoć no oni su rekli da ne mogu ništa učiniti te da se idu u novu tužbu. Ono što je žalosno, centar je izuzetno pristran i ne želi pristati niti na jednu vrstu dogovora već podupire majku u naumu da se zabrani svaki kontakt nas i curice. Ono što ne možemo dokazati je da njoj njena majka govori protiv oca i nas kao njegove obitelji te dijete već sada ima traume. Mene zanima da li ja kao teta mogu nešto poduzeti, pošto svi vapaji od strane oca (mojeg brata) i djeda i bake su naišli na zid, te nam svi govore da ne možemo ništa učiniti. Iskreno ja se ne mirim s činjenicom da je sustav toliko krut i trom i da ne ništa ne može napraviti.
×