Jump to content

Ivana235

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem se na svim odgovorima i pomoći. Ako sam dobro shvatila, zaključak je da to ne smiju i ne mogu raditi i jedino što je potrebno je to da ih moj poslodavac preusmjeri na Finu.
  2. Hvala na odgovoru, tako sam i mislila... Ali što se tiče netočnog prezimena, tj podataka koji se ne podudaraju (oib, ime, prezime) u Fini su izjavili da takve zahtjeve odbijaju. Iz tog razloga sam mislila da su preskočili Finu i išli direkt na poslodavca. Ova ovrha na Fini ne postoji. Išla je preko javnog bilježnika. A pravomoćna je od 01.06.2015. god. Ja sam tu dokumentaciju tek danas dobila od svog poslodavca, jer je na kućnu adresu nisam primila, pretpostavljam zbog promjene prezimena. I ako bi još molim Vas mogli razjasniti mi točku pod br. 6.
  3. Ova ovrha na Fini ne postoji. Išla je preko javnog bilježnika. A pravomoćna je od 01.06.2015. god. Ja sam tu dokumentaciju tek danas dobila od svog poslodavca, jer je na kućnu adresu nisam primila, pretpostavljam zbog promjene prezimena. I ako bi još molim Vas mogli razjasniti mi točku pod br. 6.
  4. Poštovani, Javljam se sa istim problemom. Blokirana sam godinama, te imam zaštićeni račun u Fini gdje se sva dugovanja redovno plaćaju. Međutim, prošle godine u 12mj..moj poslodavac je primio od agencije SVEA EKONOMI d.o.o riješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, gdje piše da se određuje ovrha radi prisilne naplate tražbine. Ujedno (koliko sam shvatila poslodavca), njemu prijete ako ne izvršne uplatu, da će sjesti na njihov račun i tužiti ih jer nisu postupili po zakonu. Ono što mene zanima je : - da li poslodavac smije njima uplatit moja sredstva bez da prvo mene obavijesti o tome? -također da li se smije odazvati i reagirati po tom spisu, s obzirom da SVEA ima moje staro prezime? - i ono najvažnije... Smije li dio plaće koji je do sada uplaćivao Fini, prekinuti plaćati i davati njima?!?! Što mi je činiti da spriječim takvu vrstu i način naplate??? Bila bih Vam jako zahvalna na što bržem odgovoru, jer mi je situacija hitna! Lp...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija