Jump to content

Lain

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lain objavio

  1. Nasljedila sam pola kuće nakon smrti mojih roditelja. Vlasnik drugog djela kuće nije bio zainteresiran ulagati u kuću i želio da mu prepustim svoj dio.

    Nakon što sam našla odgovarajući stan prepustila sam mu svoj dio i kupio ga je u ime svoje tvrtke. Kuća se uskoro ruši, i sagradit će proizvodni pogon.

    Zanima me da li moram platiti porez na promet, budući da sam na TV-u pratila emisiju u kojoj je jedna osoba iz Sesveta imala sličnu situaciju sa jednom velikom firmom, te nije morala platiti porez na kupljnu nekretninu budući da se njena kuća također rušila i morala je naći neki drugu nekretninu. Molim savjet. Hvala :-D

  2. Ovo je stvarno bilo zbrda zdola. Ukratko: kako se kupac i prodavatelj mogu osigurati nekim člankom ili aneksom uz ugovor o kupoprodaji, da kupac isplati prodavatelja u potpunosti a prodavatelj jos mjesec dana moze ostati u stanu i kako najbolje definirati uvjete iseljenja. :-?

  3. Prodajem stan i u postupku kupnje drugog. No ne mogu useliti u novi stan dok me kupac mog stana ne isplati, te dok se sadasnji vlasnik ne iseli, a stan je potrebno i urediti. Meni je potreban cijeli iznos koji kupac daje za moj stan a moram ostati u svom stanu barem mjesec i po. No kupac mog stana ne zeli me u potpunosti isplatiti sve dok se ne iselim (razumljivo). Kako u kupoproprodajnom ugovoru definirati potpunu isplatu a i vrijeme koje mi je potrebno da iselim iz starog stana? Thanx.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija