Jump to content

Tinna023

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Tinna023 objavio

  1. sa 25.01.2010. godine dobila sam odluku o otkazu ugovora o radu kao tehnološki višak, s time da se do 15.02.2010. upućujem na korištenje ostatka godišnjeg odmora, a od 16.02.2010. do 16.04.2010. mi teće otkazni rok od dva mjeseca. Obzirom da sam sa 15.02.2010. godine otvorila bolovanje, zanima me da li otkazni rok teće i za vrijeme bolovanja, ili miruje i počinje teći tek kad zaključim bolovanje?

     

    Unaprijed se zahvaljujem,

  2. Zahvaljujem se na vašim odgovorima...

     

    ...preslistavajući dokumentaciju, naišla sam na problem...stoga molim za samo jedan savijet i pojašnjenje...

     

    Darovni ugovor na roditelje? MOlim pojašnjenje vezano uz porez...zar su oni izuzeti od plaćaja poreza, i kakvim aktom?

     

    problem: smatra li se da si stekao vlasništvo nad nećim kada si potpisao i ovjerio kupoprodajni ugovor i predao na provedbu, ili se datumom stjecanja vlasnštva smatra tek datum s kojim je određena ustanova donjela riješenje?

     

    Zemljište sam kupila prije braka u suvlasništv sa sestrom, te dobila upis vlasništva i građ. dozvolu, no u 7 mjesecu 2008.godine smo zatražili diobu suvlasništva, a riješenje toga je stiglo tek 03.11. - kada sam već bila u braku.Kako se na to gleda?

     

    Hvala unaprijed

  3. upravo mi je to i bila ideja,ali ne znam da li to smijem napraviti...da li mi je dopušteno, za trajanja braka, darovati zemlju i gradilište nekome od svoje obitelji, pa da se na njih sve vodi i izgradi kuća? jer osnovni problem mi i je to sto sam vremenski uvjetovana krenuti s izgradnjom?

     

    smatra li se to nekom vstom povrede bačne zajednice? jer to je nešto što je stečeno prije braka? i može li se uopće građevinska dozvola prenositi na nekoga?

  4. molim vas pravni savijet oko svoje situacije..

     

    Imam 27 godina...vjenčala sam se 18.09.2008.godine ( građanski), zbog trudnoće, za osobu koju sam jedva poznavala i za koju se naknadno ispostavilo da ima problema sa zakonom, nema radnih navika, sklon je lažima, a osim što prespava u našem iznajmljenom stanu, gotovo da nemamo drugih kontakata. Dovodim se u situaciju, da osim što uzdržavam djete i sebe, moram uzdržavati i njega...

     

    Dijete sada ima 5 mjeseci, i ne želim da odrasta u ovakvim okolnostima, s ocem za kojeg ne tvrdim da ju ne voli, vec nema shvaćanje da se o njemu treba i brinuti.Htjela bih razvod, no on je osoba koja prijeti da ce mi uzeti dijete, a toga se bojim...molim Vas pravni savijet, kako da pronadjem izlaz iz ove situacije...

     

    Dodatno pitanje vezano je za imovinu...prije braka, u 6 mjesecu 2008.kupila sam zemlju za izgradnju kuće i napravila svu dokumentaciju potrebnu za izgradnju te dobila sve dozvole do 8 mjeseca 2008....zanima me, ukoliko krenem sa izgradnjom kuće dok sam s njim u braku, da li ima pravo na polovicu kuće?

     

    Molim Vas odgovor te se unaprijed zahvaljujem,

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija