Jump to content

lukyy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je lukyy objavio

  1. Pozdrav,

     

    trenutno sam već 3 godine na antidepresivu i antipsihoticima. Prije 3 godine, psihijatrica mi je rekla da mogu upravljati vozilom, samo nek vozim 20 km/h sporije nego što je propisano znakom. 

    Danas mi je doktorica opće prakse dala preporuku vozaču u kojoj piše da se temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdaje upozorenje kako Vaše trenutno zdravstveno stanje i/ ili trenutno korištenje propisane medikamentozne terapije privremeno, a najduže na 6 mjeseci, dovodi do Vaše privremene nesposobnosti za upravljanje motornim vozilom. Privremena nesposobnost traje do poboljšanja trenutnog zdravstvenog stanja odnosno isteka primjene i djelovanja propisane medikamentozne terapije. Po završetku privremene nesposobnosti za sigurno upravljanje motornim vozilom, nije potrebno izvršiti ponovni zdravstveni pregled za vozača.

    Ovo upozorenje evidentirano je i u Vaš osobni zdravstveni karton. Za prekršaj ovog upozorenja vozač može biti kažnjen novčanom kaznom od 190 do 660 EUR.

     

    Ponavljam, već sam 3 god na istoj terapiji i vozim... može li se to gledati kao olakotna okolnost? Auto mi stvarno treba za na posao. Sasvim dobro funkcioniram i idem redovito kod psihijatra.

    I što znači ova "preporuka za vozača" u naslovu? Je li to preporuka ili je to Zakonsko ograničenje, te može li se na isti žaliti i kako?

    Puno hvala unaprijed.

  2. prije 35 minuta, drot13 je napisao:

    Ili platiš po ovoj obavijesti ili im pošalješ svoje podatke, pa će ti poslati prekršajni nalog na koji ćeš se moći žaliti.

    A što ako, nakon dobivanja prekršajnog naloga i žalbe na isti, žalba ne prođe...? Koliko se onda treba platiti? Plaćaju li se i sudski troškovi? I koliko je vjerojatno da će žalba proći?  Hvala

  3. Pozdrav, 

     

    naime, dobio sam obavijest o počinjenom prekršaju jer sam parkirao na javnoj zelenoj površini ispred moje kuće. S obzirom na to da sam nedavno položio, ovo bi mi bio prvi prekršaj i nisam znao da se tamo ne smije parkirati jer nije postavljen znak zabrane. Piše da, ako platim u roku 3 dana, iznos je 350kn.

     

    Malo sam zbunjen jer u obavijesti piše: "Napominjemo da prekršajni postupak protiv Vas, u ovom trenutku još nije pokrenut, te protiv ove obavijesti ne možete podnositi prigovor." Što bi to točno značilo? Kada se smijem žaliti i na koji način?

     

    Unaprijed hvala! :)

  4. Pozdrav,

     

    rekli su mi kolege iz Plavog ureda da se kod otvaranja dječje igraonice posebna pozornost treba obratiti na sigurnost djece... što bi to točno značilo s obzirom da Zakon nije jasno definiran?

    Unaprijed hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija