Jump to content

solliddumm

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je solliddumm objavio

  1. wilco je napisao:

    Može li mi netko od sretnika koji su položili pismeni reći jete li primjenjivali materijalno pravo koje je vrijedilo u vrijeme donošenja presude ili aktuallno? Znam da bi trebalo primjenjivati ono prvo, ali mi se uistinu ne da nositi silne zakone ako nije potrebno.

     

    Primjenjujete mjerodavno pravo i ponašate se kao sudac u trenutku presuđenja. Dakle, ako Vam je spis iz 2007., onda ćete primijeniti postupovne propise koji su bili na snazi u to vrijeme, a materijalno pravo ovisno o tome kada je obveza nastala, kd počinjeno i sl. ;)Dakle, nositi sve silne zakone sa svim izmjenama i dopunama ;)

  2. Stavljam ovo u "stvarno pravo" jer je problem uknjižbe pa pretpostavljam da se netko susreo s ovom situacijom...

     

    Molim Vas....

     

     

    tko potpisuje aneks darovnog ugovora nakon smrti darovatelja akoje je jedan od njegovih općih nasljednika i sam obdarenik?

     

    Hoće li to biti valjan ugovor ako ga potpiše i obdarenik u sovjstvu nasljednika darovatelja?

     

    Odnosno, hoće li se obdarenik moći knjižiti ako ga ne potpiše i on u svojstvu nasljednika, a nasljednik je?

  3. Zekoslava je napisao:

     

    ali, ovo zaista nisam znala da su odvjetnicki uredi zatvoreni prek ljeta!!! :-?

    mislis i oni manji, i veca odvjetnicka drustva??? :misli:

     

    Većina ih je zatvorena jer sud ne radi u u osmom mjesecu, a rasprave se razrijede još u sedmom. Ja radim u društvu i imamo kolektivni. Naravno da ima ureda koji rade i ljeti, ali su rijetki.

  4. Pa nema nekog pravila.

     

    Ali, odvj. uredi su uglavnom zatvoreni za vrijeme ljeta, a idealno virjeme za pronaći posao je krajem osmog, poč devetog mjeseca jer najveći broj vježbenika spaja učenje za pravosudni s godišnjim.

     

    Ali ja ne kužim ovo pitanje iz razloga što je logično da ćeš tražiti posao kadea diplomiraš bez obzira radi li se o ljetu, proljeću ili zimi.

     

    Šalji životopise i ne razmišljaj puno o tome ššto ti drugi govore.

     

    Sretno

  5. Na stranicama komore nekoliko je oglasa za posao vježbenika. Javila sam se na svaki i nisam dobila niti jedan poziv za razgovor. Nemam neki životopis od kojega će svaki odvjetnik pasti u nesvjst, ali nemam ništa što bi me diskvalificiralo do te mjere da nedobijem NITI JEDAN poziv na razgovor.

     

    E sad ja vas pitam....je li itko bio na razgovoru kod odvjetnika (Ujević, Gajski, Mihočević....) da znam da se uopće ne nadam ako su razgovori već gotovi...i iskustva ako jeste.

     

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija