Jump to content

umjereni

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je umjereni objavio

    Struja.

    , bovu je napisao:

    dali je otac bio vlasnik stana ili nositelj stanarskog prava (zaštičeni najmoprimac)?

    ko je sve živio u stanu  od 2004. do 2009.?   Zato nisi reagirao prema HEP-u kad su stizali računi za struju na tvoje ime ?   

    za troškove napravljene zbog korištenja stana odgovara vlasnik stana osim ako ugovorom tu obvezu ne prenese na korisnika.

     

     

    Vlasnik stana.

     

    , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Premješteno u odgovarajući PF.

    Ovdje Vam je ključno znati da nasljednik odgovara za ostaviteljeve dugove do visine vrijednosti naslijeđene imovine, a ako ih je više, odgovaraju na jednake dijelove. Je li stan vrjedniji od duga za struju?

    Da al ja hocu da ova tuzba bude nistavna. Da prekfalikuju tuzbu. A onda nastupa zastara. Automatski. ??

    Struja.

    Zelio bih vas pitati. Nosioc stana je bio moj Otac. Umro 2004. umjesto na moju majku racuni za za struju dolazili su na mene. Majka je umrla 2009. Ostavinska rasprava se provela 2011god. Znaci tek 2011 sam ja dobio dio prava na stan uz jos 2brace. E sad utuzen sam za te godine od 2004 do2011. Koji je moj pravni lijek protiv toga. Kako su mogli racuni dolazit na mene,pored zive majke. I kakva imam prava da ovo skinem sa vrata.

  1. Posto je kraj 8mjeseca i blizi se 01.01.2019. Svi vi koji ste se nadali a i ja. Ovo vam pisem da se nebi razocarali jos vise, kad stupi novi zakon o Hrvatskim braniteljima. Pripadnici Hvo-a koji su ostvarili mirovinu po ugovoru iz 2006god. Izmedju Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Znaci svi vi koji imate mirovine 500kuna 700kuna :-D imat cete i dalje iste mirovine. :-D:-D jer za nas ne vrijedi clanak 49. Novog zakona o najnizoj mirovini. Odnosno nemogu i nece  nam se uracunati dani borbenog sektora. Znaci mantre koje traju skoro 2godine. Clanak ovaj clanak onaj. Bit ce ovo bit ce ono. Nadam se da ce ovaj moj post pomoci nekome. Da se nebi nadao uzaludno.

  2. Prije 15 minuta, zpomper je napisao:

    Kao profesionalni vojnik,sječam se kako su govorili za nekih dodatnih 20% izvidnicima veče plače,nikada se nije ostvarilo,isto tako sam svjestan kako borbeni sektor nemože ništa bez neborbenog sektora!! Međutim,smatram kako bi sve bolje funkcioniralo,kada bi plače u profesionalnoj vojsci bile podjeljene po nekoj "ljestvici",kao npr. neborbeni sektor bi imao manju plaču od borbenog,ali i tu bi bilo podjele,jer onaj u personali koji mora imati malo više škole i znanja nemože imati istu plaču kao neki u logistici kojemu je posao npr. utovariti kamion sa spiskom koji je dobio od zapovjednika!! Isto tako i u borbenom sektoru,ja kao narednik u pješaštvu i kao izvidnik u pješačkoj bojni imao sam istu plaču kao i narednik na MB 120mm??? Svaka čast minobacačima,ali ja sam bio u neprijateljskoj uskoj blizini,pa i iza njihovih linija,i tim minobacačima sam bio i oči i uši!!!! PRIMJER: jedan narednik iz KUMOVA(postali su 4 pj. bojna GROMOVA poslije rata),cijeli rat je bio skladištar,a kada je rat završio,postao je meni zapovjednik voda,a ja sam pao na desetinu,mada sam ja vodio taj vod cijeli rat!! Zatim,od zap. satnije,dobivam zapovjed kako ga moram naučiti topografiju i sl. tj. moram ga pripremiti za vojnu školu??? Vozać kamiona u kojem se vozio i zapovjednik satnije,za jednu akciju dobio je kao nagradu još jednu plaču,a ja sam dobio knjigu??? Drugi vozać kamiona,1998g. dobiva čin poručnika,a ja sam počeo od razvodnika pa redom do narednika,i kao narednik sam umirovljen!!! Svi Vi branitelji,a posebno pripadnici gardijskih postrojbi,dobro znate što i kako se radilo!!!

    Jasno sve. Samo ne znamo jesi procitao knjigu? :-D

  3. prije 2 sati , Dinko73 je napisao:

    Danas sam zvao HZMO i saznao definitivno da mi je profesionalna mirovina sa 2083 kn narasla na 2572 kn ili 40 lipa po danu borbenog sektora. Svi braniteljima kojima u rješenju piše da primaju najnižu braniteljsku mirovinu dobit će povećanje od 50 lipa po danu borbenog sektora za opću, a 40 lipa za profesionalnu nesposobnost.

    Hvala na info. 

  4. Upravo sad, umjereni je napisao:

    super. a sto ne pise o najnizoj profesinalnoj nista il je to to. opcenito najniza?

     

    prije 3 sati , malicovjek je napisao:

    Održana 15. sjednica Upravnog vijeća HZMO-a - Povećanje aktualne vrijednosti mirovine za 0,94 posto

    Također, donesena je Odluka o visini najniže mirovine hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata za godinu 2018. koja od 1. siječnja do 28. veljače 2018. iznosi 2.558,25 kn, a od 1. ožujka 2018. najniža mirovina povećat će se za 0,015 posto (0,4989 kn) od proračunske osnovice za svaki dan sudjelovanja u borbenom sektoru za svakog pojedinog korisnika.
    Upravno vijeće donijelo je i Odluku o osnovicama za utvrđivanje vrijednosnog boda prema osobnom činu, ustrojbenom mjestu i zvanju hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata za godinu 2017.

     

    super. a sto ne pise o najnizoj profesinalnoj nista il je to to. opcenito najniza?

  5. Prije 18 minuta, malicovjek je napisao:

    Tocno nece se pisati nova rjesenja, neznam ali pretpostavljam niti slati obavjest, vidjet ces na svom odresku od mirovine i trebala bi biti isplaceno 10.04. za mirovinu za ozujak prema novom braniteljskom zakonu.

    Mene sam buni kako su dosli na 0,50 kn po danu sudjelovanja u DR.

    Ako ja sebi dobro tumacim novi braniteljski zakon u ako striktno citam clanak 49., stavak 5. i 6., citiram:

    "(5) Najniža mirovina određuje se od osnovice koja iznosi 45% prosječne netoplaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske u 2016. godini, a prema podacima Državnog zavoda za statistiku.

    (6) Osnovica iz stavka 5. ovoga članka povećava se za 0,015% od utvrđene proračunske osnovice predviđene propisom kojim se regulira izvršavanje državnog proračuna Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: proračunska osnovica) za svaki dan sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u borbenom sektoru."

    Po tome izlazi da se iznos za najnize mirovine mnozi sa 0,015% kako bi se dobio iznos sa kojim mnozimo dane provedene u DR kako bi dobili iznos povecanja mirovine, po meni bi to bilo 0,38 kn.

    A valjda bi trebali dat uvid kako je izracunata mirovina. Na odrezku ces vidjet samo iznos. :-D

  6. prije 1 sat , malicovjek je napisao:

    Ne direktno ali se kroz druge clanke poziva na ta dva clanka i da postotak po danima za sudjelovanje u DR se za dragovoljce povecava za 10%, i to je OK.

    Pravo na najnizu mirovinu odredjuje se po clancima 49. do 52., a clanak 206. i 207. govori o povecanju najnizih mirovina za postojece umirovljenike koji imaju na postojecem rjesenju navedeno da im se isplacuje najniza mirovina.

    Nece se tipkat nova rijesenja. Al hoce li bit obavijesti pismenim putem stranci. O novom izracunu najnize mirovine? I ako hoce,jel u ovom mjesecu.

  7. Prije 2 minuta, malicovjek je napisao:

    Potpuno ista tablica u clanku 27. i clanku 35., samo sto se prva odnosi na " starosnu mirovinu, starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika, prijevremenu starosnu mirovinu ili prijevremenu starosnu mirovinu zbog stečaja poslodavca", a ova druga na "invalidsku mirovinu", nista drugo.

    Da potpuno. I obadvije se odnose na najnizu mirovinu. Na dnu tabele lijepo pise. Dragovoljcu.  10posto se dodaje. Na obadvije tablice.

  8. Prije 9 minuta, zpbos je napisao:

    Ma ja to nista ne razumijem..meni logika govori ako imas vise od tog iznosa nema povecanja ....ja u profesionalnoj invalidskoj veca od 2055 kn tj iznosi 2181.44 lp i nista jer je veca ..dakle mojih 1500 dana ne vrijedi nista a neki drugi ce dobiti 50 lp po danu nije li to diskriminacija 

    pa 130 kuna veca od minimalne. mislim da ce ti racunati borbeni sektor. realno bi bilo.

  9. Prije 5 minuta, zpbos je napisao:

    Jedno pitanje sto znaći najniža mirovina ,kako da znam dali je moja najniza omjer 50 /50 ,po zadnjem rijesenju gdje objedinjena mirovina ,osobni bodovi 44,2734,2181,44 kn i 1436,63 civilna od 1.1. 2017 ,3618,07 u osobnim bodovima iznosi. 73,4305 ..

    ne kontam ti se ja u te bodove. ovo gore sta sam napisao, to je tako. najniza mirovina. valjda ovi iznosi sto su navedeni.  zakonski  ne moze bit niza.

  10. , Peksa5555 je napisao:

    Ja mislim da je za sve braniteljske najniže mirovine povećanje po borb.sektoru.premda nisam siguran.ako neko iskusniji zna nek odgovori. Hvala unaprid.

    i za stare korisnike i za nove korisnike. koji budu imali najnizu mirovinu. bit ce uzeta osnovica iz 2016god. startna profesionalna 2055kuna. startna opca 2550kunica. plus borbeni dani, i za profesionalnu i za opcu. x 0,50 lipa dan. ako ima status dragovoljca, jos 10posto  ide na to. u travnju ce bit isplata za ozujak.

  11. prije 12 sati , znova108 je napisao:

    danas zvao ministarstvo i kažu od 01.03.2018 i dan borbenog sektora se računa 0.50 lipa i onda se za toliko uvećava mirovina, u svakom slučaju hvala na odgovoru..

    Pogledaj clanak 35. Pa ces vidit na tablici sta pise. Kako se racuna. Ustvari i clanak 27se isto racuna. Samo sto je clanak 27. Za starosnu a clanak 35. Za invalidsku. 

  12. prije 17 sati , znova108 je napisao:

    Molio bih ako netko zna da mi odgovori na pitanje.

    U invalidskoj sam mirovini(profesionalna nesposobnost) od 2011 god,mirovina mi iznosi 2085 kn.Borbenog sektora imam 860 dana,Po članku 27 dali će mi se mirovina išta povisiti i koliko?

    Imat ces 30%posto vise na borbene dane. Posto tim danima od 860 dana. Ide 20%. Stim da na dnu skale pise. Dodaje se jos 10%. Eto  pa izracunaj.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija