Jump to content

emaemica

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je emaemica objavio

  1. Dana 11. 02. 2021. u 16:24, G-man je napisao:

    Za točan odgovor trebalo bi poznavati odgovarajuće propise Republike Austrije, konkretno njihovu verziju našeg Kaznenog zakona te Zakona o kaznenom postupku.

    Kod nas, ovo djelo bi se gonilo po službenoj dužnosti obzirom na iznos, a sankcija bi (u slučaju prvog kaznenog djela) bila uvjetna osuda (možda i novčana kazna). Kod nas bi čak postojala mogućnost da do kaznenog progona ne dođe primjenom načela svrhovitosti. Ali kako je tamo, ne bih znao (možda netko drugi zna).

    Osuda bi mogla dovesti i do zabrane ulaska na područje Austrije (nisam siguran za Schengenski prostor, jer djelo nije neko teško djelo, a i koliko sam vas shvatio, ona je uhvaćena u samom činu, što bi značilo da su joj predmeti oduzeti i vraćeni, tako da nema ni stvarne štete po trgovinu).

    Što joj je rečeno od strane policije, je li dobila kakve papire, što na njima piše?

    Izvinjavam se sto upadam. Momak je prije 6 godina uhvaćen u pokusaju krađe u radnji u Grazu vrijednost je 95eur. Tad je priveden uzeti podaci otisci i placena kazna 200eur u stanici. Nakon toga je regularno ulazio u Austriju bez problema. Jucer je dobio obavijest da se mora pojaviti na sudu ponijeti 150eur za troskove suda i sliku. Sta moze ocekivati na sudu, zatvorsku kaznu, novcanu, zabranu ili? Molim vas pomozite.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija