Jump to content

zlatnica

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zlatnica objavio

  1. ona se odrekla svog nasljedstva koje bi joj pripalo u korist brace jos dok su joj roditelji bili zivi,medutim majka je umrla i nisu je zvali na ostavinsu raspravu,otac je jos ziv.u meduvremenu ona i otac koji je jos ziv su otisli u jb i ponistili njezinu odreku i vratili sve na prvobitno stanje. da li ona ima pravo na majcinu imovinu njezina braca su se odmah uknjizila na imovinu od pokojne bake molil vas odgovor(2)

     

     

    Iznimno, potomak koji može samostalno raspolagati svojim pravima može se ugovorom s pretkom odreći nasljedstva koje bi mu pripalo nakon smrti pretka. Isto vrijedi i za slučaj kad se bračni drug odriče nasljedstva koje bi mu kao bračnom drugu pripalo nakon smrti njegova bračnog druga.

  2. postovani

    moja situacija je

    ja i moja sestra smo napravile izjavu u javnog biljeznik u kojom se odričemo svog djela u korist braće,a dogovor je bio da nas oni za zivota isplate,na sto oni na kraju nisu pristali.medutim nas otac nam je ponovo vratio nas dio tako imamo ovjeren papir u javnog biljeznika.otac je napravio oporuku u kojem je naznačio dva brata dva djela s tim da ja i sestra dobijemo neki mali iznos novca, na koji mi necemo pristati.da li mi imamo pravo na nas nuzni dio, da li da idemo u parnicu sto mi savjetujete

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija