Jump to content

kacha_cha

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem! Međutim, u razgovoru sa djelatnicom FINE koja provodi ovrhe, rečeno nam je da će prijedlog za ovrhu biti odbijen jer naša firma, iako ima svoj OIB, NEMA vlastiti žiro račun već posluje preko žiro računa Grada tj kad se upiše OIB firme, ne nalazi se posebni žiro račun već žiro račun Grada a to kao ne odgovara... Napominjem kako je odlukom Grada iz 2010.god naloženo SVIM korisnicima proračunskih sredstava da zatvore svoje žiro račune a sredstva prenesu na žiro račun Proračuna Grada.. Što nam je sad činiti? Podnijeti zahtjev za ovrhu koji će biti odbijen.....kako dalje? Hvala!
  2. Dakle, nakon (kolektivne) tužbe poradi neispunjenja materijalnih prava iz Kolektivnog ugovora i žalbe tuženika koju je drugostupanjski sud odbacio te potvrdio presudu prvostupanjskog suda, u dvojbi smo- kome uputiti ovrhu? Ustanova u kojoj radimo( i koju smo tužili) nema vlastita financ. sredstva već se,unazad nekoliko godina zajedno s još 2 ustanove,financira iz proračunskih sredstava Grada koji je i osnivač i vlasnik ustanove. Kako je teško vjerovati da će Grad dragovoljno isplatiti utužene iznose, molimo za pomoć- prema kome u Fini trebamo zatražiti ovrhu? Zahvaljujemo!
  3. Bovu, hvala! Mislila sam da bi postupak podjele bračne stečevine trebao pokrenuti bivši suprug, budući da sam ja upisana kao jedini vlasnik kuće. Na žalost, kako samo ja financiram dijete- studenta, i uz to plaćam i pola iznosa(cca 900 kn) kredita, plaća mi ne bi bila dostatna za vraćanje nekakvog novog kredita kojim bih bivšem suprugu isplatila 1/2 vrijednosti kuće. Može li mi itko kazati bilo što o troškovima vezanim uz postupak podjele bračne stečevine,kakvi su troškovi osim troška odvjetnika? Isto tako, znači li da ja, kao vlasnik 1/ 1 kuće, smijem i bez njegove suglasnosti prodati "svoj" kat ukoliko nađem kupca i predujmom dobivenim od kupca otplatim preostali kredit? Ili i cijelu kuću? Zahvaljujem!
  4. Nakon rastave braka u kojoj nije podijeljena bračna stečevina, ostali smo živjeti u zajedničkoj kući, svatko na "svom" katu.. Vlasništvo kuće bilo je upisano na moje ime, 1/ 1, i teren na kojem je kuća je moj ( naslj. od pok. oca). Podizanjem kredita od strane bivšeg supruga,dok smo još bili u braku, na objekt je upisana fiducija. Svojom voljom uplaćujem pola iznosa kreditne rate svaki mjesec, jednako tako i sve nastale režije. Problem je što se on ne želi podijeliti i službeno, tvrdeći da je on sve napravio (u vrijeme podizanja kredita bila sam nezaposlena), da ne smijem zaključavati "svoj" dio, niti primati u goste ikoga tko mu ne paše. Suglasan je(bio) da se cijela kuća proda, ali ne i da ja prodam samo "svoj" kat, jer imam 15-ak kvadrata više od njega. Djeca su punoljetna,kad dođu, dođu u "moj" dio, jedno dijete radi, drugo je student za kojeg on ne izdvaja niti lipe već preko 2 god. Što mi je činiti? Mogu li djeci darovati kuću nekakvim ugovorom kod javnog bilježnika ili odvjetnika? Moram li čekati isplatu kredita do kraja (2017. god) da bi se mogli podijeliti- on tvrdi da se ne može dijeliti dok je na kući fiducija? Bilo kakav savjet izuzetno ću cijeniti, ne znam uopće što mi je činiti... Hvala!
  5. Ispričavam se ukoliko sam pomoć potražila na "krivom" podforumu..Ukratko: 1. Bračna stečevina nije (do sada) utvrđena, provedena je samo brakorazvodna parnica (o tome sam već pisala). 2. Ne postoji pismeni dogovor, iako sam to htjela, nekoliko puta..Dakle, samo na "riječ" ali ex suprug ne želi takvo što. 3.i 4. Ex suprug je postavio takve uvjete, jer kćerka, koja je pri kraju studija,radi. Nisam se složila s tim jer ni ona, a ni sin ne bi trebali imati nikakve obveze glede plaćanja "našeg" kredita, pošto nisu ništa od onog što ste vi naveli ( ni sudužnici, ni bilo što drugo). Kćerka je pristala zbog mira u kući a i da meni pomogne jer od rastave isključivo ja financiram sina.( I o tome sam već pisala). Još jednom, ispričavam se što sam ovdje zatražila savjet i pomoć i zahvaljujem svima koji su mi istu pružili.. Lijep pozdrav!
  6. Upravo sam tražila svoj post da ga mogu kopipejstati i poslati Vam isti Znači li to da ih mogu tužiti unazad za 3 godine? Ili od trenutka kad sam podnijela tužbu sa zahtjevom da me se primi u stalni radni odnos? Tužbom sam ustala u lipnju 2006.-te a pozitivno rješenje i stalni radni odnos dobila sam u prosincu iste godine.. Hvala!
  7. Loše sam formulirala odgovor..banka JEST vlasnik cijele nekretnine, do konačne otplate kredita...
  8. Zahvaljujem, gosp. Floki Dosjetim li se još čega (a hoću, zasigurno) bit ću slobodna zatražiti Vaš savjet (ali i ostalih korisnika foruma). Lijep pozdrav i Vama i hvala, još jednom!
  9. Zahvaljujem od srca, pa čak i ako ste Vi arhitektica na koju aludira Floki Fiducija na kredit od 25 tisuća eura na kuću čija je vrijednost više od 200 tisuća eura.. Btw, prije nešto više od mjesec dana, ostavila sam post na radnom pravu, nikakav savjet ni koment. nisam dobila ..Jesam li trebala zamoliti Newbie i Canis za odgovor?
  10. I ljubazno molim gosp. flokija, kao dipl. pravnika, da mi odgovori (ukoliko se u praksi susretao s tim) je li istina da punoljetno dijete, student na redovitom školovanju, osobno mora tužbom od oca zahtijevati alimentaciju ili to može i majka učiniti u djetetovo ime ? Zahvaljujem
  11. Ispričavam se, tek sad sam u prilici odgovoriti..Fiducijom banka postaje vlasnik nekretnine sve do konačne isplate kredita..
  12. U vrijeme brakorazvodne parnice, oboje djece je bilo punoljetno. Načula sam da bi sin osobno trebao podići tužbu i tražiti alimentaciju od oca,jer je punoljetan, što on zasigurno neće učiniti. Morat ću se posavjetovati s nekim odvjetnikom,i angažirati nekog, bez obzira na njihove tarife u nadi da će ga netko zakonski prisiliti da izvršava svoje kreditne obveze, kad već očinske ne želi.. Veliko hvala na pomoći!
  13. Nikakvih službenih obveza nema, na žalost..Provedena je samo brakorazvodna parnica bez rješavanja "problema" sa uzdržavanjem djece i bez podjele imovine. Sin je punoljetan, redoviti je student, ali nakon što je otac u više navrata iznio tvrdnju da nas je dovoljno dugo uzdržavao i da više ne želi i ne može,sin bi radije bio gladan, gol i bos nego upitao neku kunu od njega, tako da ga uzdržavam isključivo ja. Glede ovrhe, tako nešto sam i mislila.Mirovina mu je preko 6.000 kn, a polovica kredita nešto manje od 900 kn, dakle ne ugrožava mu egzistenciju. Od srca zahvaljujem !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija