Jump to content

kresimirn

Korisnik
  • Broj objava

    62
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kresimirn objavio

  1. prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Za prekršaj je dovoljan nehaj, ali to da 10 godina nisi kažnjavan za alkohol ti ide u prilog.ovo što si imao za osobnu će sud vidjeti, nemoj im lagati.

    kako onda da napišem tj. da izostavim da nisam uopće kažnjavan ili da napišem da nisam kažnjavan po zakonu o prometu ?

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Rekao si da si pio i da si upravo tada pio?

    ne, da sam pio tokom dana, pita koliko ja reko 3 pive, on napisao 3 litre

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Ne bi te vodio na vađenje zato što je dovoljno i alkotestiranje, a vađenje krvi nije obaveza (osim u slučaju prometne nesreće). 

    ako se ne slažem sa rezultatom?

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    OK, ali opet, to nema veze s tvojim prekršajem. Za to se možeš žaliti, možeš ih tužiti, možeš podnositi kaznene prijave, možeš svašta, ali ništa od toga ne mijenja činjenicu da si pijan vozio. U okviru ovog prekršajnog postupka se ne sudi njima nego tebi.

    proceduralna greška

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Bili su u odori i ti si tražio značku? Smatraš da su oni bili bahati, a ne vidiš sebe u svemu tome?

    ne, krivi izraz, tražio sam da vidim broj značke na odori

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Može te zaustaviti i mahanjem rukom kroz prozor auta, trubljenjem, na koji god način želi.

    a ja bi u mrklo doba noći trebao stati svakom autu koji mi blica ?

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Što se tiče isprava, bili su u odori, a ti nisi surađivao. Time ulaziš u odredbu "osim ako".

    Uvjerenje? Policajci ne nose licence sa sobom niti su ti ih dužni pokazivati, a što se tiče alkotestiranja, nikakva licenca nije potrebna.

    uvjerenje da je osposobljen upravljati alkotesterom

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Zaštitar si?

    da

    prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Isto kao i prethodno, čim si se ponašao tako kako si se ponašao, ulaziš u "osim ako", tj. nisu ti dužni ništa pokazati ako bi moglo dovesti u pitanje postupanje.

    šteta što nemam auto snimač, ali sada budem kupio ....pa da vidiš kako se ponašao..

  2. prije 7 sati , sivko je napisao:

    Kako bi 112 znao na koga je vozilo registrirano i tko je u njemu?

    tako da pitaju pošto su umreženi na policiju, dao sam im broj tablica i opis vozila

     

    prije 7 sati , sivko je napisao:

    Ekipa u civilu?

    Ne, odijelo

     

    prije 7 sati , sivko je napisao:

    Znači prvo pušeš pa pitaš tko su?

    Da, pa se sjetio da me nisu propisno zaustavili tj upalili rotirke, na traženje identifikacije nema odgovora, na traženje uvjerenja dal si osposobljen raditi to što radiš nema odgovora. Onda ja kao zaštitar moram zaključiti da ti nisi taj kojim se predstavljaš

     

    prije 7 sati , sivko je napisao:

    Imaš brojeve znački na zapisniku i OPN-u.

    Po zakonu mi moraš pokazati broj

     

    prije 7 sati , sivko je napisao:

    Snimke kamera ne služe za to.

    Mogu biti sudski dokaz

     

    Razumijem i tebe, al dajte pokušajte shvatiti da se MORA poštovati zakon u tančinu, kako se ja moram ebat sa svakakvim ljudima i šutiti pa tko je policija da krši zakon ?

  3. prije 8 sati , drot13 je napisao:

    Prvi dan je idući, znači u ovom slučaju 29.05.

    Prigovor možeš poslati poštom, a šalješ ga policijskoj postaji koja ti je izdala nalog (oni dalje šalju na nadležni sud)

    Piše se u 2 ili 1 primjerak ? PP Sesvete

     

    prije 8 sati , drot13 je napisao:

    Nije neki razlog za vožnju u alkoholiziranom stanju.

    Znam, ali iz tog razloga bi se trebalo vidjeti da nije bila nikakva namjera niti bezobzirnost na vožnju pod alkoholom, a i vidi se da nisam kažnjavan već 10 godina za alkohol. Jedino što sam dobio opomenu od suda prošle godine jer nisam imao osobnu kod sebe, jel se to vidi u sudskom sustavu tj. da napišem da nisam nikada bio kažnjavan prekšajno

     

    prije 8 sati , drot13 je napisao:

    A zašto bi te vozili na vađenje krvi?

    Zato jer nisu pričekali 15 minuta a i bio je agresivniji u nastupu, pošto sam polovicom 3 mjeseca bio na operaciji bruha, pa reko da nešto ne izmisli i da me udari, i zašto me ne bi vodio na vađenje ako želim ?

     

    prije 8 sati , drot13 je napisao:

    Na sve to se možeš žaliti MUP-u ili policijskoj upravi, ali to nema utjecaj na tvoj prekršaj. Ako to napišeš u prigovoru, em ćeš nasekirati sutkinju/suca (kao što si nasekirao njih s pozivanjem 112 i pametovanjem), em to neće imati utjecaja na presudu (može imati jedino negativnog utjecaja, jer nisi svjestan onoga što si napravio).

    OK, razumijem što hoćeš reći ali jel problem policiji raditi po zakonu, isto kako ti mene kažnjavaš tako i ti poštuj zakon po P.S., puno tražim ?

     

    prije 8 sati , drot13 je napisao:

    Na koji način si se mislio žaliti?

    Nisam siguran još zato pitam, i hvala na odgovorima

    Preporučite nešto, nakon Vaših komentara neću reći ništa nego se poklopiti ušima, a ako mi ne smanje novčanu kaznu i ukine zabranu (mogu ostati bodovi bez pardona), idem na Visoki, želim samo da se poštuje zakon, nije policija iznad zakona.

  4. može brzi odgovor.....dobio sam Obvezni prekršajni nalog 28.5.2018, da li se rok računa od 28 ili 29. onih  8 dana. I žalio bi se pod obavezno, mogu li podnijeti prigovor putem pošte pošto mi je tlaka ići u Sesvete.

    Ukratko , radim kao zaštitar na jednom objektu, gdje imaju dva čovjeka od te firme, jednom je preminuo stric, zamolio me da ga odvezem u Kutinu pošto nema auta, ja reko nema problema, odvezao ga i popio koju pivu, murja me zaustavi pri povratku doma, nisu imali upaljene rotirke nego mi samo blicali po noći, napuhao 1.47 sa smanjenjem od 0.1, tražio sam da me voze na vađenje krvi, nisu htjeli, odbio potpisati nalog, tek NAKON odbijanja potpisivanja rekli da moram ići na Oranice na 12 sati. Nakon njihovog odbijanja da me voze na vađenje pozvao sam 112 radi provjere tablica vozila i osoba u njemu, jer prvo, nisu me zaustavili na propisani način, na traženje identifikacije da vidim tko su oni nisu htjeli i skrivali su brojeve znački. Sve se može utvrditi da je tako bilo i na poziv 112 i na snimku kamere u postaji. Nikad kažnjavan 3000kn i  3 mjeseca bez vozačke i 3 boda, a auto mi je potreban radi čestog šaltanja na druge objekte .

    Nemam baš neki odnos da tog čovjeka tražim da ide na sud to posvjedočiti, niti bih ga inače tražio ali mogu dobiti osmrtnicu od njega.

  5. Pozdrav svima!

     

    Kao prvo isprika ako sam fulao s rubrikom za ovu temu, ali mislim da se moje pitanje najviše tiče poreza, odnosno zanima me što bi u mojoj priči bilo legalno.

     

    Ovako, da krenem...

     

    Plan mi je pokrenuti web stranicu koja će imati svoju određenu temu (nebitno koja).

     

    1) Razumijem što je BLOG, a što je PORTAL. Ono što sam uspio saznati jest da ukoliko želim zarađivati putem te stranice moram djelovati kao PORTAL. Znači, ja ako ću pisati članke i objavljivati sadržaj s namjerom privlačenja nekakvih sponzora/partnera, te ako će se raditi o nekom oglašavanju preko te moje stranice, moram biti PORTAL, a ne blog. Isto tako, za obavljanje navedene djelatnosti moram imati registriran obrt ili trgovačko društvo. Ispravite me ako griješim!!! (Ovo dakle nije pitanje, već moj zaključak, pa molim da me se ispravi ako imam krive informacije)

     

    2) Naišao sam na par stranica: http://www.coolklub.com, te poznata http://www.netokracija.com, koje se predstavljaju kao MAGAZIN. Znači kad kliknete ''o nama'', jasno piše da su oni online magazin.

    U principu Google mi je rekao koja je razlika između portala i magazina, gdje je magazin po nekim stvarima čak sličan blogu. No, ONLINE MAGAZIN ima i prostor za oglašivače, što znači da osoba koja je iza toga zarađuje lovu. Ne mogu nigdje naći kakva je situacija i pogled na MAGAZIN u odnosu na PORTAL, odnosno ima li pravne razlike između ta dva pojma. Po meni, forma magazina je puno bliža temama o kojima planiram pisati, nego što bi to bio portal.

    Zato evo konkretnog pitanja: UKOLIKO ĆU JA HTJETI VODITI SVOJ MAGAZIN, MORAM LI ISTO OTVORITI OBRT ILI TRG. DRUŠTVO, KAKO BIH MOGAO ZARAĐIVATI PREKO ISTOG?

     

    Mislim da se sve vrti oko plaćanja poreza državi, pa mislim da bez obrta zarada na internetu u RH nije moguća???

     

    Unaprijed hvala i nadam se da sam uspio opisati najbolje tu svoju dilemu.

     

    Pozz

     

    to sto radis, i mislis da ces zaradivati tisuce dolara, odmah otkaci....

    nikoga ne zanima gdje ce uplatiti novce, uplatitelja zanima samo koliki su mu troskovi prijenosa i da li moze to opravdati pred svojom poreznom, ostalo ga nije briga

  6. Molim pomoc jer se nisam uspio snaci u moru informacija koje sam procitao online na ovu temu.

     

    Rezident sam Republike Hrvatske i radim za firmu koja je u USA preko interneta koja mi isplacuje honorar na devizni racun u inozemstvu(nije USA) u državi s kojom HR ima potpisan ugovor o dvostrukom oporezivanju.

     

    Kojoj državi sam dužan platiti porez na prihod?

     

    krajnjem odredistu

  7. Hvala na odgovoru.

    Pokušat ću.Iako bih rado kada i ako se dogovor postigne ga imala i na papiru, jer jedan od razloga rastave, a vjerujem i većine rastava, je nepovjerenje i ne držanje riječi....da li je moguće tada napisati međusobni ugovor ili nešto slično koji bi vrijedio i na sudu u slučaju kršenja dogovora?

     

    i to nepovjerenje i laži su nastale baš poslije rođenja djeteta, baš zanimljivo....

  8. nista, predlozi ti izmjenu osobe u czss-u, navedi argumente koji su oni tebi naveli, salica, itd.

    + psihosocijalnu procjenu osobe koja obavlja funkciju u czss.

    Jer ocigledno nesto nije u redu s tom osobom, ili ide na ruku mami, ili je retardirana, a to neka ustvrdi sud.

     

    a i bio je netko vec napisao da cini mi se u osijeku ili slavonskom b. rade ljudi, koji stvarno nemaju veze sa stvarnim svijetom.

  9. nasljednici nasljeduju dugove do visine vrijednosti nasljedenog

    (naravno, ako zele prihvatiti nasljedstvo)

     

    taj odvjetnik prica price u kompi sa svojim klijentom. nista im ne placajte osim povrata te kapare.

     

    ako nekim cudnim slucajem pokazu nekakav papir a da nije kapara...trazite grafolskog vjestaka...(pa da vidite kako ce promijeniti pricu)

     

    ukratko, hoce vas prevariti.

  10. najbolje bi bilo kada bi im rekao ovo sto si ovdje sve napisao...(isprintaj im, nek citaju, ali i izbrisi onaj dio s australijom.....jer od kud ti novci za kartu ?, imas za australiju a nemas za dijete)

    jedino i samo jedino, postuj odluku od suda...samo sud ti moze odrediti da nesto moras odraditi, a sluzbe tipa CZSS, komunalac, i sta ti ja ga znam, mogu ti laganini....

  11. okvirni odgovor :

    napravi onako kako si napisao; te da je......

    stavi na stranu sad moralnost, ali zasto bi trebalo znaciti da 2 zena, mora brinuti o djeci neke 3. osobe ?, to nisu njezina djeca. Da li je ona posvojila tu djecu ? nije, u cemu je problem ? sve je u redu sto si napisao....

     

    p.s. odi u poslovnicu i trazi šefa poslovnice

  12. a jesi ga zakomplicirala.....4 put sam morao procitati....

    djed=2sina

    2sina=(koliko vidim....nemas brace i sestara,osim majke)3 djece

    ostavina se dijeli na 3 dijela (tebi i tvojim sestricnama/braticima)

    _____________

    _____________(to je oko podjele)

    e sad....

    pretpostavka je:

    zelis dohraniti mamu na tom posjedu (al bolje ti je, po mogucnosti, u dom, ne radi olaksanja, nego živosti, prijatelja itd....)

    bratici vjerojatno nisu dolazili dugo vremena...i ne zanima ih bas previse(osim da imaju svoj dio)

    ne znam tocno (zakonski), ali treba onda napraviti formalnu "tuzbu", ponovnu izmjeru i na kraju upis

    (to se sve podrazumijeva ako su korektni ljudi)

    nije to toliko komplicirano kako se cini....ne trebas se bojati....

     

    prvi korak ti je uvid u katastar......znaci, nadi papire ostavine....pa prema tome nastupas dalje

     

    to je sve ugrubo....vjerojatno koji korak i fali...ali okvirno tako to ide...

  13. Ja osobno sam nakon školovanja zvršio 600 km od kuće, u početku mi je bilo teško kao i vama, sto puta sam razmišljao o otkazu ali opet sve sam izdržao.

     

    i takvi ljudi su mi policajci ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

     

    ​Editirao moderator.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija