Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Hoću mir

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru. Mjernik koji je izlazio na teren ujedno je i sudski vještak, izmjereno je precizno jer je susjeda najavila spor. Svi koji su izašli na teren utvrdili su da nismo u nikakvom prekršaju. Ali susjedi svejedno nešto smeta o uporno traži sud.
  2. Hvala, taj dio o visini mi je jasan. Mene zanima da li je dopušteno izgraditi zid kao ogradu bez udaljavanja od međe? Taj zid bi bio oko 18 cm od zida susjedne kuće,jer je kuća izgrađena tako da je okapnica na međi.
  3. Poštovani, postoji li neki pravilnik po kojem se postupa pri ograđivanju posjeda? Pri tome ne mislim na vrstu i visinu ograde nego sam položaj ograde. Mjernik je izašao na teren i stavio oznake. Smijemo li staviti ogradu sa naše strane zemljišta, recimo da je ograda/zid, uvučena oko 1 cm u naš posjed ili postoji neki pravilnik o tome koliko ograda mora biti od oznake. Sa dvorišne strane je susjedova kuća, čija je okapnica na samoj međi. Mi bi sad stavili ogradu po pravilniku duž čitave parcele, tako da se zna koliko je naše a koliko susjedovo,jer susjed stalno nekog vraga prigovara i ne da nam mira. Zato me zanima smijemo li graditi ogradu na svome zemljištu recimo, 1 cm od oznake, i tako fizički odvojiti našu parcelu od susjedove?
×