Jump to content

maxi

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je maxi objavio

  1. Točno burn kaže, i ako je potisana antidatirana odluka, te se gubi pravo na podnošenja zzp-a, radnik ima pravo putem suda potraživati otpremninu, bez obzira što nije uložen zzp.

     

    Nego to sa antidatiranjem od mjesec dana ranije može i utjecati na visinu otpremnine (možda baš neostaje taj mjesec za punu godinu radnog staža) i otkaznog roka.

  2. ...ova lista čudnih "poslova" vježbenika u odvj. uredima je nepresušna, a "poslovi" na listi sve su egzotičniji :-)

    Kazimire koliko si, i uopće kako, mogao izdržati u tome uredu? Jesi se pobunio ili si šutio?

    Bez obzira što je teško naći posao u struci, ovo je tragikomično!!!

    ...nadam se Kazimire da si sada na boljem radnom mjestu...

    Pozdrav!

  3. ...svakako se slažem sa tomacsoon-om..trag uplate/isplate novca u banci sigurno postoji, a ako su ti stvarno pogrešno preplatili na račun bolje im vrati, inače riskiraš sudske troškove i kamate...mislim da SC tu ne može pomoći, jer si ti primio i podigao novac..a s prijateljom ćes se dogovoriti kad se vrati s mora ;-)

  4. Gagru sam slušao i odgovarao kod njega i odličan je...drži se pitanja koja su već objavljena, ne komplicira stvari, simpatičan i razbija trermu...

    Lovrićku sam slušao, i mogu reći da je OK - ispituje smireno i uskoči ako kandidat zapne..ne pili detalje..

  5. ..tu se slažem, ali samo ako se radi o darovanju (jednostranoobvezni ugovor), međutim kupoprodaja (pa i fiktivna) je dvostranoobvezni ugovor...a i taj bi se mogao pobijati, ali sumnjam da bi bilo uspješno, jer će formalno taj ugovor biti potpuno valjan, iako fiktivan, a otac će novce od prodaje najvjerojatinije "potrošiti"...pa neće postojati nikakva imovina za nasljeđivanje, pa se ostavinska rasprava neće možda ni provoditi...sve to ako stvarno žele izigrati ostale nasljednike, a mogu to (nažalost) učiniti i na uobičajeni nači - dosmrtno/doživotno uzdržavanje...

  6. ..presude se pišu od 8.30 pa ovisi koliko ti treba..najduže do 14.30...

    ...savjetujem ti da si presude maximalno pojednostaviš, jer svi nesto "kemijaju" pa se zakomplicira, a na usmenom ti ih ni ne čitaju..tako da ne treba puno filozofije..

    kladionice

    ...svakako se žali na presudu putem svoga odvjetnika..ali u konkurenciji kazneno/građansko puno je teže "izvući" osuđujuću presudu u kaznenom postupku, iako ni građanska nije za dobiti 100%, ali u najmanju ruku je dvojbeno, pa vrijedi pokušati...

  7. ...to je točno, ali samo ako taj stan bude u vlasništvu majke u trenutku njezine smrti, tada imate pravo na nužni dio, iako npr. oporukom taj stan ostavi vašem bratu....ALI ako do svoje smrti taj stan proda ili ustupi vašem bratu temeljem ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju, darovanju...onda ona nije više vlasnica stana, pa stan niti ne ulazi u ostavinu i nema nužnog dijela..

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija