Jump to content

NepoznatNetko

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svjedok bi bio ili bivši ili sadašnji radnik firme o kojoj se radi, a tužitelju, konkretno žutom sindikatu koji djeluje u toj firmi, bi bio dovoljan taj podatak, prema mojoj nekoj logici... Bitne informacije bi bile ono što svjedok kaže o uvjetima rada u toj firmi i o (ne)radu tog sindikata. Iste stvari može reći bilo tko od radnika pa mi se identitet čini nevažan. Ok, hoću, hvala na pomoći.
  2. Hvala na odgovoru, javit ću se udruzi. Ali ne razumijem, zašto je identitet bitan drugoj strani? Poznavanje identiteta našeg svjedoka otvara mogućnosti šikaniranju i njega i njegove obitelji. Zašto bi pripremali obranu na identitet, a ne na njegov iskaz? Nije moguće ispitivanje u tajnosti, pa da se transkript razgovora ili nešto slično pod drugim imenom dostave drugoj strani?
  3. Protiv nas su podignute tužbe zbog teksta o bijednim uvjetima rada u jednoj firmi, napisanog na temelju razgovora s radnikom koji je, zbog straha od gubitka posla, želio ostati anoniman. Budući da se on i drugi radnici boje javno svjedočiti, zanima me je li moguća zaštita svjedoka - da identitet bude poznat samo sucu i nama, ne i protivnoj strani? O potrebi zaštite govori i činjenica da smo već čuli da je pravna osoba koja nas je tužila na razgovor pozivala i maltretirala radnike koji su na fejsbuku pisali svoje mišljenje o ovom sporu.
  4. Naša je udruga tužena kao nakladnik portala, a u sudskom procesu do sada smo imali odvjetnika. Međutim, morali smo ga otkazati zbog nedostatka financijskih sredstava te se sada branimo sami. Na dosadašnjim podnescima sudu koje je pisao odvjetnik navedena je jedna osoba kao punomoćnik odvjetnika i zastupnik udruge, a u Registar udruga upisane su tri osobe koje su ovlaštene za zastupanje udruge. Zanima me mora li na buduća ročišta dolaziti i nas zastupati osoba do sada navođena na dokumentima ili to može bilo koja od tri osobe ovlaštene za zastupanje udruge? Mora li kontinuirano dolaziti jedna osoba ili možemo doći prema mogućnostima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija