Jump to content

Val2

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Val2 objavio

  1. Lijep pozdrav,

     

    namjeravam kupiti GT skuter (veća kubikaža, za dulje rute), koji će isključivo služiti za moje điravanje po RH i okolici. Zanima me mogu li ga kupiti na sezonski obrt (turističku agenciju), te, što dobivam/gubim s tim (PDV, porez na promet kod preprodaje i sl., na čije ime prometna dozvola, moguće reperkusije s prometnom policijom itd.)? Nikada ranije nisam ništa privatno kupio preko firme. Vlasnik obrta moja je majka.

     

    Skuter možda kupim rabljeni, a možda novi (novi mi je interesantnije, logično).

     

    Ako kojim slučajem nisam u ispravnoj sekciji postavio upit, molim admina da ga premjesti.

  2. Pozdrav svima,

     

    ako javno poduzeće, u specifičnom slučaju, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, raspiše natječaj za zapošljavanje, i ako kandidat ispunjava sve propisane uvjete i priloži sve tražene dokumente, postoji li obveza Zavoda da s njim obavi testiranje/razgovor, ili je dovoljno da pismenim putem obavijesti neizabranog kandidata da je izabrana druga osoba (sama obavijest zaprimljena je 10 dana nakon izbora, kako u samoj obavijesti stoji)?

    Ako obveza postoji, može li se kakav pravni ili ini korak poduzeti u danom slučaju?

     

    Hvala unaprijed

  3. Molim vas savjet vezano za otvaranje djelatnosti iznajmljivanje bicikala tokom ljetne sezone (u pravilu, 15.5. - 15.10.):

     

    1. je li za istu potrebno otvaranje obrta

    2. na što trebam pripaziti vezano za osiguranje i sl.

    3. kako najbolje kupiti opremu (bicikle) vezano za plaćanje poreza i sl.

    4. i bilo koji drugi savjet koji možete dati, hvala unaprijed.

  4. Radim na određeno, s važećim ugovorom od 1g. koji ističe krajem godine. Dvaput sam dosada koristio u tijeku godine dio godišnjeg, oba puta na prijedlog poslodavca. Ukoliko mi se ugovor ne produži, što mogu očekivati od ostatka godišnjeg - naknadu, ili produženje ugovora za iznos preostalih dana godišnjeg odmora, ili nešto treće, i što mi daje sigurnost da mi isti ne može propasti? Također, ako bih želio iskoristiti jedan dio ostatka godišnjeg odmora po svom nahođenju, ali ne sve, kako i kada to mogu učiniti?

     

    Hvala unaprijed

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija