Jump to content

zpbos

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zpbos objavio

  1. Prije 27 minuta, prof je napisao:

    Poštovani zpbos,

    Molim Vas link na tu stranicu HZMO, nešto mi nije jasno.

    Jeste li mislili na ovo:

    PITANJE
    Prevode li se korisnici invalidske mirovine zbog potpunog gubitka radne sposobnosti (po službenoj dužnosti) na u starosnu mirovinu bez obzira na to ispunjavaju li uvjet za tu mirovinu?

    Ne..najčešča pitanja i pod Hrvatski branitelji ..pojašnjenje zakona o pravima hr branitelja ..odmah prvo pitanje ..mene zanima dali ce invalidsku profesionalnu prebaciti u starosnu bez obzira na god ..

    • Zanima me dali se ovo odnosi na sve invalidske mirovine ili samo na one koji ispunjavaju uvjete citiram sa stranica hzmo..propisano je prevođenje korisnika invalidske mirovine zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti odnosno profesionalne nesposobnosti za rad po službenoj dužnosti na starosnu mirovinu koja ne može biti niža od najniže mirovine prema ZOHBDR-u ako je ispunjen uvjet od najmanje provedenih 100  dana u borbenom sektoru .......
  2. Prije 19 minuta, prof je napisao:

    Poštovani zpbos,

    Odnosi se na sve korisnike minimalne braniteljske mirovine, stari su već dobili u 2018.g. a novi korisnici minimalnih braniteljskih, dodatak dobiju prilikom priznavanja prava na neku od minimalnih braniteljskih mirovina.

    Lijep pozdrav

    Dakle nista ne mogu ocekivat..nisam dobio u prosloj..svako dobro želim u novoj godini..

  3. prije 10 sati , esigente je napisao:

    Tih 40 lipa po danu u borbenom sektoru je za nove uirovljenike, tj za one koji ce tek otici u mirovinu. Nama koji smo vec u mirovini sve ostaje isto, za nas nema tog dodatka.

    Tu je po meni nepravda,dakle novi umirovljenici ce lakse dobiti status dragovoljca,tih 40 lp po danu ili 50 nebitno,njihovi dani provedeni u borbenom sektoru ce se vrednovati a onih koji su otisli u mirovinu nista,i jedan savjet dobro provjerite svoja rjesenja za mirovinu da vam se ne dogodi kao meni da nakon 7 godina shvatim da sluzbenica napravila gresku i uzela mirovinski faktor 1.50 umjesto 1.85 i ode 80000 kn,ispravili ali pojeo vuk magare 

  4. Prije 18 minuta, umjereni je napisao:

    ne kontam ti se ja u te bodove. ovo gore sta sam napisao, to je tako. najniza mirovina. valjda ovi iznosi sto su navedeni.  zakonski  ne moze bit niza.

    Ma ja to nista ne razumijem..meni logika govori ako imas vise od tog iznosa nema povecanja ....ja u profesionalnoj invalidskoj veca od 2055 kn tj iznosi 2181.44 lp i nista jer je veca ..dakle mojih 1500 dana ne vrijedi nista a neki drugi ce dobiti 50 lp po danu nije li to diskriminacija 

  5. prije 1 sat, umjereni je napisao:

    i za stare korisnike i za nove korisnike. koji budu imali najnizu mirovinu. bit ce uzeta osnovica iz 2016god. startna profesionalna 2055kuna. startna opca 2550kunica. plus borbeni dani, i za profesionalnu i za opcu. x 0,50 lipa dan. ako ima status dragovoljca, jos 10posto  ide na to. u travnju ce bit isplata za ozujak.

    Jedno pitanje sto znaći najniža mirovina ,kako da znam dali je moja najniza omjer 50 /50 ,po zadnjem rijesenju gdje objedinjena mirovina ,osobni bodovi 44,2734,2181,44 kn i 1436,63 civilna od 1.1. 2017 ,3618,07 u osobnim bodovima iznosi. 73,4305 ..

  6. prije 1 sat, malicovjek je napisao:

    Ako aludiras na to da ce ljudi kroz bankomate i saltere danas moci vidjeti koliko im se povecala mirovina, grijesis, ako ga bude to povecanje ce se na mirovinama osjetiti tek na mirovini za ozujak (10.04.) sa zaostacima za sijecanj i veljacu.

    Tako je nema nista stanje nepromjenjeno ..cekamo iduću mjesečnicu a ..

  7. prije 9 sati , sivko je napisao:

    Bit će da su se malo zaigrali sa tumačenjem zakona.Po ZOMO se ima pravo radit do 4 sata a gore navedeni nisu išli u mirovinu po zakonu o HB-a bez obzira što imaju status branitelja.

    kako biti pametan,moj primjer u profesionalnoj sam mirovini 50/50 invalidskoj ,dai cu ja moci raditi 4 sata ,jer koliko mi poznato a provjerio i u mirovinskom ,htio sam se reg,u šumoposjednike ,rekli mi da mi automatski mirovina ide 25 posto manje ,dakle čini se i ovaj zakon bude radi se ražanj a zec u šumi ,opet samo nekima ..i jedna nepoznanica za povecanje u borbenom sektoru ,po tome bi meni mirovina išla negdje 25 posto ili vise gore ..sve se bojim...

  8. Prije 6 minuta, buda2 je napisao:

    Ministar je izjavio (a i bilo je i u dnevnom tisku) da jedan dio zakona stupa na snagu 01.01.2018. a jedan dio 01.01.2019.znači u Prosincu bi trebalo sve izači u N.N.neke će "stvari" sigurno izmjeniti.

    Da ali još nije bilo drugo čitanje ili sam ja nešto pobrkao,nije izglasan josš u Saboru ,tj nije prošao proceduru ili sam ja fulao 

  9. prije 1 sat, Ivicaivkovic123@gmail.com je napisao:

    I sta da radim da mi dok.izbrise ove dr.sifre.?sto kazes?al ce ove druge sifre naskodit.a ja cuo od rođaka da se samo za ovu f.62.0 t.p.o.!dobija 40.%.a prida nalaze i bio na vjestacenju.molim savjet buda2.il neko drugi. Aj poz.!

    moj prijatelj  ima f62,f43.1 i f 33.2 i 40 posto invalidnosti tako da nije presudno presudno ti je da su ti šifre uzrocno posljedicne sa f 43.1 ,

  10. Prije 23 minuta, beroduba je napisao:

    HRVI 20% Trajno od 2009(Plava zdravstvena iskaznica)

    1. PRAVO NA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

    Članak 11.

    (1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata pravo na zdravstvenu zaštitu i druga prava iz osnovnoga zdravstvenog osiguranja ostvaruje na način i prema uvjetima utvrđenim Zakonom o zdravstvenom osiguranju i propisima donijetim na temelju toga Zakona.

    (2) Od sudjelovanja u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite (participacija) oslobađaju se članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata s utvrđenim oštećenjem organizma od najmanje 30%.

  11. Upravo sad, Kompa je napisao:

    a bit će da je tako onda. Nisam tome pridodavo pozornsot jer imam isto pravo ( plava zdravstvena iskaznica ) 30 % hrvi odavno trajno.

    sve je vezano za 30 % min...tako da 20 % nista ne predstavlja puno...sve  povlastice idu od 30 % na gore 

  12. Prije 3 minuta, Kompa je napisao:

    20% ne 30 %-----minimun 20 %

    (2) Od sudjelovanja u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite (participacija) oslobađaju se članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata s utvrđenim oštećenjem organizma od najmanje 30%.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija