Jump to content

Hoffman

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Hoffman objavio

  1. Imao sam saobracajnu nerecu sa lakse ozljeđenom osobom, napustio sam mjesto nesrece i kad je policija stigla kod mene doma sat vremena kasnije napuhao sam 1,75 promila i prespavao na policiji.. (kolegi s posla je zena rodila dijete i jednostavno se „zalomilo“..... )

    Onaj u koga sam se trenuso je isao u suprotnom pravcu i nije se pridržava svoje sredine svoje trake... Uglavnom, nakon sudara sam se preplasio ( vozačka mi treba za posao) i produzio sam kuci. Sat vremena kasnije stigla je policija i sve sam normalno prizano.

    Sto mogu očekivati od kazni, kolko novaca i dal postoji sansa da mi ikako ostane vozačka (b kategorija) jer cu u protivnom izgubiti posao kojim prehranjujem obitelj. Auto koji sam trensuo neznam koji je i nemam pojma kako se zove ta osoba..Kako ce autoosiguranje to rijesiti obzirom na okolnosti ?

    Nisam nikad imao sabracajnu nesrecu (imam koju kaznu u vozačkoj karijeri zbog brzine) i nikad nisam imao oduzetu vozacku zbog alkohola.

    Hvala..

  2. Poštovani,

    Iz Varaždina sam te sam pozvan na glavno ročište na sud u Križevcima kao svjedok. Po istom predmetu su je vec odrzano rociste u sudu u varaždinu te sam dao svoj iskaz.

     

    Problem je slijedeci, odnedavno stanujem u Umagu i radim i nije mi jednostavno u interesu i previse sam opterecen poslom da putujem i ne dodem na (novi) posao. Jednostavno ne zelim trazit od poslodavca da izostanem s posla zbog svjedocenja. Kao razlog nedoslaska sam htio navesti boraviše (imam potvrdu) i zbog službene odsutnosti (posao, ugovor o radu). potvrdu boravišta i ugovor o radu (kopije) bih priložio „ispričnici“ kao neki dokaz.

     

    Pošto sam vec dao iskaz, ako na „ispricnici“ navedem da ostajem kod prvobitnog iskaza, dal će se to uzimati u obzir?

     

    Molim Vas pomoć jer bi mi jednostavno bilo naporno vozit se iz Umaga u Križevce i natrag i onda drugi dan opet na posao. Znam da imam mogucnost traziti povrat novaca tj. troskova ali za to navodno opet trebas cekat. 1000 kn (trosak bezina, cestarine.. )nije malo za iskesirat da se ja pojavim na sudu.

     

     

    Što da navedem da me više ne zovu kao svjedoka jer nemam ni vremena, volje , novaca.

     

    Inace, radi se "Zbog kaz. dijela iz čl. 339., članka 312. stavka 1., članka 345. stavka 3 KZ-a"

     

    Hvala

  3. Ovo mi je prvi post i odmah tražim pomoć.. :)

     

    Upravljao sam automobilom u srednjoj traci (koja je namjenjena za skretanje u ljevo). U jednom trenutku sam zapoečeo radnju prestrojavanja u desno, a da se prethodno nisam uvjerio da to mogu učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

     

    (ovo je glavno)

    dolazi automobil kojem sam oduzeo prednost i on umjesto kocnice stisne po gasu (da se razumijemo, do sudara bi svakako doslo samo nebi bilo i treceg razbijenog automobila). Udari u moj auto (brzina je bila mala cca40km/h a ja sam stajao na mjestu), njegov odbaci na nogostup i kako je covjek drzao i dalje gas je udario u jos jedno parkirano vozilo 40-50 m dalje. (kolko sam uspio saznati radi se o decku koji ima 25 god. i 3 god vozačkog iskustva)

     

    Ja se hoću zaliti, zato jer je u zapisniku bilo receno da je vozač drugog vozila pritisnuo gas, a to se ovdje nigdje ne spominje te kako bi da je on normalno ko prosječni vozač reagirao do takve nesrece nebi ni doslo.

     

    Alkohola nije bilo, ozljeđenih nije bilo, ja sam kriv.

     

    Mene se tereti da sam počinio prekršaj iz članka 43.st.2. kažnjiv po čl.43.st.3.Zakona o sigurnosti preometa na cestama u svezi čl.293.st1. citiranog zakona, pa mi se temeljem istog propisa izriče kazna

    za prekršaj članka 42.st2. 500,00Kn

    koja je temeljem članka 293.st.1. ZSPC-a uvećana za 500,00 Kn

     

    Mene zanima dal cu zalbom i opisom navedene situacije uspjeti smanjiti kaznu na 500,00 Kn...

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija