Jump to content

sidarta

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

Objave koje je sidarta objavio

  1. Molim pomoć?Pravo na invalidsku mirovinu sam stekao u šestom mjesecu prošle godine.31.12.2009.godine mi je istekao drugostupanjski rvi,u drugom mjesecu ove godine mi je na plp potvrđen za stalno,rješenje sam dostavio u mirovinsko.Oni mi priznaju jedan koeficijent za izračun do 31.12.2009.a drugi umanjeni nakon toga bez obzira na dostavljeno rješenje.Pročitao sam da bi se to trebalo nastavno priznavati ili tu nema pravila,odnosno oni čekaju potvrdu dlp i rade novi izračun.Ima li tko sličnih iskustava,izračun mi je rađen kada mi je isteklo drugostupanjsko rvi.Hvala!

  2. U četvrtom mjesecu 2009.godine priznato mi je pravo na invalidsku mirovinu prema zakonu o hrvatskim braniteljima.U šestom mjesecu 2009.godine dobivam privremeno rješenje o akontaciji.Rješenje o zvanju trebam dobiti sljedeći tjedan,čekao sam ga osam mjeseci iz MUP-a.Ukupna inavlidnost mi iznosi 50%.40% kao CIR I 20%RVI.Drugo drugostupanjsko rješenje o RVI mi je isteklo 31.12.2009.Treći put na komisiju izlazim krajem 2.mjeseca.Zanima me koji će mi koeficijent uzeti prilikom obračuna,da li je to 1.50?Koja je procedura obračuna nakon 31.12.2009.godine,negdje sam pročitao da mirovinsko samo potražuje potvrdu o nastavnom priznanju RVI-a?Puno hvala!Pozdrav!

  3. PUNO PITANJA NA KOJA NE ZNAM ODGOVOR A PUNO BI MI TO ZNAČILO.MIJENJA LI SE NOVIM ZAKONOM O BRANITELJIMA VRIJEDNOSNI BOD KOJI SE ODREĐUJE PREMA OSOBNOM ČINU I USTROJBENOM MJESTU,NPR.VOJNIK-80.275,DESETNIK ITD.DA LI JE NOVI ZAKON IZAŠAO U NARODNIM NOVINAMA I KADA ĆE OTPRILIKE?DOBIO SAMO PRIVREMENO RJEŠENJE O AKONTACIJI I ČEKAM POTVRDU IZ MUPA O OSOBNOM ČINU I USTROJBENOM MJESTU ZA IZRADU KONAČNOG RJEŠENJA.DA LI EVENTUALNO SMANJENJE VRIJEDNOSNOG BODA ULAZI U MOJ KONAČNI IZRAČUN MIROVINE.MIJENJA LI SE NOVIM ZAKONOM ODNOS ČINOVA MUP-HV?PUNO HVALA!POZDRAV!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija