Jump to content

Kormoran1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Kormoran1 objavio

  1. prije 1 sat, Ruby_Danderfluff je napisao:

    Tada se morate obratiti centru kod nas da Vam pomogne u postupku koji se odnosi na međudržavnu roditeljsku otmicu djece vezano uz Hašku konvenciju, te možete prijaviti kaznenom prijavom državnom odvjetništvu kod nas, ali tek nakon što zaista ne dođe do održavanja osobnih odnosa s djetetom za vrijeme ljetnih praznika.

    Zahvaljujem na odgovoru.

    Ali zanima me obzirom da je sporazum presuđen (pracomoćan), da li se tu može prijaviti međudržavnu roditeljsku otmicu djece? I kada bi to trebalo napraviti, obzirom da datumi ljetnjih i zimskih praznika nisu definirani sporazumom? Majka djeteta izričito kaže nemože, osim da ja dođem tamo. I usput govori uvredljive riječi za mene preko poruka.

     

    Zahvaljujem

  2. prije 20 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

    Centru za socijalnu skrb koji Vas je pratio tijekom postupka razvoda. Nejasno je je li dijete s majkom u zemlji njezina državljanstva ili u Hrvatskoj, dodatno komplicira ako je dijete s majkom u stranoj zemlji.

    Dijete je u zemlji njezina državljanstva s njom. Tamo je i obavljen sporazum na sudu. Centar za socijalnu skrb nije bio uključen. Kako su rekli odvjetnici tamo nije potreban ako je sporazumni razvod, tako je i bilo.

  3. Poštovani,

    rastavio sam se sa suprugom nedavno. Imamo zajedničko maloljetno dijete (staro nepune 2.5 god.). Ona je strani državljanin i sporazumom je odlučeno da pripadne njoj.

    U sporazumu piše da imam pravo provoditi s djetetom 15 dana ljetnih i 15 dana zimskih praznika (nije navedeno niti gdje niti kada točno), kao i sve praznike i blagdane u RH.

    Ona mi ne želi dati dijete na 15 dana sada za vrijeme ljetnih praznika.

    Kako postupiti i kome se obratiti.

    Sve svoje obaveze ispunjavam redovno.

    Zahvaljujem

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija