Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mvrekal100

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. nepodmirene obveze

  U svakom slučaju, predsjednik udruge je odgovoran za neisplatu mjesečnih obračunskih lista i ne može ih naknadno doostavljati?
 2. nepodmirene obveze

  Ponovit ću ranija 2 pitanja. U slučaju kad poslodavac ne uplaćuje obvezne doprinose za mirovinsko, kako utužiti, tj. da li i ovdje vrijedi ono što ste prethodno naveli: niste dužni prethodno podnositi zahtjev za zaštitu prava, a zastarni rok je 5 godina od dana kad su doprinosi trebali biti uplaćeni? Ako poslodavac nema sredstva za isplatu dugovanog (plaće, doprinosi za mirovinsko), ostaje li mogućnost ovrhe na njegovoj imovini? Koji je tu postupak?
 3. nepodmirene obveze

  Radi se o udruzi koja je registrirana za gospodarsku djelatnost.
 4. nepodmirene obveze

  Da li sve gore navedeno vrijedi i za sklopljeni ugovor na određeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom? Ima li nekih razlika u postupku zaštite prava za djelatnika?
 5. nepodmirene obveze

  Kod otkaza s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, u slučaju prihvata ponude, ostaje li meni pravo na tužbu za isplatu dospjelih neisplaćenih plaća iz prvotnog ugovora? Da li je zastarni rok od 5 godina uvjetovan time da najprije moram u roku 15 dana podnijeti zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava i da li je poduzimanje te radnje naplatno. Ako je to obvezna radnja, od kad teče taj rok od 15 dana? Ako poslodavac nema sredstava za isplatu neisplaćenih plaća, ostaje li mogućnost ovrhe na njegovoj imovini? Koji je tu postupak? Da li sve gore navedeno (zastarni rok, zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava) vrijedi i u slučaju nedostavljanja obračunske liste, tj. neuplaćivanja obveznih doprinosa za mirovinsko i ostalo. Da li je moj potpis obavezan na ugovoru koji je prestao, radi pravovaljanosti prestanka, bez obzira u kom obliku je prestanak ugovora. I na kraju, kolika je odvjetnička tarifa u vezi podizanja tužbe za neisplatu dospjelih plaća. Hvala.
 6. nepodmirene obveze

  Poštovani, poslodavac želi raskinuti ugovor na određeno vrijeme prije isteka roka zbog nemogućnosti poslovanja, a duguje mi plaću za nekoliko mjeseci zbog nedostatka novca. I nudi sklapanje novog ugovora za druge poslove. Ukoliko bi ga sklopio imam li pravo kasnije tužiti poslodavca zbog neisplaćenih plaća iz prethodnog ugovora. Koji su zastarni rokovi? Da li je uvjet da ne potpišem sporazumni raskid? Postoji sumnja u neplaćanje obveznih doprinosa poslodavca. Da li je dužan svaki mjesec dostaviti obračun o obveznim davanjima radniku, bez obzira da li je isplatio plaću za taj mjesec i koje su kazne poslodavcu za to? Kome prijaviti za ovo? U ugovoru stoji odredba: Zaposlenik je suglasan da mu Poslodavac otkaže ugovor zbog poslovnih razloga, odnosno suglasan je zaključiti novi ugovor o radu, koji ponudi poslodavac. Da li me ova odredba ograničava u nekom ostvarenju mog prava. Hvala
×