Jump to content

Foxxyy

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Foxxyy objavio

  1. Pozdrav !

     

    Teta iz Australije oporukom mi je ostavila svoj stan. Oporuka je pohranjena kod australskog odvjetnika i 1 primjerak je dat meni. Zanima me sljedeće - kada jednom moje tete više ne bude, kome bi se trebala javiti prvo da ostvarim svoja prava.

    Da li odvjetniku koji je napisao oporuku ? Da li se plaća na imovinu naslijeđenu u Australiji - porez na nasljedstvo? S obzirom da mi je i jezik i novac za odlazak tamo velika barijera, bilo bi mi drago da mi vi koji imate više iskustva u tom segmentu ostavinskog prava, date barem općenite naputke o koracima koje ću morati poduzeti kad dođe do toga.

    Unaprijed hvala !

  2. Odvjetnik napisao ispravak, ja nabavila rješenje o naknadno

    pronađenoj imovini koju "suvlasnici" kažu nisu dobili (šatro, u

    urudžbenom su mi rekli da jesu i pokazali povratnice. Otišla sam u gruntovnu, rekli su da je ok. (ali sam već gadno paranoična na njihovo površno čitanje papira) i sutra bi trebala "suvlasnike" ponovo odvesti bilježniku da ponovo potpišu i ovjere novo očitovanje. Poželite mi sreću !

  3. Jutros bila u gruntovnoj. Kažu da je odvjetnik krivo napisao očitovanje. Upotrebio je termin: Ja, taj i taj priznajem da sam "greškom" u z.k. tom i tom upisan kao suvlasnik. Navodnike sam stavila na greška jer je u tom terminu problem. Naime kažu da termin greška ne postoji i da odvjetnik mora napisati ispravak, te da taj ispravak vratim u gruntovnu. Molim nekoga, bilo koga da mi kaže što točno mora odvjetnik napraviti, i kako se rade ti ispravci...očajna sam....please, pomoć

  4. Saga se nastavlja..nakon što sam predala u gruntovnu...javljaju mi da izjava koju mi je ovjetnik napisao nije dobra..nešto nedostaje..tj. vele da nije napisano na osnovu čega su se ovi "suvlasnici" uknjižili i da dođem i sve ponovim. I to nakon što su mi svi uzeli lovu...ma mislim...

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija