Jump to content

fghj

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, nad doo je ove godine proveden i zatvoren stecaj te smo dobili rjesenje o brisanju oiba iz sudskog registra, te su svi dokumenti arhivirani. nakon toga smo dobili poziv iz mirovinskog da dostavimo rekapitulaciju uplate doprinosa od 2010 do 2016 god. jesmo li mi duzni dostaviti tu rekapitulaciju obzirom da doo vise ne postoji? hvala unaprijed
  2. Pozdrav! Dobila sam tel poziv od tvrtke kojoj je hipo banka ustupila moje dugovanje. dug je nastao zbog troskova vođenja racuna u hipo banci otvorenog prilikom dizanja kredita u banci prije 5-6 godina i po kojem nije bilo nikakvog prometa zadnjih 5 godina (nije bilo dozboljenog minusa na racunu), a dugovanje sada iznosi oko 2800,00kn. mogu li na neki naci traziti brisanje tog duga? hvala unaprijed
  3. da, kao sto sam napisala zivimo zajedno nesto manje od dvije godine. a koliko sam shvatila po zakonu vanbracna zajednica je ako zivimo zajedno tri god ili dulje ili manje od tri god ako imamo zajednicko djete, sto nije slucaj. prema tome, ako nismo vanbracna zajednica samo smo par koji zivi zajedno. nitko ne garantira da ce mo za mjesec dana ili za godinu dana i dalje biti zajedno pa kakve veze onda imaju moja primanja s alimentacijom?
  4. hvala na savijetu. osjecam se jako nelagodno jer to je ipak zadiranje u moju privatnost. zasto bi s obzirom na sve ona i sud morali zanti kolika je moja placa? pogotovo danas kada su u gotovo svim firmama place tajne i osobna stvar svakog pojedinca.
  5. vec sam izlozila problem oko alimentacije na ovom forumu (bivsa trazi alimentaciju od djevojke bivseg muza http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503321812&forum=21 ) i zahvaljujem svima na pomoci, medjutim taj problem se nastavlja. u kratkim crtama, decko i ja zivimo oko dvije god zajedno, djeca su sa bivsom zenom. ona trazi da se na sud dostavi lista moje place kako bi se utvrdila alimentacija na osnovu mojih i njegovih zajednickih primanja. ona ima stan i solidna primanja, on sve vrijeme do sad uplacuje alimentaciju 2000kn iako sud jos nista nije odredio. osim toga kupujemo konstantno djeci svu odjecu i obucu,kod nas su svaki dan, kod nas jedu i spavaju, placamo izlete, idu s nama na more i sl. nakon sto je moja firma odbila dati moju listu place, ona sada trazi da se iz porezne dostavi moja porezna kartica, da se vidi kolika mi je placa i trazi vecu alimentaciju. sutkinja je to prihvatila iako je njegov odvjetnik na sudu izjavio da mi ne zivimo u vanbracnoj zajednici (nismo cak ni prijavljeni na istu adresu) i da nismo u ekonomskoj zajednici. sto nam je ciniti? trbam li ja ipak angazirati odvjetnika kako bih se na neki nacin zastitila u cijeloj toj prici? pored alimentacije i svega ostalog, placamo i kredit koji su njih dvoje podigli i potrosili, ali sutkinja kaze da to "nema veza". taj razvod traje vec dvije godine. hvala unaprijed na pomoci
  6. puno hvala svima na odgovorima i objasnjenjima! on ima odvjetnika, ali na rocistu je bio njegov vjezbenik koji se nije usprotivio nicemu. (iz tog razloga i jer je do sada odvjetnik bio samo na 2 rocista a na ostalih 6 vjezbenici, danas je angazirana druga odvjetnica pa se nadamo da ce se sve privesti kraju uskoro.
  7. ona nije bila suduznik. jedan kredit je bio adaptacijski i taj smo on i ja zatvorili iz kredita na moje ime. ostao je jedan manji nenamjenski koji jos otplacuje on, tj mi zajedno.
  8. hvala na odgovorima, alimentaciju od pocetka uplacuje na njezin racun. jucer na rocistu kada je njezin odvjetnik predlozio da se trazi moja platna lista sud je to prihvatio. gledala sam obiteljski zakon, po tome mi nismo vanbracna zajednica jer ne zivimo zajedno dulje od tri god. mogu li ja nju tuziti zbog toga? takodjer kad smo dizali kredit (kredit je na moje ime, on mi je suduznik) tim kreditom je zatvoren jedan njihov zajednicki kredit. mogu li sudskim putem traziti da ona plati svoju polovicu?
  9. decko i ja zivimo zajedno oko 2 godine. toliko traje i njegov razvod jer bivsa skroz zavlaci oko alimentacije i vidjanja djece. te dvije god placa joj 2000kn alimentacije dobrovoljno (sud jos nije donio presudu o tome) za dvoje djece, placa mu je 6000kn. uz to nas dvoje djecu vecim dijelom oblacimo i financiramo, skoro svaki dan su kod nas nakon skole, kod nas jedu, spavaju... sad ona, tj njezin odvjetnik trazi da se sudskim putem iz moje firme dostavi moja platna lista i na temelju nasih zajednickih primanja zeli vecu alimentaciju, odnosno trazi pola nasih ukupnih primanja. mi uz to odplacujemo kredit koji su njih dvoje podigli i potrosili novce (u braku su otplatili svega par rata zajedno) te imamo svoj dosta velik kredit. sudac je rekao da "to nema veze". ona je stambeno situirana i stalno zaposlena. ima li to sve neke osnove s ozirom da nas dvoje nismo vjencani i sto uciniti? mogu li ja nju tuziti za narusavanje privatnosti? ipak je neugodna situacija u firmi objasnjavati svoje privatne probleme. hvala na pomoci unaprijed!
  10. kupili smo dvorisni stan koji se sastoji od prizemlja i potkrovlja s urednom dokumentacijom. prije je to bio stan sa samo donjom etazom i potkrovljem, a stari vlasnici su 1994 dobili suglasnost i dozvolu od grada za uredjenje potkrovlja u stambeni prostor pa je sada u gruntovnici upisana ukupna kvadratura stana (prizemlje i potkrovlje). Kako se stan nalazi na istoj katastarsko cestici sa prednjom zgradom, zanima nas da li imamo pravo pri etaziranju na potkrovlje i podrum u toj prednjoj zgradi? Na toj prednjoj zgradi se radila adaptacija krova i tavana financirana kreditom zavoda za stanovanje i mi smo ukljuceni u otplatu kredita. unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija