Jump to content

wattie

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je wattie objavio

  1. monti je napisao:

    A ti bi sada i ovce i novce.. 5 % plaćaš od procijenjene vrijednosti nekretnine a prema procjeni Porezne uprave, često je ta vrijednost manja nego tržišna vrijednost.

    Odgovor na ovo smanjenje se računa, mislim od dana kada si ti potpisao ugovor jer si ti od toga momenta davatelj uzdržavanja (iako to sve radi tvoja mama) ali najbolje je da pitaš u Poreznoj. Ovo iz razloga jer je tata raskinuo raniji ugovor (pretpostavljam, ili ste radili aneks odnosno dopunu kojom si ti pristupio kao davatelj uzd.??).. Kužiš !

     

    sto ako se radi dopuna ili aneks o pristupu novog davatelja uzdrzavanja(sve skupa dva) da li oba imaju pravo zadrzati 5% popusta po godini uzdrzavanja ili samo ovaj prvi?

    (podjela nekretnine bi se odmah u ugovoru definirala)

    hvala

  2. pozdrav

    zanima me da li se aneksom na ugovor dozivotnom uzdrzavanju mogu mijenjat podaci(dodavati nasljednici) tko nasljediva odredjeni dio, a da se ne gubi porezna olaksica od 5% po godini uzdrzavanja ,a da uzdrzavatelj ostaje isti(moja malenkost)naime imam tetu koju uzdrzavam 10 godina, na svoje ime ,a zelio bih na drugi nacin rasporedit imovinu u ugovoru nakon njene smrti?

     

    unaprijed zahvalan

  3. Bok,

    imam problem ako mi mozete pomoci, situacija je slijedeca:

    zbog privatne tuzbe prijeti mi ovrha, sad me zanima koliko mi mogu uzet na 8000kn netto place, ako imam kredit od 3600kn+ troje djeca i zenu kao uzdrzavane clanove familije

     

    unaprijed zahvaljujem

     

    pozdrav

  4. ultra je napisao:

    Da, mogu Vam na navedeni način ovršiti plaću i to u sljedećim iznosima:

     

    - Ukoliko Vam je plaća iznad republičkog prosjeka (5.108,00 kn), od ovrhe je izuzet iznos 2/3 plaće tj. ne smiju Vam ovršavati 3.405,33 kn.Sve iznad tog iznosa mogu.

     

    -Ukoliko Vam je plaća manja od prosječne (gore navedene), tada Vam je od ovrhe izuzeto 2/3 Vaše ostvarene plaće.

    sto je s osobnim odbicima na placu(1800kn) ?

  5. Dengo je napisao:

    Ovo što ti je moderator odgovorio nije istina...znam jer imam takav slučaj...prije nego mi je porezna sjela na plaću digao sam kredit i on ima prvenstvo pred poreznom..međutim problem je što ti porezna može uzimati ispod 2/3 plaće tj. do osobnog odbitka (do cca 1800kn - jedino ako imaš nezaposlenu ženu ili djecu na sebi kao osobni odbitak onda se taj iznos povećava)... tako ja imam ženu i 2 djece na sebi i ne mogu uzimati ispod 4850kn (toliko mi moraju ostaviti)... :-D

     

    jeli dovoljno administrativna zabrana(placa/firma) za kredit da ne sjednu na cifru za kredit ili je kredit potrebno uredit s poreznom upravom?(vidi se kod prijave poreza?)

    Koliki mi je odbitak za troje djece+zena?

    pitanje

    imao sam slucaj da su u nepravomocnoj presudi prvo stepenog suda pogresno uneseni podaci o datumu rodjenja, nakon zalbe na samu presudu(kaznu suda) ali i o pogresno unesenim podacima doslo je rjesenje zup. suda(drugi stepen) o ispravkama podataka o datumu (opcinski krivo prepisao) sa pravom zalbe.(stoji: "na ovu odluku mozete se zaliti u roku od 7 dana")

    Sad me zanima da li da se ponovno zalim na presudu(samu kaznu, sadrzaj) ili se ovo odnosi samo na ispravku netocnog datuma rodjenja.Da li je opcinski sud duzan ponovno dostaviti nepravomocnu presudu s ispravljenim podacima o datumu rodjenja?

     

    hvala

    tto

    pozdrav

    za uvjetnu osudu za tto uz rok kusnje, zanima me da li se uvjetna krsi ako se npr napravi prometni prekrsaj, remecenje reda i mira, slicno... ili samo za ponovni fizicki sukob

     

     

    hvala puno

  6. pozdrav, molio bih za pomoc

    na nepravomocnu presudu opcinskoga suda zalio sam se zupanijskome, zanima me ako zupanijski potvrdi presudu opcinskoga da li presuda postaje pravomocna bez obzira sto meni osobno nije urucena od zupanijskoga(u inozemstvu sam, nemam odvjetnika)?

     

    molim ako netko zna sto mi je ciniti, da se ne usosim jos vise(punomoc??)

     

    puno hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija