Jump to content

fanika

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je fanika objavio

  1. Već ste sami odgovorili,rasprava je u pravnoj stvari pobijanja oporuke.

     

    Na pripremnom ročištu predlažete dokaze koji će se izvoditi na glavnoj raspravi.

     

    onih koje su stranke u postupku predložile.

     

    Jel mislite na nalaz i mišljenje vještaka kojeg je kao dokaz predložila suprotna strana.

    Na glavnu raspravu me nisu ni pozvali ni saslušali, samo moje svjedoke i moj odvjetnik je bio. U roku 30 dana donijeli rješenje. pitanje "da li je sud trebao i mene pozvati saslušati"

  2. Ja nisam u srodstvu sa ostaviteljem i imam dvije oporuke, koje su na ostavinskom sudu proglašene. Međutim dvije sestrišne po majci odnosno djeca od ujaka ne priznaju oporuku i ostavinski je prekinut i stranke su upućene u parnicu.odnosno ja se upućujem u parnicu.Svjedoci oporuka su ovjerli svoje izjave pred JB i saslušani u ostavinskom postupku.Te sestrišne su jedini nasljedni rod trećeg nas. reda.šta mogu očekivati od parničnog s obzirom da nisu nužni nasljednici

  3. ne mogu izdržati , a da se ne suprotstavim Potpetici. Prije dvije godine moj sin je imao sličan slučaj.Prelazio je granicu i na graničnom prelazu samo su mu rekli da bi trebao osobnu kartu zamjeniti,jer je ova pohabana.okej ja bila sa njim.I sa tom istom osobnom prelazio još 3-4 puta ,bez da su mu išta rekli.Otprilike god. godinu i pol Stiglo rješenje da plati kaznu,ili da se javi na izdržavanje kazne tad i tad.... bez prava žalbe.I naravno platio

  4. A šta vam piše u pravomoćnom rješenju o nasljeđivanju.Ako u rješenju , piše da ste vi jedini nasljednik u cijelosti tog pašnjaka uzmite uvjerenje iz katastra, i to rješenje i zatražite ispravak (možda je samo omaškom krivo provedeno.

  5. Ugovor o kupoprodaji samo potpisan Isplata izvršena na račun banke potvrda o isplati ovjerena od strane JB.Sve predano na uknjižbu dva dana po saznanju smrti prodavaoca.Gruntovnica šalje dopis da u roku 15 dana dostavim ugovor o kupoprodaji na koje će se izvršiti ovjera potpisa za prodavatelja.Molim odgovor Hitno mije hvala

  6. Ja se isto slažem sa felixom i ja bih da je moj stan išla na opciju 1.Kod mene ti ima nas 9 suvlasnika i još nismo složni .Zaštićeni najmoprimaoc i sin u stanu .Mi plaćamo pričuvu 811kn. a on stanarinu 302kn.A hoćemo u Evropu.I niko ne postavlja premijerki pitanje vezano za to.A ima nas u familiji koji smo postanari i paćamo po 400€mjesečno :namiguje::namiguje:

  7. felixx je napisao:

    1. Otići sa prodavateljem u banku, zatražiti obračun za zatvaranje kredita - da bude 'službeni' ovjereni dokument u koji su uključeni svi troškovi.

    2. Provjeriti postoje li dugovi u vezi stana - komunalije, komunalna naknada, pričuva i voda u zgradi, itd. Ako postoje dugovi, zatražiti obračune, i sve odbiti od dogovorenog iznosa (stanovima koji se prodaju često se vuku razni skriveni dugovi).

    3. Provjeriti da stan nije bračna stečevina, i da bračni (ili vanbračni!!!) partner nema kakvih potraživanja.

    4. Provjeriti odgovara li stvarno stanje , veličina stana i sve drugo stanju u gruntovnici. Zgrada u kojoj je stan mora biti etažirana, i imati uporabnu dozvolu. Bez toga nema upisa vlasništva (prije se i bez toga moglo upisati vlasništvo i hipoteka). Prodavatelj mora pribaviti kopiju uporabne, te priložiti etažni elaborat i međuvlasnički ugovor.

     

    Sa prodavateljem sklopiti ugovor, navesti ukupnu cijenu, definirati koliko je zatvaranje kredita sa svim troškovima (prema dokumentu banke) i odbiti eventualne dugove (sve navesti u ugovoru).Napisati da navedene dugove preuzima kupac.

    Ostatak se isplaćuje prodavatelju. Prodavatelj potpisuje da je prodao stan, i potvrđuje primitak iznosa koji mu je isplaćen. U ugovor obavezno tabularnu.

    pod3. gdje i na koji način provjeriti,ovo pod br3. hvala

     

    Nepotrebne klauzule su samo one koje ništa ne znače.

    :kavica:

  8. Poštovani Kad ste potpisivali ugovor najmoprimaoc-najmodavalac tko je od članova domaćinstva naveden, ako je samo gosp. koja je samovoljno napustila stan,ostali su u ovom slučaju nećakinja bespravno se uselila.Najbolje da to riješite sudom.Te uredbe koje štite najmoprimca ,a vlasnik se zna -to je mimo svake pameti. Za mene je vlasništvo vlasništvo , a ne vlasništvo bez posjeda.Sami morate odlučiti kojim putem doći do svog posjeda.

  9. u kakvom je stanju stan,imaš li čist vlasnički list, da li je stan opterećen:kreditom ,najmoprimcem i dr..Stan možeš sam dati u prodaju ili ovlastiti da za vas neko drugi to učini, naravno uz proviziju.Porez prodavatelj ne plaća nego kupac,iznimno ,ako se dogovore da prodavatelj plati porez. Imala sam sličan slučaj

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija