Jump to content

zbelic

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za još jedno pojašnjenje, da li kod pisanja sporazumnog raskida o radu mora potpisati i drugi član uprave ili samo ja u tom slučaju i kao djelatnik i kao direktor.
  2. Mislite na ovrhu preko FINA-e ili isplatiti direktno sa računa, i što napraviti sa odlaskom, kakav redoslijed radnji.
  3. Nema trećeg suvlasnika, nego je onaj drugi prevarom došao u vlasništvo većinskog udjela bez da je treći ponudio svoj dio isto i meni iako je to bilo 1/3 udjela, i po dogovoru mene i drugog da se vrati udio na 1/2 kao i prije trećeg, po rješenju on ne želi vratiti i taj moj dio od trećeg. Tako da je sada njegov omjer udjela 2/3, a moj 1/3 iako je način upravljanja ostao kao što sam prije naveo u Trgovačkom sudu. Još jednom molim za savjet jer više ne postoji mogućnost da se vratim u firmu, a želim se pravično namiriti kako ne isplaćene plaće tako i vlasnički udio. Još jednom hvala.
  4. U Upisniku Sudskog registra stoji: Osnivači/ članovi društva: Ja (adresa) - član društva, XX (adresa) - član društva Osobe ovlaštene za zastupanje: Ja (adresa) - predsjednik uprave - direktor, zastupa pojedinačno i neograničeno XX (adresa) - član uprave - zastupa pojedinačno i neograničeno. Ovo su podaci od 26.9.2018 i nisu se mijenjali.Jedino se promijenio omjer suvlasništva prije navedeno.
  5. Ma da, zaboravio sam navesti da sam direktor, predsjednik uprave, (koji se podaci vode u Trgovačkom sudu), ali sam zbog nepoštenog obećanja i radnji partnera izgubio odnos koji sam imao u poduzeću ( 50-50), i da li mogu Vaše navedene radnje napraviti iako sam na bolovanju. U svakom slučaju puno hvala na dosadašnjem savjetu.
  6. Molim za savjet. Suvlasnik sam u 1/3 poduzeća i ujedno sam i uposlen u istom. Zbog ne slaganja sa partnerom želim raskinuti ugovor o radu i zaposliti se u drugom poduzeću. Trenutno sam na bolovanju i većinski suvlasnik mi ne isplaćuje naknadu, kao i zaostale plaće. Da li da si sam na temelju obračuna plaće isplatim navedeno? Da li me u tom postupku može suvlasnik onemogućiti iako raspolažem sa računom poduzeća na koji sam prema ugovoru ovlašten, ali ga ne koristim zbog navedenog, te kako prekinuti radni odnos najjednostavnije i bez natezanja po sudu, ali zbog nekih stvari želim ostati u suvlasničkom omjeru.
  7. Izgleda da će ipak morati riješiti sud, i da li se takav zahtjev podnosi osobno ili mora to preuzeti odvjetnik, jer hvala Bogu nemam sudskih iskustava, pa ne znam kako započeti postupak.
  8. Znam da bi pomoglo etažiranje, ali na našu žalost NE
  9. Poštovani! Molim za pojašnjenje pitanja.Naime, brat i ja smo nasljednici i suvlasnici u 3/4 nekretnine (obiteljska kuća) sa još jednim nasljednikom u 1/4.Mi bi smo htjeli nekretninu prodati, ali se navedeni suvlasnik ne javlja na naše zamolbe, jer u prijašnjim kontaktima smatra da je on trebao nasljediti sve. Molim za savjet što činiti. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija