Jump to content

Sm992

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Sm992 objavio

    Putovnica

    Pozdrav svima.S obzirom da sam skoro dobio drzavljanstvo,prosle nedelje sam predao za putovnicu i osobnu u Zagrebu.Iako sam predao po zurnom postupku,receno mi je da se zahtev salje za Srbiju na proveru.Ima li neko iskustva koliko traje ta procedura?Hvala unapred.

  1. prije 8 sati , jelileli je napisao:

    Pozdrav, 

    Predala sam zahtev za utvrdjivanje državljanstva prošle godine početkom jula, na osnovu jednog roditelja koji je bio hrvatski državljanin u trenutku mog rodjenja.

    U julu ove godine sam im prosledila dokument iz matične knjige venčanih mojih roditelja koji im je falio, i nakon toga u septembru sam dobila odgovor da je predmet "proslijedjen ministarstvu uprave na nadležno postupanje" i da će mi se javiti iz konzulata kada budem upisana.

    Nakon ovog odgovora, imate li možda iskustva koliko bih još mogla da čekam? Prošlo je već godinu i tri meseca skoro od početka predaje.

    Hvala unapred!! ☺️

    Zovite maticarski odsek.Tako sam bar ja uradio,i dobijete informaciju iz prve ruke.

  2. prije 8 sati , Ckeda96 je napisao:

    Dobar Dan svima, pitanje imam. Majka mi je rodjena u hrvatskoj, ima drzavljanstvo I staru putovnicu, Jos nije vadila novu. Ja Sam rodjen 1996 u beogradu pa me zanima da li mogu na osnovu toga da dobijem drzavljanstvo? Hvala unpaired na odgovoru. 

    S obzirom da ti je majka Hrvatski drzavljanin i da si rodjen posle oktobra 91 imas pravo,samo pozuri sa zakazivanjem termina jer zakon vazi do kraja ove godine i srecno.

  3. prije 4 minuta, petpetica5 je napisao:

    Pozivanjem odjela za drzavljanstvo odgovor je njihov da su imaju velik broj predmeta i da se na resenje ceka i do 6 godina, da li je neko dobio drugi odgovor pozivanjem na broj?

    Ja kao ja sam cekao godinu i 8 meseci,zvao telefonom ista prica.Mail kazu ministarstvo uprave i da oni vise nemaju veze sa mojim predmetom,saljem mail ministrarstvu uprave upute me na opstinu Zagreb.I gospodja mi kaze prvo da ne postoji moj predmet zatim ovo.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija