Jump to content

lupin

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je lupin objavio

  1. mirnab je napisao:

    Grozno, to je i meni prvo palo na pamet...:smijeh2: a nešto se prepirem s mužem :dvoje:i tumačim mu da je užasno bitno dal netko nešto napravi iz namjere ili nehaja... strašno, usred prepirke ja s frankovim fomulama... mislim skužila sam da je kazneno materijalno izrazito aplikabilno u obiteljskom životu, a i subjektivna/objektivna odgovornost za štetu, tj. dal je faktor krivnje uopće bitan... :pravila:

    btw - jeste skužili da se za štetu koju napravi dijete od 0-7 godina odgovara isto kao za štetu od opasne stvari ili psa... genijalno, imam doma 2 opasne stvari :beba: :beba:

     

    eh da, ali ako je pod nadzorom baby sittera, moš se nekako izvuć..... ako pravičnost ne zahtijeva drugačije :-D

     

    vidim svi učimo po primjerima iz neposrednog života

  2. ja sam onaj treći sebi objasnila ovako (čeka me doduše još jedno ponavljanje iz gppa): ako je 2st sud potvrdio prvostupanjsku presudu ili sam preinačio prvostupanjsku presudu (na temelju činjeničnog stanja kojeg je sam utvrdio odnosno koji proizlazi iz nespornih činjenica ili iz sadržaja isprava i posredno izvedenih dokaza koji se nalaze u spisu), to su oni famozni 373. a. i b. (inače pamtim brojke).

     

    ovo drugo sam sebi malo skratila jer ne mogu sve popamtit, i to na način da se može izjaviti zbog pogrešne prim. mater. prava, relativno bitne samo ako se odnosi na postupak pred 2st sudom, a određene apsolutno bine za 1.st sud (moleć Boga da neće detaljizirati, a koliko sam slušala ispitivanja i pitanja, mislim da neće baš toliko pilat jer ovo bi bilo stvarno previše)

     

    nemoguće je sve znat, a meni se na kraju dana uglavnom desi da imam takav kaos u glavi i da mi se svi postupci pomiješaju (žalbene osnove). Jutro donosi bistrinu, ali od sebe ne očekujem savršenstvo jer,ponavljam se, objektivno nije moguće znati sve napamet

     

    nadam se da sam bar malo pomogla :misli:

  3. što se tiče definicije PODUZEĆA (našla sam da je to Sučević pitao na jednom roku), ista glasi: p. je pravni objekt koji pripada nekom subjektu, u pravilu trgovcu, tako da može njime raspolagati. jedno t.d. može imati više poduzeća. P. nije pravna osoba, nego čini imovinsku i radnu cjelinu odnosno trajniji gospodarski pothvat koji pripada trg. dr. i trg. pojedincu.

     

    ovo je def. iz skripte (u ZTDu je nisam našla)

     

    Nemater. dionica sadrži isto što i d u materijaliziranom obliku osim broja i faksimila (što je logično jer se radi o elektroničkom zapisu)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija