Jump to content

majavuglacek5

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je majavuglacek5 objavio

  1. muca je napisao:

    A ti imaš službene podatke sa hrvatskih sudova o tome koliko muškaraca je tražilo skrbništvo, a nije ga dobilo???

     

     

    Nemam službene podatke, ja zaključke donosim na osnovu postupka provedenog u mojem slučaju uczss-u prema kojem moj bivši nije imao šanse dobiti dijete osim ako sam registrirani ovisnik o teškom drogama a i to je upitno.

    Nemojte miješati činjenicu da netko nije dobio dijete s tim da ga ne želi. Rastavljeni muškarci koje ja poznajem nisu tražili skrb nad djecom jer ju ne bi ni dobili, imali bi znatne materijalne troškove, nepotreban trošak vremena, a o navlačenju s bivšom preko djeteta neću ni govoriti.

  2. muca je napisao:

    Većina razvedenih očeva ne želi da djeca žive s njima.

    Vi drugi ste u veeeelikoj manjini.

     

     

    Na osnovu kojih podataka govoriš o velikoj većini očeva koji ne žele skrb nad djetetom??????

     

    Možemo govoriti o velikoj večini očeva koji nisu dobili skrb nad djecom a nikako o tome da oni to nisu željeli !!!!!

     

  3. lea je napisao:

    napisala sam da je djete obveza za cijeli život- pod time smatram i materijalno i nematerijalno-dakle ljubav, pažnju, odgoj, briga....

    i da ja sve svoje režije plaćam na vrijeme i nemam minus na računu, a znate zašto, zato što me moja draga i najbolja mama na svijetu naučila da ne moram imati svaku modernu krpicu i kremicu, i da od toga ima puno važnijih stvari-a to je čist obraz, ako ćemo u tom smislu da nikome,nikada ništa nisam dužna. i da prošli tjedan sam platila kaznu za krivo parkiranje, odmah, zato što me ona naučila da kad nešto pogriješim, za to treba prihvatit odgovornost.

    a eto s druge strane mogla sam se uvrći na oca- koji ne zaslužuje da se tako naziva- koji je bjesomučno trošio na sve i sva, ali za mene nije htio plaćati alimentaciju.on je smatrao da zato što je razveden od moje mame, da je razveden i od mene i da nema nikakvih obvez,a i svinjarije s alimentacijom je radio zato da kazni mamu što se od njega razvela.

    ja nisam pričala o ljudima koji bi plaćali uzdržavanje, ali ne mogu zato što su ne svojom krivnjom nezaposleni ili im poslodavac ne isplaćuje plaću i sl, a brinu se za svoju djecu. stoga ne vidim poantu vašeg posta

     

    Poanta je da ni vas, ni czss, ni sud ne zanima što je netko nezaposlen i ne može plaćati alimentaciju, stalno se govori samo o obavezi bez obzira na sve. S druge strane ženama je veliki plus što ne rade jer tako mogu brinuti samo o djetetu!?

    Čudi me da vas majka nije naučila da je sex zlo i da do sada već niste u nekom samostanu!

  4. lea je napisao:

    i žene i muškarci trebaju shvatiti kad to malo nedužno stvorenje dođe na svijet da imaju obavezu za cijeli život- na koji god način je začeto, a ako se smatraju dovoljno zrelima za sex onda znaju i njegove posljedice.moj post nije bio da ispljujem sve očeve, već samo one koji se tim nazivom ne zaslužuju zvati, a također, svjesna sam činjenice da ima svakakvih žena- koje se majkama ne bi trebale zvati iako su rodile djecu

     

    plaćanje alimentacije očeve ne čini očevima!!!

    Pitam se koliko majki bi bilo u stanju plaćati to isto!

    Činjenica je da je to njihova obaveza ali ne veća od bilo koje druge obaveze koje sve mi ne ispunjavamo na vrijeme i u potpunosti iz raznih razloga!

    Plaćate li režije uvijek na vrijeme i u potpunosti ili neki račun za telefon prebacite i na slijedeći mjesec??? Od istih tih novaca neki očevi ili majke dobijaju plaću koju troše vjerojatno i na svoju djecu. Jesam li ja lošija majka ako ne platim račune na vrijeme, pa netko ne dobije plaću na vrjeme?? (ili parking, ili opomenu za TV......)

    Alimentacija je sredstvo da još malo popljujemo svoje bivše i vrlo često način da se kupi vrijeme s djecom... nažalost!

    Činjenica da ste dobili djecu na skrb ne znači da ste u apsolutnom pravu, zapravo svjedoci smo česte zloupotrebe položaja djelatnika CZSS-a, naravno ne više od bilo kojih drugih državnih službenika, ali su u pitanju dječje sudbine pa smo malo osjetljiviji na to!

  5. velikoslovka je napisao:

    Poznajem jednog oca koji je od troje djece ( dvoje ženske i jedno muško) na skrbništvo dobio dvoje ( sina 9 god i kćer 15 god) i sad traži skrbništvo za treće dijete ( kćer 13 god) i koliko vidim dobit će ga .

     

    Prema tome nije nemoguće.

     

    Problem je u toime što očevi na sudu svojevoljno daju pristanak da dijete / djeca ostanu živjeti s majkom, a onda ulažu žalbe, tvrde da su te žene psihički poremećene i sl.

     

    Pozdrav!

     

    Da nije žalosno bilo bi smiješno da poznajete samo jednog oca koji je dobio djecu na skrb. Pretpostavljam da je gospođa inzistirala na tome da djeca idu suprugu!

    Za kakve se mi to luđake udajemo kad nitko od njih nije podoban da odgaja djete, a podobni su za sve moguće odgovorne poslove od kojih naplačujemo alimentaciju!??

  6. Poštovana,

     

    naveli ste da ste i sami davali mišljenje da djecu treba dati ocu, ali i sami kažete da nitko od tih roditelja nije pravio probleme. Zaključujem da u slučaju da je bilo šta sporno djecu u pravilu dodjeljujete majkama??!!

     

    Centar bi trebao biti neutralan i roditelje uputiti u njihova prava i obaveze te isto tako sankcionirati onog roditelja koji se ne pridržava prava ili obaveza. Mišljenja sam da u pravilu očevi imaju samo obaveze a ne i prava u slučaju da majke ne dopuštaju ocu da viđa djecu više od određenog minimuma.

    npr. što može napraviti oac koji dođe po djete u petak poslijepodne ako mu majka ne dopusti viđanje djeteta? Čekati ponedjeljak i vaše radno vrijeme?! U ponedjeljak majka prijavi oca u czss da nije ni došao po djete?!!

    Zakon je u teoriji riješio sve situacije ali su one u praksi neizvedive i tu bi trebali nastupiti djelatnici czss kao nepristrani, što je, budimo iskreni jako jako rijetko!

     

  7. pahuljicazg je napisao:

    pratim tvoje postove već neko vrijeme i čudi me količina agresije koju iskazuješ prema ženama koje samo pokušavaju izboriti alimentaciju za svoju djecu (izdržavanje djece od strane roditelja je njihovo pravo i obaveza, ako nisi znala)

    napisala si jednom da si prije s istom dozom agresije napadala bivšeg supruga jer su te loše savjetovali, kao i da si sada sa bivšim u divnim odnosima, jer, gle molim te čuda, ne tražiš ga da ti daje novac za dijete (ili djecu)

    da li ti je ikad palo na pamet da si ti ta koja im uskraćuje njihova prava? ili te opet netko loše savjetovao?

    možda za koju godinu shvatiš da su ti opet krivo rekli, pa promijeniš metu svoje agresije...

    ili, za promjenu, da počneš misliti svojom glavom, ha?

    kažu da ne boli....

     

    draga pahuljice, ovdje sam kao i većina da bih dobila konstruktivan savjet, međutim velika većina žena ovdje ne daje dobronamjerne savjete, nego pokušavaju preko drugih žena nahraniti svoj povrijeđeni ego. Alimentacija u većini slučajeva služi jedino tome da bivše povlačimo po sudovima. Da je ženama stalo do djece gledale bi srediti svoj život i gledale bi svoj posao. Pročitaj malo postove od Jucy pa ćeš razumjeti o čemu govorim.

    Ako u prvoj rečenici netko napiše da je bivši ostavio nju i djecu i nije zaslužio ništa drugo. Bivši u pravilu ne ostavljau djecu ali je sustav takav da im mi možemo zabraniti viđanje djece a luđakinje na ovom forumu upravo to savjetuju.

  8. juicy je napisao:

    procijenit i odrediti iznos može sud. Navodite da većinu računa nemate, dakle, ostaje vaša riječ protiv njegove. Sud traži konkretne dokaze (račune, troškovnike, nekad svjedoke) bez toga sve je teško dokazati. Ne morate se bojati prevelikih sudskih troškova. Za početak obratite se odvjetniku, objasnite situaciju i poslušajte što vam ima reći. I neka vaš suprug tvrdi koliko stan vrijedi dana a koliko je vrijedio prije, no kako nema dokaze o procjeni vrijednosti prije i sada, to su samo isprazne tvrdnje i toga se ne morate bojati.

     

    Vrijednost nekretnine nije problem procjeniti vještačenjem. Sudskh troškova se treba bojati jer u njih osim realnih troškova spada i izgubljeno vrijeme kojeg neće biti malo.

    Jucy priča gluposti!

  9. ritter je napisao:

    Stari moj ako je to što navodiš istina ili barem slutiš na tako nešto onda mi nije jasno što čekaš!!??? Onda nisi ništa bolji od nje i nije ti stalo do djeteta. Tuži, sudi, vještači!!! Sve! Pa što je tebi ? Čekaš da te ona tuži oko alimentacije da bi ti njoj TEK ONDA "Nabiti na nos" ovo o pedofilima i samozadovoljavanju pred djetetom???

    ALO stari daj se saberi!? Pa ja da i samo posumnjam da mi djetetu tako nešto prijeti, ako ne bi država reagirala na moje molbe, reagirao bih ja sam!!

    Eto to ti je moje 2nd opinion!

     

    jedino kako možeš sam reagirati je kao ovo u Nazorovoj??!!

    Poštedite nas ovakvih savjeta!

  10. zippo je napisao:

     

    Dakle, vezano na prvu poruku, da li je plaća koju si isplaćujem u svojem poduzeću jedina osnova za određivanje alimentacije, makar to bio i minimalac (bez grižnje savjesti)?

    Drugih prihoda nemam.

    Zahvaljujem na kratkom i jasnom!

     

     

     

    plaća nije jedini kriterij jer cak i da ne radis i da na sebi imas pet kredita nikog ne zanima od cega ces placati alimentaciju, tvoja je obaveza da ju placas. U suprotnom ces za vecinu zena ovdje biti najgori sljam koji postoji, zanemarujes djecu, zlostavljas zenu itd. Jasno ti je da prema czss-u nemas nikakva prava, postoje samo obaveze. O pravima djece da i ne pricam.

    Pozdrav!

  11. pahuljicazg je napisao:

    psihijatrijsko vještačenje se prema mom iskustvu može zatražiti u brakorazvodnoj parnici, a sudac odlučuje da li će se provesti, kao i vještaka koji će ga provesti nakon što se uplati predujam (u moje vrijeme je iznosio 10.000 kuna)

    ne znam da li je to pravilo, ali troškove vještačenja snosi ona strana koja ga zahtjeva (bar je tako bilo u mojem slučaju)

    ružan je osjećaj kad te netko šalje na vještačenje, ali bože moj, to više govori o onome tko ga traži nakon X godina braka, nego o onome kojeg se šalje

    e da

    sudac može odlučiti i hoće li se vještačenju podvrći obje strane, a ako se radi o malodobnoj djeci i da li će se i ona vještačiti

     

    to sto vas netko salje na vjestacenje meni govori da brine o sudbini djeteta jer ako ste zaista zdravi, svi sretni, ali ako niste sprijeceno je zlostavljanje djeteta. Prema tome to sto ste X godina bili u zdravom braku ne znaci da ste zauvijek podobni za odgoj djeteta. Negdje sam na forumu vec procitala i citirala DIJETE VAS NE CINI RODITELJEM KAO STO VAS KLAVIR NE CINI PIJANISTOM!

  12. sandraandic je napisao:

    pitanje je bilo.....po cemu se moze optuziti osoba za BPD, ako nikad nije psih lijecena, ni zavedena na centru, u firmi je na rukovodecem mjestu,brizna majka..................

     

    za napustit brak ne treba samo da muz tuce zenu ili da netko napravi preljub..............jednostavno vise ne ide izmedju njih dvoje..........ili da je muz pijanica drogeras,kockar

     

    to je poanta ovog pitanja........................koje je krivo protumaceno

     

     

    Po cemu se moze optuziti bilo koga za bilo sto?? Koliko ste puta culida je su zlostavljaci, ubojice i sl. do nedavno bili dobri i pristojni susjedi. To sto netko nije lijecen u institucijama ne znaci da je zdrav!!

    Imate na forumu gospođu koja je pred djetetom prijetila suicidom a do tada je bila "brizna majka". Radi se samo o tome da su takve stavri tesko dokazive, a dokazivanje kosta dosta novaca, pa razni psihopati i dalje odgajaju djecu!!

  13. bigfoot upravu si u potpunosti, ali to su fraze za doktore, šta mi obični imamo od toga. Da li je moguće da se takve stvari ne sankcioniraju u czss-u, odnosno da taj BPD nije tako strašan kao što zvuči pa czss ima hrabrosti preći preko toga zbog veza i poznanstava bezu obzira na dobrobit djeteta. Ja bi voljela u czss-u dobiti savjet ako radim nešto protiv interesa djeteta.

    Činjenica je da se tako ne radi ni u jednom czss-u u HR ili sam u krivu. N A Ž A L O S T

  14. Poštovana Nova, iz prijašnjih postova jasno Vam je da od jucy nećete dobiti savjet koji bi iskoristiti za dobrobit djeteta jer je njoj (i ne samo njoj) jedini cilj unišiti bivšeg bez obzira na cijenu pa i na štetu vlastitog djeteta. Vrlo sličan stav ima i gđa. s kojom Vi imate posla. Glede czss-a njima je jedini interes imati što manje posla oko stranaka a to je za sada u pravilu dodjeliti dijete majci bez obzira na njeno materijalno, fizičko i psihičko stanje jer očevima ne preostaje puno toga legalnog za činiti.

    Gđa. s kojom imate posla se vrlo vjerojatno neće smiriti u skoroj budućnosti, dok ne promjeni sredinu u kojoj je sada, jer sam mišljenja da su to pametni ljudi do sada bi je već smirili. Jedina potreba koju dijete u takvoj situaciji može imati je blizina oca i to mu nikakvi novci ne mogu nadoknaditi. Glupo je misliti da će otac novcem kupiti vrijeme s djetetom jer su to žene koje su nezadovoljne bez obzira na sve i ako nije plaćanje alimantacije sporno pronaći će već neki drugi razlog da zabrane viđanje oca i djeteta. Ako to može biti ikakva satisfakcija bar otac može biti siguran da nije pogriješio kod odluke o rastavi, bez obzira kakvi razlozi bili za to. Imate moju punu podršku u vašoj vezi tim više što ste prihvatili tuđe dijete a vjerujem da je i dijete prihvatilo i Vas.

    Pozdrav!

  15. sretnamama je napisao:

    Ne kažem da su svi očevi isti, stvarno čast izuzecima, i vjerujem da je takvih jaaaaaaaaako malo. ali ako si "rasturio" brak, onda moraš biti svjestan posljedici, pa i one koje tek slijede.

     

    Sve posljedice koje proizađu iz "rasturenog" braka posljedica su gluposti bivših supružnika i želje da se onom drugom našteti. Naravno da to ne može donijeti ništa dobra. Činjenica da ce Vam se odobriti vise vremena s djetetom ako vise placate je katastrofalna i samo potvrđuje da je u pravilu ženama više stalo do novaca nego do dobrobiti djeteta, i nije zato čudno da u pravilu očevi ne plaćaju alimentaciju !! Ne savjetujem da plaćate veću alimentaciju jer tome nema kraja!!

  16. juicy je napisao:

    Pričate o odustajanju a još niste ništa niti poduzeli. Bojite se da vas ne izigra sud i njezini odvjetnici. Znate da su djetetove potrebe porasle i spremni ste plaćati, ali ako se ne promijeni odluka o viđanju, više niste spremni plaćati više. Pokušala sam vam odgovoriti i uputiti vas, no vi očito ni sami još ne znate što u stvari želite. U svemu ovome najmanje izgleda mislite na svoje dijete. Jer, sami navodite zašto biste se upuštali u enormnu alimentaciju ako se ne udovolji vašim uvjetima. Dobro vam je napisala Dena, trebate misliti na dijete i njegove potrebe, jer to je sada najvažnije. I dajte shvatite da se alimentacija određuje za Vaše dijete, a ne za bivšu! I mislite na dobobit djeteta!

     

    jucy naivna si ili mislis da su drugi naivni! Sudeci prema svemu sto pisete, alimentacije sluzi da se kupi više vremena za viđanje djeteta. Savjetujete covjeku da se dogovori s bivsonm da ce vise platiti ako dopusti vise viđanja s djetetom?????

    Dakle o novcima za djete nema ni govora!

  17. juicy je napisao:

    Baš si jadna ako misliš da mi je trebala podrška! Ja mislim da si ti još uvijek ona k.... kao što si navela u svojim ranijim postovima. A tko je jednom k...., znaš ostaje mu u krvi! Možda tebi treba podrška? Ak treba, javi se, mogu te preporučit :-P:-P:-P

     

    Ne treba mi podrška nego pametan savjet pa makar i od muških koje ti ne podnosiš!

     

  18. juicy je napisao:

    Od ljubavi i prisutnosti ne puni se želudac i ne namiruju osnovne potrebe za golo preživljavanje.

     

     

    Je, netko je napisao gornju rečenicu. Ajde je ponovno pročitaj, a pročitaj i na koje pitanje si dobila takav odgovor. A znaš li razliku između golog preživljavanja i osnovnih životnih potreba? A što se tiče preziranja - pa ti i ovako prezireš sve (ili gotovo sve) žene na ovome forumu (a možda u dubini duše i sebe). :misli: :evilw:

     

     

    za sada samo tebe prezirem jer si napisala nevjerojatan broj gluposti, nisi nikome pomogla ali si ti i tako tu da ispucaš svoju mržnju prema svim muškarcima! Nije ti možda palo na pamet da nećeš zauvjek ostati bez muškarca, ili bar da postojie žene koje drugačije misle!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija