Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

zyracus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otezavajuce klauzule u ugovoru

    Hvala za odgovor. Nazalost u tom clanku ugovora se ne spominje rijec kazna ili nesto slicno. (Clanak u prilogu) Dakle, ukoliko sam dobro shvatio, takva potrazivanja su sasvim legalna? Ispada dakle da se moj rad u tvrtki u posljednja 3 mjeseca svodi na volotiranje ukoliko dode do otkaza. Kad smo vec kod nistetnosti, ukoliko postoji u ugovoru bilo koji clanak koji moze bit protumacen kao nistetan, znaci li to i da je tada cijeli ugovor nistetan? Pozdrav, Dario
  2. Pozdrav. Planiram prelazak u drugu tvrtku, ali sa sadasnjim poslodavcem imam klauzulu u ugovoru koja me donekle koci. Ugovor je na neodredeno vrijeme, ali ako dode do otkazivanja od strane zaposlenika unutar prvih 36 mjeseci od sklapanja, zaposlenik je duzan poslodavcu vratiti tri brutto-1 place isplacene neposredno prije otkazivanja ugovora. Zanima me je li takva klauzula uopce moguca obzirom na sadasnji Zakon o radu i mogu li se pozvati na dio koji se odnosi na zastitu od prijeboja ili mozda na neki drugi zakon? Takoder, mozete mi i preporuciti odvjetnika za savjet o istoj temi na podrucju Zagreba u PP. Hvala.
×