Jump to content

Polidozvole

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Polidozvole objavio

  1. upravo sad, drot13 je napisao:

    Da, većina toga što bi ti možda shvatio kao prijetnju od strane policijskog službenika nije prijetnja, nego upozorenje ili naredba, zakonska ovlast, tako da nema elemenata kaznenog djela, bez obzira na eventualno postojanje snimke.

    Dobivam papir da sam zrtva kaznenog djela i nakon toga recenice da ce mi polomit kosti 😂. Eto da pojasnim. A malo je ljut bio jer me poznaje pa gleda ahh ova budala je zrtva sad pa cu ga malo prepast ja

  2. prije 3 sati , drot13 je napisao:

    Prijetnja jest kazneno djelo, a tu sam mislio na to da ti paziš da ne počiniš npr. kazneno djelo prisile (čl. 138. Kaznenog zakona).

    I opet, što duže prođe od događaja do prijave, pogotovo ako si ti u međuvremenu optužen za nešto, veća je vjerojatnost da će prijava biti odbačena zbog procjene da lažno prijavljuješ kako bi izbjegao svoju kaznenu/prekršajnu odgovornost.

    Pa onda svaki drot cini kazneno djelo iz clanka 138 jer prisiljavaju da se nesto napravi. No hvala na korisnim informacijama. Ja sam to samo njemu rekao da se malo prepadne pa kad dode kontrola toga sto je radio on ne zna jel da laze il da rece istinu jer ne zna imali snimka 😂

  3. prije 4 minuta, drot13 je napisao:

    Što duže čekaš, veća je šansa da će prijava biti odbačena kao neosnovana, a ako misliš nešto kombinirati tom sumnjom da imaš snimku na način da prisiliš tog policajca da nešto (ne)poduzme ili (ne)izjavi, mogao bi i počiniti kazneno djelo...

    Haha pa taj drot je vec pocinio kazneno djelo nanosenje teskih prijetnji a ako ne poduzme ili ne izjavi nesto onda je opet pocinio kazneno djelo 😂.  

  4. prije 1 sat, sivko je napisao:

    Nema veze što je prošlo toliko vremena.Moraju istražiti i odgovoriti.

    Je li pametno da prijavim nakon par mj jer tako zelim pricekati radi nekih stvari… i pritom taj sluzbenik misli da ja imam snimku jer se prepao i tri puta me pitao “Kakvu snimku ‘moje prezime’” i dan danas se boji toga a ja nemam snimku. 

  5. prije 1 sat , frenki zg je napisao:

    Prijaviti uredu za pritužbe građana pri MUP-u u Zagreb, osobno sam imao jednu neugodnu situaciju sa službenom osobom, i odgovor je stigao za 7 dana. Točno opisati događaj , vrijeme i mjesto zbivanja istoga.

    Ima li veze ako je proslo vise od 1 mj? I sta onda kada si prijavio? Nije nista bilo sluzbeniku?

  6. Dana 25. 10. 2023. u 13:09, Ivaaaanaaa je napisao:

    Lijep pozdrav svima

    Presretac me zaustavio dok sam bila na električnom romobilu,nažalost kacigu nisam tada nosila jer mi je bila kraća relacija i nisam u brzoj vožnji bila,ali prihvaćam i tu krivnju,iako 90% vozača romobila u mom gradu ne nose kacige ali svatko odgovara za svoje. Napisao mi je kaznu za ne nošenje kacige,kaznu za Nenošenje prsluka(otkad se to mora nositi) iskreno nikad vidila nisam ni jednu osobu da u 11 ujutro nosi prsluk ali u redu,te mi je napisao kaznu jer sam brzo prosla preko pjesackog( nije bilo brzo jer su ljudi šetali pored mene i ispred mene ali u redu i to) zatim mi je slikao osobnu i rekao da će ta kazna stići na adresu u roku par dana i ako se budem zalila na to da mi neće vrijediti,iskreno nisam imala snage se svadjat niti prepirati,čovjek radi svoj posao,ali po meni je to nepravedno,pored mene su prosla jos 2-3 romobila od kojih je samo jedan kacigu imao (prsluk naravno da ne!) 

    imam pravo na žalbu jer imam i osobne razloge zašto je to sve tako, nadam se da postoji neka šansa ili nešto da ne platim toliku kaznu,jer iskreno nemam toliko novaca za to,možda da imam nebih bila s romobilom nego autom,inače kazna bi mi trebala biti 100€ za to. Nadam se da mi možete nekako pomoći, hvala unaprijed!

    Žali se i otezi im posao. To ih naljuti i oduzi im posao ali neka zalba moze i proci ako je prvi prekrsaj i neznanje. 

  7. Dana 05. 10. 2023. u 1:10, Noel.David je napisao:

    Poštovani,

     

    Pokušavam vec nekoliko sati naci korisnu informaciju, al ne uspijevam, te zato otvaram novu temu.

    Hrvatski sam državljanin, HR osobna i HR vozacka. 33 godine.

    Neki dan mi je vozacka oduzeta, te imam zabranu polaganja dvije godine.

    Buduci da mi je kao i svima vozačka prijeko potrebna, dali postoji "rupa" u zakonu, da odem na ponovno polaganje u susjednu BiH, ili Srbiju, te s takvom vozačkom voziti na teritoriju RH?

    Ili možemo preformulirati pitanje, da "slučajno" imam uvjerenje iz BiH autoškole da sam polagao u Sarajevu, tokom studiranja, ali nisam nikada izvadio vozacku..

    Dali je pravno gledajući, moguće s jednom od ove dvije solucije, ponovno voziti u RH?

     

    Hvala unaprijed na odgovorima,

    Luka L.

    Ne mozes jer ti je zabrana na imenu a ne na vozackoj. Meni su dali bodove za auto na HR dozvoli koja je samo A kategorija. I ukinuta sveukupno a nema uopce B. Nema ti pomoći bez tablice dvi godine vozit

  8. prije 57 minuta, sivko je napisao:

    A jesu li napisali pod napomenu "dostavljeno a xx mjestu"?

    Sad je samo pitanje hoćeš li kaznu platit u zadanom roku ili se možda žalit?

    Ako nećeš platit i žalit se nakon xx vremena kaza neće bit plaćena pa će oni poslat na FINU da ti isti sjednu na račun i evo problema.

    Da to mi je jasno meni je glavno pitanje mogu li ici da se pravim da je nisam nikad ni primio, kako ni nisam.

  9. prije 2 minuta, sivko je napisao:

    Prvo čl.220.

    Nijedna osoba nesmije imati vise od jedne vozacke? Zaustavljalj me X puta i uvijek bih davao stranu (B) i Hrvatsku A kategoriju. 
     

    No opet u ovoj situaciji mislim da čl. 220 nema veze? 
     

    meni je vozacka ukinuta A kategorije ali nisam mogao voziti ni B te je moje pitanje sada smijem li nastaviti normalno voziti jer je čl. 225 tako rekao a čl. 220 se ne odnosi trenutno na moju situaciju

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija