Jump to content

Dadily

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Dadily objavio

  1. velikoslovka je napisao:

    Zahtjev za promjenu skrbništva možete tražiti 6 mj. nakon donošenja pravomoćnog rješenja o skrbništvu.

     

    Ako je prošlo najmanje toliko, onda neka otac pokrene zahtjev za skrbništvo. Niste naveli koliko je dijete, ali ako se radi o djetetu 10 god i samo može dati izjavu da li želi živjeti s majkom ili s ocem.

     

    Kao 1. nigdje u Obiteljskom zakonu se ne spominje 6.mj. od pravomoćnosti presude. Zahtjev za donošenje nove odluke o tome s kim će djeca živjeti se postavlja kad se promjene okolnosti s obzirom na dijete ( okolnosti u kojima je do tada živio)!

    Mišljenje djeteta od 10 g. se uvažava, ali nije odlučujuće!

  2. Koliko je meni poznato prema Pravilniku o provođenju psihosocijalnog tretmana, u Zagrebu se provodi psihosocijalni tretman nasilnika u obitelji u Centru za socijalnu skrb Zagreb, Kumičićeva 5. Provode ga 2 socijalne radnice koje su educirane za psihosocijalni tretman. Uvjet za provođenje tretmana je da nasilnik dobrovoljno pristane na provođenje istog.

  3. U Hrvatskom zakonodavstvu još uvijek nije predviđen institut zajedničkog skrbništva nad djecom kako je to u Americi. Presudom o razvodu braka ili rješenjem o tome s kojim će roditeljem djete živjeti, određeno je da će dijete živjeti sa jednim roditelje, dok će se sa drugim roditeljem, s kojim dijete ne živi, susretati i družiti.

    U tvom slučaju mislim da nema nikakvih formalnih problema, budući da će djeca i dalje u svojoj blizini imati i oca i majku.

    Pozdrav!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija