Jump to content

hrvoje2

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je hrvoje2 objavio

  1. Kolege prije svega želim se zahvaliti legalisu i svim kolegama koji su mi pomogli da položim pravosudni ispit. Položio sam ga iz prvog puta bez popravka 18.01.

    Komisija je bila ok Miljević, Buljan, Gagro, Miletić, Jurić-Knežević

     

    Sa presudama se ne treba posebno zamarati treba nabaviti puno primjera i spranci kaznenih (krađa, iazivanje promtne nesreće, krivotvoternje javnih isprava, droge itd.) građasnke (smetanje posjeda, radi isplate, vlasničke i naknada štete itd)

     

    Nakon poisanja presuda treba se dobro pripremiti za usmeni jel većina ispitivača pita prvo po presudama (institute, i k.d. iz te glave)

     

    Vrijeme potrebno za učenje po mojoj procjeni kai procjeni ljudi koji su nedavno polagali je 3-3,5 mjeseca pravog ućčenja po 7-8 sati dnevno, ako radite kao i ja tako da Vam šef ne da puno vremena za učenje dosta je 5 mjeseci budući da sma ja morao biti na posu skoro svaki drugi dan (vrijedi za odvjedtničke vježbenike)

     

    KAZNENO po mom sudu najboljer je učiti iz knjige Kazneni zakon sa sudskom praksom i primjerima od Ane Garačić a neke dijelove koji fale popšuniti sa skriptom koja je pisana po knjizi sa faksa

     

    KPP zakon i konzultativno onaj zakon o sudovima za mladež

     

    GRAĐASNKO knjiga Vedriš Klarić ali za neke ispitivače kao Gašpar i Sučević morate neke dijelove iz ZOO-a, iz skripte trgovačko i stečaj, pazite na razliku između ništetnosti iz kjnige i ZOO, prvi dio knjige ne trebate učiti već počinjete od ništetnosti rijetki su oni koji pitaju početak

     

    RADNO zakon o radu i naći skriptu za službenike

     

    OBITELJSKO zakon

     

    ORGANIZACIJA zakon o sudovima i DSV ostale stvari iz skripoti

     

    USTAV ustavni zakon o ustavnom sudu i one 2 doluke kao i ustav, ostale stvari po skripti

     

    UPRAVA ona skripta od pedesetak strana

     

    GPP zpp i po skripti ovrha, ostavina i izvanparnično

     

    A na kraju šlag kolege posjedujem sva pitanja i odgvore raspoređene po ispitivačima i rokovima za ORGANIZACIJU, USTAV,OBITELJSKO I TRGOVAČKO i voljan sam Vam ih proslijediti.

     

    Sretno

     

    Hrvoje iz Vinkovaca

    odgoda

    molim Vas kolege prijavio sam ispit za 11 mjesec ali cu nazalost morati odogditit imao sam prije mjesec dana prometnu nesreću pa se lijecenje oduzilo, kako ide postupak odgode, cuo sam u min. da imam jos dva dana to jest do kraja 10 mj da odgodim za 12 mjesec.

    hvala lijepa

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija