Jump to content

Mateasb

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prodaja kuce

  Pozdrav, Imam ugovor o najmu jos dvije godine, a najmodavac zeli prodati kucu. Zanima me da li se ja moram iseliti u koliko dodje do prodaje ili imam pravo jos biti dok ugovor ne istekne? Ugovor je ovjeren kod javnog biljeznika i poslan u poreznu. Hvala
 2. Porez

  Ja nazalost moram jos nesto pitati u vezi toga..najmodavac kaze da ce me tuzit ako ja to ne platim..mislim, nisam ja kriva sto u prvom ugovoru na 5god za 0,00kn najamnine nije se placao porez,a sada kada je on istekao i kada smo napravili novi identicni ugovor, porezna je odlucila da se sada placa porez. Da ne ulazim sad u nase interne dogovore, ima li najmodavac osnovu za tuzit me? Potpisao je ugovor da pristaje na 0,00kn, mogu li ja otici u poreznu ili negdje da mu dokazem da je najmodavac duzan placati.
 3. Porez

  Sklopljen je ugovor o najmu u kojem pise sa je najamnina 0,00kn. Taj ugovor je odnesen u poreznu i porezna je donjela odluku da se porez ipak mora placati neovisno o tome sto je iznos najamnine 0,00kn. Pitanje je tko je duzan po zakonu porez placati, najmodavac ili najmoprimac?
 4. Zajednicko dvoriste

  Ok,hvala.
 5. Zajednicko dvoriste

  Da, u najmu smo. Imamo ugovor na tri godine,ali u ugovoru nismo nista napisali sto se tice dvorista, tako da ne znam koja prava ja imam u tom dvoristu u kojem zivi i moj najmodavac(gazda )
 6. Zajednicko dvoriste

  Zanima me da li ja smijem parkirati u zajednickom dvoristu? Naime zivimo u dvorisnoj zgradi,a gazda u kuci do ulice.gazda nema svoj auto,a i da ima,u dvoristu pokraj mojeg auta stala bi jos dva. Dakle moje pitanje je, s obzirom da ulazimo na istu kapiju i dijelimo dvoriste, da li ja u njemu mogu parkirati svoj auto ili postaviti djeci trampolin?
×