Jump to content

Forrester

Korisnik
  • Broj objava

    785
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Forrester objavio

  1. Prošle godine sam u Vrapču počeo pisati pjesme, uglavnom ratnu liriku. Na taj način kao da sam počeo iz sebe izbacivati gnojivo sakupljeno godinama i to mi je pomoglo. Na blog.hr sam otvorio temu: Zbirka pjesama - U raljama PTSP-a (link: dzazszmzzzhzzz). Nadam se da bi zbirka mogla izaći za koji mjesec i da bi se mnogi mogli prepoznati u tim stihovima.

  2. ti si dobio u 12 mjesecu 2014 možda stipendiju za godinu 2013/2014........ovo o čemu pričamo je stipendija za 2014/2015 i zahtjevi su se predavali u 12 mj,2014 i pošto su gan poništitli sad su se ponovo nedavno predavali.......na stranicama min branitelja su prije par dana objavili rezultate tko je dobio........što znaći da to što si ti dobio prije 3000kn nema nikakve veze sa ovim i usput rečeno sad se dobija 2000kn.......ako nisi sad podnosio zahtjev,onda ti je propala ova sad stipendija....

    Onda mi je propala stipendija. ja sam mislio da se predaje u 8-9 mjesecu, no bio sam u dva navrata u Vrapču pa sam valjda sve pobrkao.

  3. Ja sam dobio poziv na vještačenje u HZMO Vukovar i decidirano stoji da ponesem svu originalnu med. dokumentaciju. Otišao sam tamo odmah da se raspitam i rečeno mi je da moram predati originale do okončanja postupka i da je to po novom zakonu.

    Je li to istina?

  4. 4.3.2015. sam objavio post sa netočnim podacima (jer nisam provjeravao). Napisao sam da čekam poziv na vještačenje 5 mjeseci, no radilo se o 9 mj., a sada čekam već 10 mjeseci (u međuvremenu sam pronašao potvrdu o zaprimljenim dokumentima-prijedlog za novo vještačenje). Zanima me da li postoji neki zakonski okvir u kojem HZMO treba uputiti poziv ili su jednostavno zagubili dokumentaciju slučajno, ili namjerno? P.S. Slična je stvar bila i sa potvrdom za čin pozornika koji su mi nedavno priznali. Naime viša referentica je uzela moj kompletan spis i potvrde MORH-a o činu pozornika nije bilo nigdje. No imao sam asa u rukavu: original potvrdu MORH-a i što je još važnije potvrdu HZMO-a o zaprimljenim dokumentima gdje se vidi da sam potvrdu o činu davno predao.

  5. Evo danas dobio rješenje HZMO-a - izračun s osnovicom za čin pozornik. Mirovina ostala ista. Kosorkin zakon preko 3500 -10%.

    Mislim da bih trebao ipak konzultirati odvjetnika. Naime 2009. mi je određena inv.mirovina temeljem opće nesposobnosti za rad (rješenje dobio 2010.) u iznosu od 3182 kn s osnovicom za čin vojnik, a 2012.sa.statusom HRVI 3631 kn te mi je tada skinuta 131 kn i mirovina zaokružena na 3500 kn (sa 6-mjesečnim povećanjima došla do 3652 kn).

    Prošle godine u veljači sam dobio od MORH-a potvrdu o osobnom činu vojnik i istu priložio mirovinskom. U novom rješenju s osnovicom za čin pozornik stoji 3780 kn, no oni se retroaktivno (tako se meni čini) hvataju Kosorkinog zakona te mi ponovo skidaju (128 kn) i vraćaju na 3652 kn.

    Vrijedi li uopće ići odvjetniku?

  6. Ma briga njih kakve papire daješ.

    Ja sam dao sve ovjerene kopije, sve bolesti i ozljede su uzeli u obzir, tako piše u rješenju, i na kraju da je to još sve preuranjeno.

     

    Već sam to napisao, spise zbog žalbe sam htio na uvid u područnom uredu i nisu htjeli dati ni na pisanu molbu. Napisao odgovornoj osobi u središnjoj službi koja je za to nadležna, te poslao žalbu ministru zbog nedostupnosti uvida u spis, sve su svi zaprimili jer sam poslao sa povratnicom, i nitko nije odgovorio još od prošle godine.

    To su bila kulturna pisma samo sa zamolbom i pitanjem zbog čega nisam dobio na uvid spise da bih mogao razložno napisati žalbu.

     

    Pravnica u područnom uredu je tada rekla kad sam tražio spise da vještak nije napisao ni obrazloženje niti mišljenje, a gle čuda sad u rješenju iz središnjice piše da je vještak u područnom uredu napisao obrazloženje i mišljenje i da to njegovo obrazloženje i mišljenje prihvaćaju, tj. da je moja ocjena preostale radne sposobnosti preuranjena.

     

    HZMO je država u državi, i tu samo novci igraju bitnu stvar (zato i čovjek iz sela ima mirovinu a pred završetak rata je imao 16 godina, čitavo vrijeme rata je bio kod mog strica u Njemačkoj)...ali ako poznaš prave ljude i imaš novaca...ništa nije nemoguće u ovoj zemlji za koju smo se borili i izborili.

     

    Daj Bože da vi ostali bar prođete bolje.

     

    Zašto anonimnom prijavom bar, ne javiš DORH-u za tog "borca"?

  7. Najviše sve ovisi o vještaku, to je nepobitno. Ako on sruši, ruše automatski i ostali, ako on riješi pozitivno, velika je šansa da će to napraviti i ostali.

     

    Znam iz svog primjera i primjera prijatelja koji su prošli i pozitivno i negativno, kako su prošli kod prvostupanjskog vještaka tako su prošli i dalje.

     

    Jedino je jednom prijatelju prošla žalba na drugostupanjskom i to pozitivno za njega.

     

    Meni je u dva navrata prvostupanjski vještak povisio omjer rata u inv. mirovini, A Povjerenstvo MOBMS ga je primoralo da vrati kako je i bilo. To su sami naveli u odgovoru Središnje službe (žalba se odbija) na moju žalbu na prvostupanjsko rješenje HZMO-a.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija