Jump to content

Mario855

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Opet ne razumijete što Vam želim reći. Osiguranje mi je ponudilo plaćanje na rate sa karticom, ali ja trenutno nisam u mogućnosti dobiti plaćanje na rate od strane banke. Na opće uplatnice ne daje ni jedno od 4 osiguranja u kojima sam bio (Allianz, Jadransko,Euroherc,Sava). Prije kreiranja ove teme sam razmislio o svim mogućnostima te sam zaključio da mogu uplatiti ili tehnički ili osiguranje, ne oboje jer nemam dovoljno novaca a ne mogu dobiti karticu na rate/kredit... ovaj mjesec. Uglavnom osiguranje je uplaćeno a za tehnički ću posuditi pa ga obaviti. U redu, hvala na odgovoru i strpljenju! Ispričavam se na mom načinu razgovora sa korisnikom Borbena7. Znam da se može i tehnički i osiguranje platiti na rate ali ja trenutno od banke ne mogu dobiti karticu za plaćanje na rate. Zato sam i pokrenuo ovu temu da vidim jel se može tehnički ili osiguranje odgoditi...
  2. Opet ne razumijete što Vam želim reći. Osiguranje mi je ponudilo plaćanje na rate sa karticom, ali ja trenutno nisam u mogućnosti dobiti plaćanje na rate od strane banke. Na opće uplatnice ne daje ni jedno od 4 osiguranja u kojima sam bio (Allianz, Jadransko,Euroherc,Sava). Uglavnom osiguranje je uplaćeno a za tehnički ću posuditi pa ga obaviti.
  3. Osiguranje sam uplatio. Sad mi preostaje još samo tehnički. Znači ako sam dobro shvatio, pošto je auto osiguran ako me zaustave kazna je 700kn u slučaju da je prošlo do 15 dana od isteka tehničkog? Zanima me ovaj rok do 15 dana se treba odjaviti vozilo. Da li to znači da ako je manje od 15 dana nema kazne? Kakva je situacija ako ja npr. ostavim auto na parkiralištu u stanici za tehnički pregled ili pored staince za tehnički pa se samo dovezem unutra (u tom slučaju me nemože nitko zaustaviti)? Da li policija vidi da je npr tehnički napravljen 5 dana nakon isteka a vozilo nije u međuvremenu odjavljeno? Da li u tom slučaju dobivam kaznu? Da ste pročitali moj uvodni post sa razumijevanjem vidjeli bi da sam napisao da mogu samo jedno platiti tehnički ILI osiguranje). Da sam imao opciju plaćanja na rate/kredita/minusa/posudbe mislite da ne bih tako riješio i tehnički i osiguranje??
  4. Pozdrav svima, uskoro mi ističe registracija na autu a ujedno i tehnički pregled. Nemam dovoljno novaca da podmirim oboje pa me zanima da li mogu uplatiti samo jedno (obavezno auto osiguranje ili tehnički) a drugo kad dobijem plaću sljedeći mjesec. Prvo se mora auto osiguranje da bih mogao ići na tehnički pregled, zar ne? Zanima me kakve su kazne ako npr sad uplatim auto osiguranje te mi ono vrijedi i normalno se vozim do isteka tehničkog, nakon isteka tehničkog se ne vozim (auto koji je osiguran bude u garaži) dok ne dobijem plaću. Dobijem novac, sjednem u auto (u tom trenutku imam valjano auto osiguranje a ne i tehnički) i odem na tehnički na produženje? Da li policija šalje kazne jer vide u kompjuteru da je tehnički istekao a vozilo nije odjavljeno ili jedino ako me zaustave na cesti i vide da nije bilo na tehničkom? U kojem roku sam dužan odjaviti vozilo te kako ide taj postupak?
  5. Znači iako je vozilo prepisano na novog vlasnika i prometna je na tog vlasnika svejedno je bivšem vlasniku po polici osiguranja skinuti bonus?
  6. Ali ja sam napravio prometnu nesreću. Zar ne bi ja trebao podmiriti tu štetu? Ili će možda osiguranje htjeti od nje naplatiti pa će ona reći da vozilo nije njeno te će svejedno meni odbiti taj minus. Da li će mi se onda javiti žena na koju glasi polica da joj podmirim štetu izgubljenog bonusa? Pošto sam ja kriv ja priznajem krivicu i neželim da prijašnji vlasnik ima neke probleme zbog mene...
  7. Znači isplata odštete usred trzajne ozljede spada pod obavezu autoosiguranja? Za kaznu pitam pošto je bila trzajna ozljeda, ali to je tek naknadno rečeno a ne na licu mjesta. Da ne bi bilo da se naknadno zove policija... Da li možda znate koliko se smanjuje bonus, te koja je procedura pošto polica osiguranja glasi na staru vlasnicu? Ja sam auto kupio sa važećem policom osiguranja koja je glasila na prijašnju vlasnicu. Meni polica vrijedi i ja sam vlasnik auta u prometnoj samo je polica na ime prijašnje vlasnice auta. P.S. Hvala na brzom odgovoru!
  8. Poštovani, nedavno sam imao laganu prometnu nesreću gdje sam ja kriv. Bio sam par metara od semafora na raskrižju kada se zeleno svjetlo počelo mjenjati u žuto. U tom trenutku ispred mene nije bilo vozila barem 50 metara te je promet tekao normalno. Pošto je i iza mene bilo dosta vozila odlučio sam stisnuti gas i proći na žuto svjetlo. Međutim kad sam prošao semafor udario sam u drugo vozilo koje je naglo usporilo zbog vozila ispred njega koje je naglo skrenulo ulijevo. Bio sam usredotočen na vozila iza mene i na semafor te sam kasno učio promjenu prometne situacije.Ja sam kočio ali sam svejedno udario drugo vozilo. Šteta na udarenom vozilu je mala (samo oguljena boja cca 20 sa 10cm na braniku,branik i tablica su čitavi). Na mom vozilu je veća šteta ali to nije bitno jer sam ja kriv. Ja sam odmah priznao krivnju, te sam pitao vozača vozila koje sam udario jeli u redu ima li ozljeda. Rekao je da je dobro i da mu nije ništa. S vozačem oštećenog vozila dogovorio sam se za potpisivanje europskog izvješća te da ne zovemo policiju pošto je bila samo manja materijalna šteta i nitko nije ozljeđen. U međuvremenu zbog prijave europskog smo se čuli dan kasnije, nakon 3 dana i nakon 4 dana. Otišli smo na procjenu štete te je na njoj drugi vozač rekao da ga je sljedeći dan bolio vrat i da je išao kod doktora te mu je ustanovljeno da ima trzajnu ozljedu vrata. Nosio je ovratnik te je tjedan dana na bolovanju. Zanimljivo da meni nije ništa od toga spomenuo dan nakon nesreće, za 3 dana i za 4 dana kad smo se čuli telefonskim putem. Sada me zanima da li osim procjenjene štete na njegovom autu pokrivaju i odštetu trzajne ozljede? Koje posljedice čekaju mene kao vozača koji je kriv? Vezano uz štetu na drugom autu, auto osiguranje podmiruje štetu te se meni tijekom sljedećeg ugovaranja police osiguranja skida bonus? U kojem postotku? Što sa trzajnom ozljedom i odštetom? Da li ću naknado dobiti kaznu za izazivanje prometne nesreće iako nesreća u tom trenutku nije prijavljena policiji? Da li me slijede još neke kazne? Unaprijed hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija