Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Mlegal1990

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Remećenje javnog reda i mira

    Nema svjedoka, što je najgore nikada nisam zaprimio niti optužni prijedlog, ništa...policija me nikada nije niti kontaktirala. Samo sam dobio od suda prvu presudu da se odbacuje i sad nakon žalbe VPS da se vraća na ponovno suđenje sa uputom da je opisano djelo prekršaj i da sud postupi prema njoj. Tako da ne vjerujem da će sud vjerovati meni.
  2. Bok svima, pozvan sam na raspravu općinskog suda zbog remećenja javnog reda iz članka 13. Radi se o svađi oko parkinga iz 5/2016 koja se svodi na prepirku i psovanje sa drugom osobom. Ta druga osoba je nakon što sam otišao zvala policiju. Policija je bez razgovora sa mnom napravila prekršajnu prijavu (na temelju reg.oznake) i poslala je na sud. Za to sve nisam znao dok nisam dobio presudu op. suda da se prijava odbacuje jer prepirka nije remećenje javnog reda i mira. Na ovu presudu se policija žalila (očito sam se svađao sa krivom osobom) i VPS je presudio da sud nije ispravno utvrdio činjenično stanje i da se predmet ponovno vraća na odlučivanje. Za tjedan dana mi je rasprava i po prvi put se zapravo pojavljujem u postupku. Što mi savjetujete? Očito je da će me sud proglasiti krivim. Ono što mene je zanima da li ima smisla npr. poricati da sam sudjelovao u svađi? Da kažem da je netko drugi vozio automobil? Da li da se ne pojavim na ročištu jedna/dva puta i čekam dosudu pa da eventualno presuda bude na ljeto, a ja se žalim VPS i nadam se zastari koja bi bila za godinu dana? Hvala na vašim sugestijama...
×