Jump to content

ana456

Korisnik
  • Broj objava

    126
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ana456 objavio

  1. Kompa je napisao:

    ana456 je napisao:

    Pozdrav,

    Jučer stiglo rješenje (prvostupanjsko)20% trajno,kada mogu očekivati drugostupanjsko? :-?

     

    Meni je siglo za mjesec, mjesec i po dana od prvostupanjskog.

    Mislio sam da ću čekati godinu dana ali me ugodno iznenadilo kako je bilo brzo, isto trajno 30 %.

     

     

     

     

     

    Hvala, Kompa :kavica:

     

    Pozdrav!

  2. mario40 je napisao:

    zvao danas agenciju za upravljanje drzavnom imovinom i oni mi rekli da sam ja dobio dionice po papirima koje sam im ranije poslao30%HRVI s time da su oni bili privremeni i da su oni postupili po tim papirima,a sada sam dobio trajno 20% i da mogu prodati ako hocu, da nece biti nikakvih problema.jer ja sam slao jos uvijek dok je bio stari zakon da se dionice mogu dobiti i dok imas privremeno rijesenje a navodnoda je sada stupio na snagu novi zakon da se dionice nemogu dobiti sve dok nedobijes trajno rijesenje.da li neko ima taj novi zakon da vidim od kada je stupio na snab+gu da budem 100% siguran da ih mogu prodati ili ako neko ima iskustva da mi pomogne jer ja neznam kako vise i so da radim.pomoziet.mozete slati i na meil mariohorvat40@yahoo.de tako ce biti najbolje.hvala prijatelji :m

    isli: :-?

     

    Novi zakon je stupio na snagu 01.01.2o11.(Narodne novine 145/10)

  3. revizor je napisao:

    Ove godine dijete mi se upisalo na faks u Zagrebu.

    Čitao sam natječaj za smještaj u studentske domove i kriterije

    po kojim se mjesta dodjeljuju studentima.

    Tamo stoji da djeca HRVI imaju izravan upis u dom,pod uvjetom da ne prelaze cenzus 1996,50 kn po članu domaćinstva.

    HRVI sam 90% ,dijete mi je završilo prirodoslovno matematičku gimnaziju sva 4 razreda s odličnim uspjehom ,prosjek 4,92.

    Prihod ispod gore navedenog.

     

    Pitanje:

    Da li se u praksi poštuju te odredbe iz natječaja tj imaju li u stvarnosti djeca prednost ili je to samo mrtvo slovo na papiru.(kod nas normalno)

     

    Važno mi je, jer ako ne dobije dom,privatni smještaj je preskup tj ne mogu ga platiti i onda ni neće ići na faks nažalost.

     

    Ako djete ima 5,0 prosjek iz srednje škole, a prihod po članu prelazi 1996,50, koja je tada procedura, dali ima kakovu prednost ili ide u redovnu proceduru?

  4. zagi87 je napisao:

    Pozdrav!

    Evo imam pitanje za redakciju ili nekog drugog ko mi moze dati odgovor, koje se odnosi na novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji stupa na snagu 26.05.2011. g.

    Knkretno interesira me čl.125 narecenog zakona posto se taj clanakna dovodi u svezu mog slucaja i mnogih drugih branitelja, naime citajuci čl.125 narecenog zakona piše:

    "Zahtjev za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata na temelju bolesti,pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti kao neposredne posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske može se podnijeti u roku 12 mjeseci od stupanja na snagu ovoga Zakona".

    Znaci citajuci da taj zakona stupa na snagu 26.05.2011.g. a u čl 125. piše da se zahtjev moze podnjeti u roku od 12 mjeseci od stupanja na snagu ovog Zakona, znacilo da mi koji smo zakasnili sa predavanjem zahtjeva po osonovi bolesti za prijavu HRVI (po zakonu iz 2005 g.) sad mogli doci konacno na svoje i predati zahtjeve za priznavanje HRVI na osonovu bolesti? Također me interesira posto je moj zhatjev za priznavanje HRVI trenutno na Ustavnom sudu dali bi sto mjenjao po pitanju predavanja eventualnog zahtjeva za HRVI po tom novom zakonu, ako bi to eventualno bilo moguce (mislim na predavanje novog zahtjeva za HRVI)? Jos me interesira dali ce se nama eventualno priznati onaj datum kad smo prvi puta predali zahtjev za priznavanje HRVI (ja sam konkreto prvi zahtjev za priznavanje HRVI podnio 09/2006.g.)? Eto toliko od mene pa unaprijed zahvaljujem na odgovorima ili komentarima. :kavica::kavica::kavica::misli::misli::misli: Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje god bili!!! :palac::palac::palac:

     

     

    Gdje mogu pročitati novi zakon...?

  5. Branitelji koji imaju HRVI(min20%)važeče drugostupanjsko rješenje, a plačali su sami policu dopunskog osiguranja, više nemoraju plačati, oslobođeni su po članku 56.HZZo-a.

    Treba otiči u HZZO s drugostpanjskim rješenjem, tamo će dobiti formular(otkaz ugovora)popuniti i to je to.Zatim ode kod svog liječnika opće prakse, odnosno sestre koja će uvesti u kompjuter šifru 56.

    Pozdrav svim braniteljima!

  6. hitman9 je napisao:

    Moje iskustvo od prije par dana je slijedeće:Kopirao sam rješenje o statusu HRVI te ga odnio svojoj doktorici opće prakse gdje mi je sestra zatim unjela u moj "karton" tj.računalni sustav šifru 56.

    Znači to je šifra po kojoj su HRVI oslobođeni participacije.

     

    Molim te pojasni, dali to vrijedi i za 20%priv.hrvi.

    Radi se o tome da moj sin ima 20%priv. a plača dopunsko :-?

     

    Hvala!

  7. bellastella je napisao:

    Radi se o branitelju sa PTSP-om koji je uzeo bolovanje i u vrijeme bolovanja doživio nezgodu dok je radio na crno.

    Vozio je kamion za jednu građevinsku firmu.

    Zanimaju me sankcije za njega.Kome ga mogu prijaviti?

    Ogorčena sam jer je svojom nesmotrenošću nastradao, i sad on tuži dalje.Traži odštetu od firme x gdje je došao kao kupac u ime građ.firme gdje je radio.

    Nitko se na sudu nije zapitao što je radio i zašto je radio dok je na bolovanju.Liječnici su mu rođaci,nabrojali su 20 dijagnoza bolesti koje je navodno dobio u toj nezgodi,odvjetnici su mu kućni prijatelji.Sudac mu je također prijatelj.

     

    Zašto je naglasak na BRANITELJ...?(znakovito).

    Nitko nesmije raditi na crno, i nije važno dali je branitelj ili netko drugi.

  8. zvonemarkus je napisao:

    zna li netko da li je itko mladji od 50 godina ostvario pravo na opskrbninu?

    znam da se nakon navrsenih 50 godina branitelj proglasava radno nesposobnim. napisao sam vec sifre koje imam ali cu opet,F43/1, F13/0, F60/1, X64, K/02.

    ja bih pokusao, da li imam sanse?

     

    zvonemarkus

     

    Da, moj sin je ostvario pravo na opskrbninu sa 34god. starosti, i koju je primao sve do umirovljenja... :palac:

  9. ozi je napisao:

    Eto ti naših političara a tako i našeg vrlog prjecednika HVIDR-e Đakiča kako se je založio za svoju populaciju ja koji sam izranjavan moram platit lječenje opaska sveke godine moram barem jednom na fizikalne terapije jermi noga atrofira zbog oštečenja živaca i zaostalih stranih tjela u istoj,pa kod neurologa itd. a oni koji glume PTSP i dižu ljekove samo da im se vodi u kartonu njima sve đabe #OOPS#mti politiku i političare koji neznaju tko im je to omogučio da tako uživaju evo vam malo statistike do 2000g je bilo HRVI 32000 a sada 54000 rat davni dana završio u one 32000 je BLJESAK i OLUJA da nebude zabune zaključak znači mi koji smo izranjavani smo kažnjeni u odnosu na oboljele da nebi bilo zabune da imam nešta protiv istinskih invalida oboljelih ali na prvoj crti bojišnice a ne onih kvazi sa kupljenim statusom ZDS.

     

    Ozi, molim te nemoj govoriti o onom u šta nisi siguran da je istina...

    Moj sin ima PTSP, otišao u rat sa 18god.pije 13 tab. dnevno i plača dounsko zdravstveno osig. :misli:

    kredit

    Molim nekoga tko je tražio (a nadam se i dobio) kredit u HPB-u da kaže kakva iskustva ima , šta je potrebno od dokumentacije za manji kredit oko 10 000,00kn. MIrovinu prima preko HPB-a. U našem mjestu nema Poštanske banke, a na Pošti službenici pojma nemaju, zvali smo broj 0800-472-472, na kojem bi trebali dobiti inf., ali nemoguće ih jedobiti.Čekaš četrdesetak min. i kad dođeeš na red "pukne" linija...

    :misli::misli::palac:

  10. depresiva je napisao:

    Pod ovim neugodnim iskustvom koje si imao podrazumijevam da si izgubio pravo na besplatno dopunsko osiguranje.Ispravi me ako griješim i moram napomenuti da mi je ovo prvi put da čujem da je u ovoj godini branitelj sa statusom HRVI izgubio to pravo.ima li tko slična iskustva?

     

    U lipnju ove god.trebalo je obnoviti policu dopunskog, i isto neugodno iznenađenje, (radi se o mom sinu) iako ima status dragovoljca, HRV-i 20% PTSP, liječenje od 1994god. i izgubio je besplatno DZ.i sada plaća 50kn.mj. jer mu je mirovina 2760kn. :misli:

  11. ofit je napisao:

    Pozdrav svima . Primam mirovinu preko HPB več 1 godinu i imam dozvoljeni minus 0 kuna .Prije par dana nazovem u poslovnicu u Zaprešič i pitam zašto nemam dozvoljeni minus , veli ona meni da moram podnijeti zahtjev za minus . :kavica:

     

    Mirovina iznosi 2761,00,kn,preko HPB-a i dozvoljeni minus iznosi 6600,00 nije pisan zahtjev za "minus" sami ga dali... :palac:

    opomene

    Čitam na jednom portalu da su opomene banaka koje šalju , ako kasnite sa otplatom rate kredita PROTUZAKONITE, zanima me kako je moguće zaračunati opomenu koju niste niti primili, a morate je platiti.

    Radi se o VIP-u. Na računu je dospjeće plačanja recimo 17., vi platite račun 16., i na računu za idući mjesec obračunata mi je opomena od 25kn. Njihovo objašnjenje je da do 17-og nije novac sjeo na njihov račun,i da oni nisu dužni slati opomene, ali ih mogu naplatiti.

    Dali je to po zakonu?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija