Jump to content

biker7

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. fina i ovrha računa dok postupak traje

  Zar potraživanja ne zastarjevaju nakon tri godine? Ja stvarno nisam kriv što uplatnice i rješenje o plaćanju slivnih voda nisam dobio! ( a i to je za djedovinu bogu iza nogu gdje nikakvih slivnih voda nema pa se niti ne uređuju) Nije javni bilježnik izdao rješenje nego općinski sud na prijedlog odvjetnika hrv. voda!? Zašto fina nakon dva mjeseca prebacuje novac ovršitelju kad je žalba u postupku? Napisao sam žalbu na rješenje u roku. Nisam prije ovrhe dobio nikakvo upozorenje o dugu.
 2. fina i ovrha računa dok postupak traje

  Ne mogu shvatiti zakon. On je pisan za copy-paste ovršitelje? Ispada da se bilo tko može sjetiti nakon deset godina nešto potraživati. Tko čuva račune toliko dugo? Da li je fina novac nakon dva mjeseca prebacila ovršitelju? Što ja onda uopće mogu s žalbom?
 3. Ovršen sam od strane Hrvatskih voda za vodoslivnu naknadu za razdoblje od 2010 do 2016 godine. Na prijedlog ovršitelja općinski sud je izdao rješenje o ovrsi. Na to rješenje sam se žalio, najprije zato jer su rješenja o naknadi iz 2010 i 2011 godine koja su dana kao dokaz o obavezi plačanja slana na nepostojeću adresu (na kojoj nikad nisam živio), a i smatram da spada u zastaru. Unatoč žalbi račun mi je nakon nekoliko dana ovršen, dva mjeseca kasnije je novac vraćen na račun i isti dan ponovno skinut s računa!? Zanima me da li je utemeljeno na zakonu da se sredstva s računa ovršuju unatoč žalbi, ima li netko pravo na naplatu nečega što je slao godinama na nepostojeću adresu i to još uz zatezne kamate i je li sudac općinsko suda trebao provjeriti prije izdavanja rješenja jer se adresa na koju se šalje sudska tužba i adresa na koju se odnose potraživanja ne slažu? Zašto mi je novac vraćen na račun nakon dva mjeseca i ponovno skinut isti dan? Da li je to zakonski od strane FINAe? Unaprijed Vam zahvaljujem!
×