Jump to content

kupski91

Korisnik
  • Broj objava

    80
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kupski91 objavio

  1. prije 12 sati , huskyCRO je napisao:

    Dali si u profesionalnoj mirovini ili opčoj.Malo mi je nejasno sa 30 godina staža i tako visokim vojnim omjerom primaš minimalnu braniteljsku? Ako imaš taj omjer koji navodiš raspitaj se kod pravnika a svakako češ biti na dobitku u slučaju da ti ne diraju sadašnji omjer 70-30% koeficjentom 1.80 i opča invalidnost.

     

    Ja sam u općoj mirovini po zakonu o m.o. Sad me žele vještačiti po zakonu o h.b. radi statusa HRVI. Postoji li mogućnost da ni smanje omjer ?

    prije 15 sati , Mister-X je napisao:

    koliko se sjećam prije podosta godina je bila mogućnost da se i osobe koje nemaju hrvi vještaće i dobiju dio u svezi rata...i taj omjer je vjerojatno trebao biti potvrđen od min.branitelje ...kasnije je ta praksa ukinuta i više to nije bilo moguće.......moj savjet ti je da odeš i predaš zahtjve za novim obračunom i priložiš hrvi rješenje i neka to ide u proceduru ....ne daj da te odbiju na riječ...ti predaj a oni neka napišu rješenje da ti odbijaju zahtjev zbog toga i toga......ako stvarno ne uspiješ ,onda češ ići na novu obradu....ako ne pokušaš to i pristaneš na novu obradu više nema popravka ,ako smanje omjer gotovo je sve.....s obzirom na visok dio u svezi rata ,možeš samo lošije proći na novoj obradi

    Hvala, tako ću i napraviti.

  2. prije 52 minuta, Mister-X je napisao:

    hoće ako ostane omjer jer raste koeficijent zbog hrvi-a........međutim postoji mogućnost da novim vještaćenjem smanje omjer pa budeš na istom .....

    u mirovinskom su ti rekli da ne mogu napraviti samo obračun sa novim koeficijentom s obzirom da ti već imaš omjer ili zahtjevaju obavezno novo vještaćenje?

    Žele vještačiti po zakonu o hrv.braniteljima, a ne po zakonu o m.o. Nisu izričito zahtjevali, nego je službenica tako rekla na šalteru. I ja mislim da nebi trebalo opet vještačiti. Pogotovo ako postoji mogućnost smanjenja omjera. 

  3. Dana 18. 06. 2022. u 0:08, huskyCRO je napisao:

    Branitelji koji su otišli u mirovinu i dobili omjer 80-20% rat-mir a nisu imali rvi i sad recimo naprave zahtjev za istim i dobiju 20% invalidnosti rvi. Zanima me dali se kod ponovnog izračuna u mirovinskom dovode u poziciju da im se smanji omjer rata u odnosu na mir ili zadržavaju dobiveni prijašnji omjer!!

    Husky CRO to i mene zanima, pa ako netko zna bio bih zahvalan.

  4. Poštovani !

    Molio bih savjet oko sljedećih koraka.

    Dobio sam HRVI 20% trajno prije 15 dana.

    U općoj mirovini sam desetak godina sa  oko 30 god. staža. Primam minimalnu braniteljsku mirovinu po zakonu o mo. Omjer rat mir je 70%-30%. U mirovinskom kažu da moja liječnica napiše novi prijedlog sa novom med.  dokumentacijom, dokaz o trajno hrvi te ratni put radi novog vještačenja po zakonu o hrvatskim braniteljima. Piram dali netko zna hoće li to utjecati na mirovinu i kako. Hvala na odgovorima. LP

  5. Bok svoma.

    Zagi, hvala na odgovoru.Ja sam u tzv kombiniranoj mirovini 70% rat a 30% ostalo, pa nikom (ni meni) nije jasno kako mogu imati takav omjer a da nemam HRVI. Ustavni sud bi svakako morao razmotriti činjenice za svakog branitelja a ne paušalno odgovoriti da smo zakasnili razbolijeti se. Ja sam se počeo liječiti 2006 zbog sasvim drugih stvari (srce, tlak, poremećaji spavanja, aritmije itd itd ali su liječnici ubrzo otkrili da je po srijedi PTSP i naravno da su me umirovili i to općom mirovinom što se vidi da mi nije baš dobro. Ali sam zakasnio 2005. Dobro da nisam zakasnio 1991, ko zna kaj bi sas bilo?

  6. I ja imam takav slučaj. Obavljao sam dužnost zapovjednika voda, bez čina i to mi je bilo dodijeljeno na terenu a ne u vojarni. U mirovini sam 4 godine, a ratni put je išao službenim putem tako da ga nisam ni vidio. Umirovljen sam kao vojnik, pa sam kod javnog bilježnika sa svojim zapovjednikom i vojnikom ovjerio potpise da sam bio zapovjednik. Sad ne znam kome se s tim obratiti? Jedinici (još postoji) HZMO-u ili pokrenuti upravni postupak. Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija