Jump to content

Dario9178

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dvije požurnice poslane od strane odvjetnika no sa suda nema ama baš nikakve reakcije.
  2. Sud je donio presudu u moju korist zbog stradavanja na poslu..teške tjelesne povrede.Presuda je da mi poslodavac mora isplatiti cca 170000 kn odštete...međutim tuženik je uložio žalbu na tu presudu i već više od godine dana se ništa ne dešava odnosno nema nikakvog pomaka po predmetu,žalbi..ničemu.Konkretno zanima me do kada sad to može trajati još godinama ili postoji nekakav rok,zakonski okvir ili što već da se sud očituje o toj žalbi,tj da ju prihvati ili odbaci....Hvala
  3. Kao prvo zahvaljujem na odgovoru.U međuvremenu se javio i očitovao poslodavac..nemaju drugo radno mjesto za mene,već su me odjavili a što se tiče otpremnine i to u dvostrukom iznosu ne osporavaju ništa i spremni su je isplatiti,e sad kako nemaju drugog radnog mjesta za moju preostalu radnu sposobnost slijedi im prijedlog nagodbe ili tuzba za nadoknadom razlike od priznate mi profesionalne mirovine u iznosu xy do iznosa za koji sam radio prije stradavanja za što je policijskim izvješćem utvrđeno da ja nesnosim krivicu za nesreću te da je poslodavac odgovoran...Konkretno znači,prema ZOO(zakon o obveznim odnosima)kakve su mi šanse za ostvariti tu razliku ili rentu obzirom da nisam kriv a oni su me se odrekli jer nemaju zamjensko radno mjesto..??Čak se i prijavljujem uskoro na HZZ sa preostalom radnom sposobnosti tako da mi nemogu reći na sudu npr. kako sam trebao dalje tražiti posao ako ga stari poslodavac već nema za mene...Nadam se da će te uspijeti shvatiti i povezati moju situaciju i problem jer znam zvuči zamršeno i komplicirano ali u biti samo želim iskoristiti sve zakonske mogućnosti koje mogu,ništa više niti manje od toga. Sve ovo je na prijedlog mog odvjetnika al eto volio bih čuti i vaše mišljenje.. unaprijed zahvaljujem..
  4. Pozdrav,imam neke nejasnoće u svezi profesionalne mirovine i prekida ugovora o radu..isplati otpremnine Dakle dobio sam rješenje od HZMO-a da mi se priznaje pravo na profesionalnu mirovinu zbog teške ozljede na radu,na vještačenju sam bio 9.1.2019. i u rješenju piše da se od tog 9.1. priznaje mirovina,bolovanje je zaključeno sa 28.2.2019. sa danom dolaska rješenja tako da sad nisam više na bolovanju niti imam kakvo drugo radno mjesto...Poslodavac mi je dužan osigurati drugo odnosno lakše radno mjesto kako je predviđeno rješenjem,međutim poslodavac nema drugo radno mjesto za mene jer tvrtka se bavi takvom djelatnošću da jednostavno nema drugog radnog mjesta za mene e sad problem je što se oni uopće ne očituju o tome i još nisam raskinuo ugovor s njima..šta mi je činiti i do kada oni to tako mogu...Odvjetnik im je poslao službeno dopis da se očituju o eventualnom drugom radnom mjestu ali s druge strane nema odgovora a tjedni prolaze.. Takodjer su mi dužni isplatiti otpremninu predviđenu kolektivnim ugovorom i to ako se nevaram u duplom iznosu(članak 84.,85. i 86. Zakona o radu NN 137/04) ako nepostoji radno mjesto za mene...Može li mala pomoć odnosno savjet što mi je činiti osim čekanja..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija