Jump to content

Cape

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a po članu 16? ili ti kao stranac jel mi je nelogično da svaki put kad odem u Imotski ( sad sam bio prije 15 dana) da se moram stalno prijavljivat na policiju tj.boravak.Mora postojati nekog rešenja?
  2. U trenutku mog rođenja majka je imala Srpsko državljanstvo, a otac Hrvatsko. Inače, stric mi je bio u NOV, gde je stupio 21. 1. 1943. godine. Bio je borac 2. dalmatinske udarne brigade. U ratu protiv okupatora je zarobljen i umro je u Nemačkom logoru. Da li je potrebno negde i to priložiti, zbog porekla? Koji papiri su mi potrebni za sticanje državljanstva po čl.11.? Pozdrav!
  3. Pozdrav, Rođen sam 1984.godine u Srbiji. Majka mi ima Srpsko državljanstvo, a pokojni otac imao Hrvatsko državljanstvo. Imam zemlju i deo kuće u Hrvatskoj koja se vodi na moje ime, po rođenju nisam upisan u knjigu rođenih u R.Hrvatskoj što je tad moglo, s obzirom da mi je otac bio državljani R.Hrvatske,probao sam naknadno preko advokata, ali nismo uspeli, pošto nisam prijavljen do 18.te godine u R.Hrvatskoj. Otac mi je '83 došao u Srbiju, poreklom smo Srbi iz Hrvatske (Imotski), sa očeve strane svi su ostali u Imotskom. Zanima me kako mogu dobiti državljanstvo R.Hrvatske, na osnovu očevog porekla, po kom članu? Da li će biti izmena u novom Zakonu oko sticanja Hrvatskog državljanstva za strance i po poreklu? Hvala unapred, Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija