Jump to content

gmatic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je gmatic objavio

  1. Dibio sam poziv od porezne zbog duga PDV-a.Traze me da dostavim popis dugotrajne imovine.Firma mi je u mirovanju i nema na racunu sredstava.Za opremu sam ispostavio racun drugoj firmi koja posluje na istoj adresi od 01.01.06.Racun mi nije jos placen jer nisu uspjeli dobiti kredit.Sad me zanima sta mogu ocekivati od porezne(0vrhu,pljenidbu).Molim hitno savjet.Poziv je za 14.11.2006.g.Hvala :-?

  2. je napisao:

    Ne slazem se sa ovim zadnjim komentatorom koji kaze da nema roka za izradu pismenog otpravka presude.

    Naime, rok je instruktivne prirode i iznosi 30 dana, a predsjednik suda moze na opravdani zahtjev suca produljiti rok za jos 30 dana.

    Moguca je disciplinska odgovornost suca ukoliko pretjera sa nepisanjem presude u tim instruktivnim rokovima.

    Ne znam o kakvom se odštetnom zahtjevu radi, ali ukoliko se radi o naknadi nematerijalne štete onda zakonska zatezna kamata na glavnicu teče od dana donošenja presude a to je kada je objavljena.

    Kako ste pretpostavljam Vi tužitelj ta činjenica Vam ide na ruku jer što sud duže čeka sa izradom otpravka to je veća kamata koju će Vam osiguranje platiti (naravno ako se ne žale na presudu i ista postane pravomoćna).

    ;-)hvala puno

  3. Postovani,

    cekam odstetu od osiguranja od prometne presude.

    Naime,usmena presuda je procitana ali kazu mi neki da osiguranje ne zeli isplatiti novac dok nebude pismena presuda koju cekam vise od tri mjeseca.Nije mi jasno zasto toliko treba cekati na pismenu i ima li kakav zakonski rok u kojem se treba to ucinit? :-?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija