Jump to content

Feniks145

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Feniks145 objavio

  1. Državni službenik koji ima položen državni stručni ispit, a nakon toga je raspoređen na radno mjesto na kojem se obavljaju određeni inspekcijski poslovi, odnosno radno mjesto na kojem se obavljaju poslovi s posebnim ovlastima i odgovornostima dužan je položiti posebni dio državnog stručnog ispita za obavljanje tih određenih poslova.

    Više o tome: http://www.uprava.hr/default.aspx?id=13389

  2. Popis literature za pravnike po predmetima za opći dio nalazi se na stranicama Ministarstva: http://www.uprava.hr/default.aspx?id=12916. Za posebni dio morate pogledati Uredbu o postupku, načinu polaganja i Programu državnog stručnog ispita.

    Ispit možete prijaviti, nakon što navršite 10 mjeseci vježbeničkog staža. Nakon toga na adresu tijela kod kojega ste na stručnom osposobljavanju stići će Rješenje o odobravanju polaganja DSI, u kojem će, uz naznaku troškova koje je tijelo dužno uplatiti prije polaganja ispita, biti određen i datum polaganja, kao i posebni dio.

  3. Sukladno odredbi članka 7. Uredbe o postupku, načinu polaganja i Programu državnog stručnog ispita (NN 61/06 i 145/12) prijava se ne može podnijeti prije isteka probnog rada, odnosno stručnog osposobljavanja, a mora se podnijeti najkasnije dva mjeseca prije isteka roka u kojem je kandidat dužan položiti Ispit.

     

    Više o tome na:

    http://www.uprava.hr/default.aspx?id=13299

    http://www.uprava.hr/default.aspx?id=13907

  4. Ovisno, o tome koliko slobodnog vremena imaš za učenje, koliki dnevni tempo učenja imaš - koliko uspiješ prijeći, popamtiti, po čemu učiš - skripte ili skripte + zakoni ili skripte + zakoni + pitanja s Legalisa i za koju stručnu spremu pripremaš DSI. Realno oko 1 - 2 mjeseca (pod uvjetom da imaš pripremljenu svu literaturu i da samo učiš najmanje 5-6 sati dnevno).

  5. Geoman - postoji još jedna greška u skripti, a koja se odnosi na stalna radna tijela vlade:

     

    Članak 9. Poslovnika Vlade RH

    Stalna radna tijela Vlade jesu:

    1. Koordinacija za vanjsku i europsku politiku;

    2. Koordinacija za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom;

    3. Koordinacija za društvene djelatnosti i ljudska prava;

    4. Koordinacija za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije;

    5. Komisija za odnose s vjerskim zajednicama;

    6. Kadrovska komisija;

    7. Administrativna komisija

     

    Narodne novine 07/13

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija