Jump to content

ivanvk

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ivanvk objavio

  1. Nema granice, samo ti porez obračunavaju prema ostvarenom prihodu. Tako je meni danas rečeno.

    S obzirom na datum, upisao sam planiranih 35.000,00 kn da upadnem u prvi razred za oporezivanje a ako naplatim više samo obračunaju više. 

    Nitko nije spominjao max iznos, nema to smisla kad bi tako bilo. Ovu godinu odradi do tih 299tkn pa na godinu isto tako. 

    Rekao je službenik da gledaju kome se izdaju fakture, imaju li iznosi smisla tj. da bi bilo ok da ima ekonomske opravdanosti u naplati nečega. npr. da ne naplatim 100.000,00 kn savjetovanje u vezi knjigovodstvenih usluga kafiću :) 

     

  2. Situacija je sljedeća:

     

    Suprug je prije braka kupio nekretninu (kuću na selu) u kojoj mi trenutno živimo i kuća glasni na njega. Kuća je veća od 80 kvadratnih metara, a nas je troje.

    Planiramo kupiti stan u gradu, da bi kupili stan, kuću moramo prodati.

    Moje pitanje glasi, kada budemo kupovali stan, kuća će biti prodana i neće više biti suprugovom imenu, time on neće u svom vlasništvu imati nikakvu nekretninu, kada bi kupili stan od 80 kvadrata, na moje ime, da li bi ja imala pravo biti oslobođena na porez, s obzirom da je to moja prva nekretnina? Ili mora proći neki vremenski rok nakon što prodamo kuću?

     

    Hvala unaprijed

     

    Morate platiti porez u svakom slučaju jer ste već posjedovali nekretninu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija