Jump to content

otac27

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je otac27 objavio

  1. Dana 20. 07. 2017. u 17:09, Strawinsky je napisao:

    Mislim da ovdje ljudi nisu dovoljno informirani o činjenici da rastava braka i povjera djeteta na život jednom od roditelja još uvijek ne znači da je onom drugom roditelju oduzeto skrbništvo. Dakle, skrbništvo je u većini slučajeva zajedničko (bez obzira kome je dijete povjereno) što znači da oba roditelja imaju prava i obveze glede djece.

     

    Isto tako i u predmetu izrade osobne iskaznice gdje je (relativno novo) pravilo da jedan roditelj (nije propisano koji to mora biti) pokreće izradu osobne iskaznice, a drugi ju je dužan preuzeti unutar 120 dana od dana izrade. Ako netko od (rastavljenih) roditelja (ali svejedno zajedničkih skrbnika!) ne želi dati izraditi osobnu iskaznicu ili pak netko od njih ne želi podignuti istu, nastaje problem. Pat situacija koju treba nekako razriješiti.

     

    Drugi je slučaj onaj kada je jednom od roditelja iz nekog (obično negativnog) razloga (u pravnom smislu) oduzeto skrbništvo. Tada je isključivi skbnik roditelj xy te je odluka i postupanje individualno.

     

    Meni se čini da ovu razliku ne znaju niti u Policiji tako da je često puta teško voditi neke razgovore i pojašnjavati...

    Sto napraviti u suprotnom slucaju, roditelji rastavljeni, zajednicko skrbnistvo, otac se slozio da majka moze Sama izvaditi dokumente, sve to u presudi. Dijetetu istekla putovnica, majka ne zeli predati zahtjev za izradu nove?

    I drugi slucaj, presudom rijeseno da Kada dijete preuzima otac majka mora dati sve osobne dokumente, sto ako majka odbija to dati?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija