Jump to content

Strider

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Strider objavio

  1. Poštovani,

    Molim sve koji su upućeni da pomognu.

    Zanima me da li porezna uprava može izvršiti ovrhu nad poslovnim prostorom koji je u zakupu na određeni rok. Da pojasnim, vlasnik prostora je dužnik poreznoj, a zakupac treća osoba. Odnosno na koji način se zakupac prostora eventualno prilikom potpisivanja ugovora može zaštititi od "izbacivanja" iz istog.

     

    Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

  2. Poštovani,

     

    Situacija je sljedeća:

    Vlasnik sam manje parcele koju sam odlučio prodati. Ponudio sam je osobi koja živi na susjednoj parceli i koju ta osoba koristi kao parking, odlagalište i slično duže vrijeme bez mog znanja i dopuštenja.

    Ta osoba nije pristala na kupovinu nego je zagradila moju parcelu i odbija svaku suradnju.

     

    Zanima me s pravne strane koji je sljedeći korak odnosno na koji način "natjerati" tu osobu da ukloni svoju imovinu sa parcele da bi je ja mogao ograditi i staviti u prodaju?

     

    Unaprijed zahvaljujem.

  3. Poštovani,

     

    Imam problem koji zahtjeva ekspresno rjesenje.

    Naime, zanima me kako je uređeno koristenje imena koje je "zasticeno" u nazivu ili logu obrta ili firme u RH? Primjerice, da li se smije koristiti ime Mickey Mouse, Snoopy ili slicno, te eventualno njihove slike u logoima. Dok je ime i lik Mickey Mouse nalazi u svjetskoj bazi zasticenih loga, Snoopy se ne nalazi. Da li je to dovoljan "razlog" za koristenje ili postoji neka druga zamka?

     

    Unaprijed hvala na svim odgovorima.

    Lijep pozdrav! :-?

  4. Dragi prijatelji,

    Postoji jedna situacija koju je potrebno što efikasnije riješiti.

    Naime, u obitelji imam situaciju u kojoj majka želi svojoj kćeri darovnim ugovorom ostaviti nekretninu. Problem je u eventualnim porezima koje bi trebalo platiti i sličnim davanjima državi, a ne u osporavanju od strane ostalih članova obitelji nakon smrti ili slično! Koji je najjeftiniji način rješavanja ove situacije? Možda uopće ne putem darovnog ugovora?

    Unaprijed zahvaljujem.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija