Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Folaw

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. FINA PREDUJAM

  Pozdrav! Igrom slučaja sam se našao u poziciji ovrhovoditelja pa me zanima sljedeće: u slučaju vraćene osnove od strane FINE (nema računa) postoji li pravo na povrat uplaćenog predujma te na koji način se isto ostvaruje? Hvala!
 2. Eos

  Pretpostavljam da se u Vašem slučaju radi o dva različita dugovanja. Naime, Eos je agencija za naplatu potraživanja te na nju u slučaju prodaje prelazi potraživanje prema Vama (A1 u tom slučaju više nema veze s tim dijelom dugovanja). Vjerojatno je A1 dio potraživanja prodao Eosu, a u preostalom dijelu pokrenuo ovrhu na Fini.
 3. Prekid ugovora s Tcom

  Ugovor se u većini slučajeva sklapa na određeni vremenski period (najčešće na 24 mjeseca) te se ugovora mjesečna naknada za korištenje usluga u određenom iznosu. Kod ovakvog ugovora, u slučaju prijevremenog raskida ugovora, nastaje obveza plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora, a koja se sastoji u isplati preostalih mjesečnih naknada.
×