Jump to content

njusko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je njusko objavio

  1. Evo jedno komplicirano" pitanje za porezne stručnjake. Dakle, d.O.o. registriran u Hrv obavlja (uglavnom intelektualne) usluge u Hrvatskoj , te za navedene usluge ispostavlja račune nekolicini tvrtki u inozemstvu. Računi su bez pdv-a.Nakon dugih godina poslovanja pojavi se porezna koja utvrdi da se stranim tvrtkama mora naplaćivati pdv, te izda rješenje u kojem traži plaćanje pdv-a retrogradno za 5 god. Tko je u pravu?

  2. Poštovani, nakon što mi je isplaćen povrat za 2008.g. nakon nekoliko mjeseci stiže novo porezno rješenje gdje kaže da je u obnovljenom postupku utvrđeno da mi se ne može priznati račun za zdravstvene usluge, budući da je ta poliklinika registrirana kao trgovačko društvo a ne zdravstvena ustanova.(po čl.36.st.15 zakona o por na doh.)I sad bih valjda trebala vratiti nazad tu svotu koja nije baš mala, doduše, nisu priložili uplatnicu pa pretpostavljam da mi to mogu odbiti od povrata za 2009.

    E sad, ja bih se žalila na to rješenje. Ima li žalba smisla i što bih trebala napisati u obrazloženju. Na kraju krajeva PU je uredno zaprimila dokumente, obradila,isplatila mi povrat i sad su, gle čuda, ustvrdili da ne može. Nisam ja ništa pogriješila nego oni. Prazan je proračun vidim ;)

    Ako mi netko može pomoći oko žalbe bila bih zahvalna!

  3. Poštovani,

    vlasnik sam stana u zgradi sa tri stana, te ujedno i vlasnik idealnog dijela tavanskog prostora.

    Vlasnici stana na zadnjem katu žele da im ustupimo taj dio tavana u vlasništvo, što su se dogovorili i s drugim vlasnikom, s tim da oni preuzmu obvezu održavanja i popravka krova.

    Pristala bih na takav dogovor međutim ne znam da li je to zakonski moguće.Što ako za koju godinu oni prodaju stan i budući vlasnici ne budu htjeli preuzesti tu obvezu, dok praktički besplatno dobivaju 15-ak kvadrata tavanskog prostora?

    Zanima me postoji li način da se to riješi ugovorom, i priznaje li zakon takve ugovore, dakle da obveza održavanja krovišta prijeđe na samo jednog vlasnika i sve buduće vlasnike tog stana i to trajno?

    Nadam se da nisam previše zakomplicirala i molim savjet.

    Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija